Home 1 2 3 249 250

“Ploegen”

Rechtbank: Regelmatig groepsverkrachters van 11 jaar oud

Bij de rechtbank in Rotterdam keken ze in 2001 al niet vreemd meer op van vermeende verkrachters van slechts 11 jaar oud. Deze zaken worden om ‘privacy-overwegingen’ uit de openbaarheid gehouden. Concrete cijfers zijn er niet, omdat deze verkrachtingen niet zijn opgenomen in de overzichten van de geregistreerde criminaliteit. Alsof het simpelweg nooit gebeurd is …

De duizenden Nederlandse meisjes die rond hun tienjarige leeftijd verkracht zijn door een groep minderjarige verkrachters zouden er waarschijnlijk alles voor over hebben om hun hersenen te kunnen overtuigen dat het simpelweg nooit gebeurd is. Maar als slachtoffer van ‘ploegen’ heb je in meer of mindere mate een levenslange straf.

Ploegen: Ploegen is straattaal. Verkrachting en aanranding door een ploeg, door een groep.

De Nederlander heeft geen enkele vorm van privacy meer; kentekenregistratie, sleepwet, overal camera’s, patientendossiers, pinnen, alles wordt geregistreerd. Maar als het de overheid uitkomt, zijn daar plotseling ‘privacy-overwegingen’. Strafzaken waarbij minderjarigen betrokken zijn, worden in alle discretie afgehandeld. Met de privacy van minderjarigen als draagvlak, wordt ons belangrijke informatie onthouden. Het Nederlandse volk mag niet weten hoeveel verkrachtingen er plaatsvinden; hoe vaak groepsverkrachtingen aan de orde zijn; en hoe vaak minderjarigen – zo jong als 11 – kleine meisjes in groepsverband verkrachten.

In 2001 maakte kinderrechter S. de Pauw Gerlings een inschatting: ieder jaar vinden er tientallen groepsverkrachtingen door minderjarigen plaats. Ze plaatste de opkomst van het fenomeen ploegen in het begin van de jaren negentig. ‘Ploegen’ speelde toen in zwemparadijs Tropicana. Meisjes werden daar aangerand door Marokkaanse jongens.

‘Slachtoffers en daders zijn vaak minderjarig, en hun leeftijd zakt’.

Veruit de meeste aangiften worden gedaan tegen allochtonen. Marokkanen zijn oververtegenwoordigd bij ‘zwembadincidenten’ en bij ‘ploegen’. Autochtone deelnemers aan groepsverkrachtingen zijn uiterst zeldzaam.

De slachtoffers zijn voor het overgrote deel autochtone meisjes. In strafzaken komt naar voren dat autochtone meisjes door hun belagers, de verkrachters, als gewillig worden gezien omdat ze blank zijn. ‘Het blanke vlees is beschikbaar’. Lossere zeden. En volgens kinderrechter De Pauw Gerlings ‘is dat natuurlijk ook zo, vergeleken met Marokkaanse meisjes’.

Onverenigbare normen, waarden en ideologie liggen aan deze verkrachtingen ten grondslag.

Er is een gebrek aan empathie bij jeugdige verkrachters. Als een rechter aan zo’n dader vraagt of hij spijt heeft, duurt het lang voor hij begrijpt wat bedoeld wordt. En dan zegt hij dat hij spijt heeft: dat hij gepakt is. 

Ook van de meisjes snappen deze daders niets. ‘Meisjes die ‘s nachts mee naar huis gaan met wildvreemde jongens’. Vrouwen in rokjes zijn hoeren – rapper Boef.

Duizenden verkrachtingen van autochtone (minderjarige) meisjes en vrouwen hadden voorkomen kunnen worden door verkrachters niet te importeren. Dat is ook waarom de politie weigerde de aangifte op te nemen van de vrouw die uiteindelijk zelf haar Somalische verkrachter heeft opgespoord; waarom slachtoffers van verkrachting zo bang worden gemaakt door de politie als ze aangifte willen doen, dat ze er uiteindelijk maar vanaf zien, waardoor de (geïmporteerde) dader ongestraft kan blijven verkrachten; waarom groepsverkrachtingen, ploegen, uit het systeem en uit het zicht van de burgers worden gehouden; waarom het Nederlandse volk niet op de hoogte mag zijn van de realiteit en genoegen moet nemen met ‘geregistreerde misdaadscijfers’.

Groepsverkrachtingen zijn 100% het gevolg van de import van mensen met onverenigbare normen en waarden. ‘Loverboy’-groepsverkrachtingen zijn 99,9% het gevolg van de import van mensen met onverenigbare normen en waarden.

En er lopen inmiddels minimaal een miljoen jongens en mannen vrij rond in Nederland die menen dat ‘blanke meisjes gewillig zijn‘ en ‘meisjes in korte rokjes die alcohol drinken (te verkrachten) hoeren zijn‘.

Meisjes en vrouwen zijn vogelvrij verklaard omwille van politiek beleid.

h/t Blondemevrouw

Nvdr.: Ook in Vlaamse steden en gemeenten zoals Mechelen, Lokeren en Borgerhout wordt deze vorm van crimineel islamitisch jihadisme door de ‘plissie’ gewoon genegeerd. Past niet in de politiek correcte statistieken!

‘Ploegen’ staat namelijk letterlijk als normaal en geoorloofd vermeld in de “heilige” koran. En vermits het tot het einde der tijden na te volgen pedofiele rolmodel Mohammed Aïsha op 9 jarige leeftijd ‘doorploegde’ mogen mohammedanen dat nu ook nog. Het probleem is islam. Wie durft er immers de enige oppermachtige maangod Allah tegenspreken? Het staat in zijn openbaringen en is nooit herroepen door een latere openbaring.

image_pdfimage_print
Share

De swastika van de islam

“Beste studente met hoofddoek, mijnheer Dewinter is niet zenuwachtig, wel verontwaardigd”

N.v.d.r.: De islamitische hoofddoek is de swastika van de islam, bedoeld om territorium te claimen en af te bakenen.

OPINIE: door Sam Van Rooy – medewerker van parlementslid Filip Dewinter van Vlaams Belang.

Parlementslid van Vlaams Belang Filip Dewinter kreeg veel protest op Twitter na een tweet over een studente met hoofddoek op een affiche van UAntwerpen. Die studente, Hanane Llouh, vroeg zich in een opiniestuk af waarom Dewinter zo zenuwachtig reageert. De medewerker van Dewinter ontkent deze reactie.

In haar opiniestuk als antwoord op de tweets van Filip Dewinter praat Hanane LIouh alleen over zichzelf. Het ‘debat’ wordt daardoor (opnieuw) herleid tot louter anekdotiek. Ook maakt ze over Filip Dewinter een vals intentieproces, namelijk dat de affiche van de Universiteit Antwerpen met daarop een hoofddoek hem “zenuwachtig” zou maken.
Liouhs clichématige besluit luidt: het wordt tijd dat meneer Dewinter “ermee leert leven dat Vlaanderen mijn thuis is”. Mijn vriendin is als studente geïmmigreerd uit Iran en Filip Dewinter kan daar prima mee leven, omdat zij beseft wat ze is ontvlucht: de islamitische onderdrukking van meisjes en vrouwen en de islamitische sluier die daar hét symbool van is.
Zij gruwt ervan dat in het Westen de islamitische sluier wordt genormaliseerd als zomaar een vestimentaire keuze, en zelfs wordt gepropageerd.
LIouh schrijft helaas niet over waarover het zou moeten gaan: over de islamitische sluier en zijn symboliek, en het dagelijkse mentale en fysieke lijden van vele miljoenen meisjes en vrouwen dat daarvan het gevolg is.
Voor iemand die er prat op gaat geschiedenis te studeren, is het wonderlijk dat LIouh niets schrijft over de eeuwenoude geschiedenis van de islamitische sluier, want die is fundamenteel. Zo schreef Hoda Shaarawi in 1923 geschiedenis toen ze in Egypte, als symbool voor de bevrijding van de vrouw, voor de ogen van de media haar hoofddoek afgooide. Vandaag zien we deze strijd elke dag in Iran, maar ook in andere islamitische landen zoals Algerije en Turkije, waar moedige vrouwen zich met gevaar voor hun leven verzetten tegen de islamitische sluier en de islamitische vrouwenhaatcultuur die daaraan vasthangt.

Ook over de essentie, namelijk de reden waarom de islamitische sluier door de islamitische bronnen (niet in de laatste plaats de Hadith) en islamitische rechtsscholen wordt opgelegd aan meisjes en vrouwen, rept LIouh met geen woord.
Volgens de islamitische leer zijn meisjes en vrouwen minderwaardig, de Marokkaans-Nederlandse schrijver Hafid Bouazza publiceerde daar pas nog een schitterend boek over: ‘De akker & de mantel. Over de vrouw in de islam’. De Iraanse schrijfster Chahdortt Djavann noemt de islamitische sluier “de jodenster van de moslimvrouw, zichtbaar teken van haar status als Untermensch”. De Egyptisch-Nederlandse auteur Nahed Selim schreef een boek met als titel ‘Allah houdt niet van vrouwen’.
Volgens de islam moeten vrouwen zichzelf bedekken om te voorkomen dat mannen opgewonden raken en wellicht zo hun toegang tot het paradijs verliezen. Een ongesluierde vrouw is er volgens de islamitische leer zelf verantwoordelijk voor als ze wordt aangerand of verkracht. Journaliste Claire Berlinski, die lange tijd in Istanbul woonde, schreef dat ze tegenwoordig de omgeving van Balat in Istanbul niet meer kan bezoeken “zonder voor hoer te worden uitgescholden”. Ze stelt vast dat er “nu al veel wijken in Europa zijn waar schaars geklede vrouwen niet veilig zijn. Samira Bellil schrijft in haar autobiografie Ontsnapt uit de hel: In de achtergebleven islamitische buitenwijken van Parijs zijn er maar twee soorten meiden. De goede meiden zitten thuis, doen het huishouden, zorgen voor hun broers en zussen en gaan alleen de deur uit voor school. De meiden die zich opmaken, uitgaan en roken, krijgen snel de reputatie van ‘makkelijke meid’ of ‘hoertje’.”
Ook in Brussel en Antwerpen kennen we zulke wijken. Berlinski schrijft over de islamiserende dynamiek van de hoofddoekdracht: “Alle dwang met betrekking tot de sluier in welke vorm is niet alleen een gruwel, maar ook besmettelijk. Tenzij het wordt gestopt, is het de natuurlijke neiging van deze praktijk zich te verspreiden.

Daar hebben we in Antwerpen helaas ervaring mee: dwang en intimidatie door moslimleerlingen brachten de directrice van het Antwerps atheneum, Karin Heremans, er na jaren van twijfel toe om uiteindelijk in 2009 een hoofddoekenverbod in te voeren.
Dat was tegen haar zin: als liberaal had ze een verbod altijd als laatste redmiddel beschouwd en geprobeerd om met moslimleerlingen te praten om tot een oplossing te komen. Daar waren weleens afspraken uit voortgekomen maar die werden niet nageleefd.
Heremans:
“Het aantal moslimleerlingen steeg met een derde. Ongeveer 60% van onze moslimmeisjes draagt een hoofddoek. (…) Radicale moslimjongeren zetten meisjes nu onder druk om een hoofddoek te dragen. We zagen plots leerlingen met lange gewaden. Veel meisjes verlieten de school om deze redenen. We zagen ook meisjes die in onze school een hoofddoek droegen, maar op straat niet. Ze deden het alleen om er op school bij te horen. Op zo’n moment hoor je in te grijpen. Het evenwicht was weg. (…) Het is de enige manier om meisjes te beschermen die geen hoofddoek willen dragen. Met het verbod garanderen we de gelijkwaardigheid en de vrijheid van onze leerlingen.”
Wat op het Antwerps Atheneum op microschaal is gebeurd, is letterlijk en figuurlijk een schoolvoorbeeld van de islamiseringsdynamiek die de islamitische sluierdracht op gang brengt. Ook elders in de samenleving is dit aan het gebeuren: tegenwoordig zie je zelfs meisjes van nog geen twaalf jaar oud gesluierd rondlopen. Het is dan ook onbegrijpelijk dat de islamitische sluier in onze contreien salonfähig wordt gemaakt en gepropageerd.

Vrije keuze?
En de meisjes en vrouwen in het Westen die er wérkelijk zélf voor kiezen? Aan hen zegt de Franse filosofe Elisabeth Badinter: “Eigenlijk misbruikt u democratische vrijheden door ze in stelling te brengen tegen de democratie. Of u het nu uit ondermijning doet, uit provocatie of uit onwetendheid, het echte schandaal is de klap die u uitdeelt aan al uw onderdrukte zusters die de dood riskeren om eindelijk van de vrijheden te kunnen genieten die u zo veracht.”
De door moslims met de dood bedreigde Frans-Marokkaanse journaliste Zineb El Rhazoui, die afgelopen week in Nederland was, zegt: “We kunnen de hoofddoek niet als normaal toestaan. Vrouwen die zeggen dat ze de vrijheid moeten hebben die te dragen zitten er naast. Het is een instrument van onderdrukking.” De Franse feministe Laurence Rossignol, senator en voormalig minister van Families, Jeugd en Vrouwenrechten, stelt: “Er zijn natuurlijk vrouwen die er zelf voor kiezen. Maar er waren ook Amerikaanse negers die vóór slavernij waren.”
Een onderzoek van de Nederlandse hoogleraar sociologie Ruud Koopmans van het Berlijnse Centrum voor sociaal-wetenschappelijk onderzoek (Wissenschaftszentrum Berlin für Sozialforschung of WZB) wijst uit dat de hoofddoek “de beste voorspeller is van moslimfundamentalisme”. Dr. Koopmans: “Ook als je corrigeert voor leeftijd en opleidingsniveau, zie je dat de hoofddoek gepaard gaat met fundamentalisme, een vijandigere houding en meer antisemitisme (…) In de regel hangt de hoofddoek
samen met religieus conservatisme.”

Het wordt tijd dat Hanane Llouh onder ogen ziet dat ze mee helpt om van het vrije Vlaanderen een geïslamiseerd Vlaanderen te maken.

https://t.co/8Y0MAJ6bvO

Parlementslid van Vlaams Belang Filip Dewinter kreeg veel protest op twitter na een tweet over een studente “mét hoofddoek” op een affiche van UAntwerpen.…>>
image_pdfimage_print
Share

Politiek correcte media-censuur tegen Schield & Vrienden.

Op ReAct en Nageltjes géén censuur na geslaagde actie
Schild & Vrienden aan Gravensteen in Gent {Video!}

Nadat Schild & Vrienden een metersgrote spandoek verwijderde van linkse subsidieslurpende wereldverbeteraars, dat diezelfde naïevelingen aan het Gravensteen van Gent bevestigd hadden om de ‘zogezegd’ weinig humane migratiepolitiek van de EU aan te klagen, kwam de censuurstorm op gang.

  • Stap 1: haal het filmpje van de actie van Facebook.
  • Stap 2: verban Dries Van Langenhove, woordvoerder van Schild & Vrienden, naar de virtuele Facebook-gevangenis voor 30 dagen.
  • Stap 3: haal het filmpje van YouTube.

En zo geschiedde. Enkel op Instagram vind je het filmpje nog terug. Voor zolang het nog duurt. En daarom hebben wij het filmpje voor alle zekerheid op ReAct gedownload. Speciaal voor u én omdat het aanschouwen van linkse geitenwollesokkentranen nu eenmaal niet uit de ether gehaald mag worden. Het vermaak is te groot!

Bij deze:

Voorheen tijdelijk op YouTube, nu voor eeuwig op ReAct!

ytc.jpg

H/T ReAct.be (Rechts-Actueel). Ook hier op Nageltjes te downloaden:

Het collectivistisch en misdadig fascistisch gespuis kreeg ongetwijfeld hulp de Belgische en Europese (r)overheden bij deze brutale maar amper geslaagde censuur.

Diegenen die de europese volkeren en dus ook het Vlaamse volk haar recht op wettige zelfverdediging en een eigen territorium wil afpakken zijn gewaarschuwd. De omslag in de geesten is bezig en onvermijdelijk. De oligarchen en kleptocraten zijn gewaarschuwd. Bij Nürnberg 2.0 zal het Vlaamse volk voor hen geen genade hebben.

image_pdfimage_print
Share

Meer koudegolven door opwarming van de aarde, trachten ze ons wijs te maken

Mijn vader zaliger gebruikte vroeger bij zo’n nieuws de uitdrukking: “En als we dat niet geloven, dan maken ze ons wat anders wijs.” Hoe krampachtig en inventief de klimaatwetenschappers niet moeten zijn om ons hun verhaal te doen blijven slikken.
Stel je voor dat ze hun hele leven ten dienste gesteld hebben van de “Grote Leugen”, de nieuwe god, die ontmaskerd wordt en van zijn voetstuk valt.
Na hun mislukte carrière als ‘klimaatwetenschapper’ wacht hen nog een briljante toekomst als bedenker van stripverhalen allerhande. Minder gevaarlijk, want geweten dat het om fictie gaat.

foto van Antoine Griffon.

En wat zouden ze te zeggen hebben over de enorme groei van de wereldbevolking (niet onze autochtone bevolking moet je weten) en de ermee gepaard gaande vervuiling, conflicten, verdwijnen van biotopen en niet menselijk even, en de oorzaak van vele conflicten en het overspoelen van Europa met immigranten en meegebrachte polygamie, kroost en (vaak ook criminele) achterlijkheid?
Nee, daarover hebben ze geen mening, net zoals Van Besien en de groenen en linksen ooit met een woord daarover reppen. Met verwijzing ook naar de criminele economie in Borgerocco (en elders) die ze zelf nooit wilden zien door hun gekleurde brillen met oogkleppen.
Zij die daarvoor stemmen, kiezen voor hun eigen ondergang.
Ik heb weeral eens gezegd.
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/02/24/koudegolven-komen-meer-voor-door-opwarming-van-de-aarde/

image_pdfimage_print
Share

Wat zijn de echte tegenprestaties?

Dat is toch via de fiscus gepasseerd, mogen we aannemen. Maar wat doen die lui toch concreet voor dit soort vergoedingen? De oven warm houden, het ijzer smeden als het heet is, de hete kolen uit het vuur halen, meerdere ijzers in het vuur hebben, of hete hangijzers uit de weg ruimen? Altijd mogen we bij gehaaide lui als De Gucht achterdochtig zijn wanneer ze ergens een vinger in de pap hebben, zelfs al is het maar één vingerkootje van een pink, en dat zelfs onbetaald.

Karel De Gucht kreeg 194.000 dollar bij ArcelorMittal in 2017. In 2016 was dat ‘maar’ 114.000 dollar.
slideshare.net
image_pdfimage_print
Share

De NGO -beerputten zijn diep. Maar er werden nog geen kindjes gedood (zou dat?)

Slechts het bovenste laagje van de gigantische NGO-beerputten ontdekt, en niet enkel bij Oxfam:

“Misbruik “op een ernstige schaal” bij 23 humanitaire, vredes- en veiligheidsorganisaties tijdens operaties in Haïti, Ivoorkust en het toenmalige Zuid-Soedan. Het ging om “elke vorm van seksueel kindermisbruik die men zich kan voorstellen”, waaronder verkrachting, prostitutie, pornografie, seksuele slavernij en mensenhandel.”

Iedereen die niet met een blinddoek reisde in derde-wereld landen weet dat de hulpverleners daar grote sier houden en van het ene naar het andere decadente feestje rijden met hun SUV’s /terreinwagens, terwijl hun huis wordt gepoetst, er wordt gekookt, in de tuin wordt gewerkt, en hun bed wordt gevuld door lokale slaafjes, voor een appel en een ei.

Uit wat bestaat concreet hun dagtaak? Want alles wordt voor hen gedaan. Een gedroomde toestand voor pedofielen, slavendrijvers en allerhande zichzelf overschattende lui met een misplaatst moreel superioriteitsgevoel, die te lui zijn om hier aan de bak te komen in een echte job.
Ginds in het land der blinden zijn zij de koningen, en ze gedragen zich daar ook naar.

Opdoeken die bendes die de armoede en miserie ginds enkel in stand hielden, verergerden zelfs, zodat ze steeds meer nodig leken.
Stop de bevolkingsgroei ! Enkel dat helpt ginds.
Als er in een woestijn maar eten is voor 1000 mensen, voeder die dan niet en help ze niet kweken tot er daar 1 miljoen leven. De dag dat er dan gestopt wordt met het sturen van hulp sterven er 999.000.

En dat allemaal door die betweterige arrogante goedmensen.
Als men hen laat begaan wordt het nog erger. Als alternatief, maar ook geen oplossing, in tegendeel zelfs, haalt men nu de problemen naar Europa.
Stop met doneren en het in stand houden van die duizenden NGO’s die zichzelf dienen en bedienen. Het zijn Samusocials of Gials tot de tiende macht, waarop zelfs geen controle mogelijk blijkt. .

Landen die deze lui buiten kieperen zullen er gegarandeerd op vooruit gaan. Ontwikkelingssamenwerking enkel van staat tot staat, projectgebonden met resultaatverbintenis, onder strenge voorwaarden en parlementaire en andere controles

Drain the swamps !

Oxfam wist dat kinderen in Haïti voedsel kregen voor seks

Hulporganisaties, waaronder ook Oxfam, werden in 2008 al gewaarschuwd dat hun medewerkers op Haïti kinderen seksueel misbruikten. Dat schrijft The Independent. De Britse krant citeert een rapport van Save The Children waaruit blijkt dat soms maar zesjarige kinderen gedwongen werden tot seks in ruil voor voedsel en andere goederen.

Het rapport maakt melding van misbruik “op een ernstige schaal” bij 23 humanitaire, vredes- en veiligheidsorganisaties tijdens operaties in Haïti, Ivoorkust en het toenmalige Zuid-Soedan. Het ging om “elke vorm van seksueel kindermisbruik die men zich kan voorstellen”, waaronder verkrachting, prostitutie, pornografie, seksuele slavernij en mensenhandel.

“De mensen die ons verkrachten en de mensen op kantoor zijn dezelfde”, getuigde een meisje op Haïti. Het land had in 2007 af te rekenen met een voedselcrisis die werd aangevuurd door stijgende prijzen, natuurrampen en de klimaatverandering. Het onderzoek van Save The Children dateert dus van drie jaar voor de seksfeestjes met prostituees waardoor Oxfam de voorbije week in opspraak is gekomen.

Organisaties kregen kopie
Volgens Corinna Csaky, auteur van het rapport, kregen alle grote internationale hulporganisaties een kopie van het rapport waarin het probleem aan de kaak werd gesteld. Geen enkele organisatie werd wel bij naam genoemd in het document. “Wat ik verwonderlijk vond, was dat het een probleem was voor elke organisatie, ongeacht wat ze deden of welke organisatie het was”, aldus Csaky.

Schrik om te getuigen
Ze meent dat het belangrijkste dat men kan doen om dergelijke wanpraktijken te vermijden, is om te investeren in de getroffen gemeenschappen. “Ja, je kunt je gedragscode en -beleid hebben, maar kinderbescherming draait rond het onderwijzen van vrouwen en meisjes over hun rechten, rond weten waar je terecht kan voor hulp als je je bedreigd voelt, weten wat redelijk is en waar je ‘neen’ tegen kan zeggen”, zegt Csaky tegenover The Independent.

Kinderen getuigen in het rapport dat ze geen aangifte deden van het misbruik omdat ze bang waren geen hulp meer te krijgen, ze de lokale autoriteiten niet vertrouwden of niet wisten waar ze konden aankloppen.

image_pdfimage_print
Share

De sossenprof Coolsaet gaat af als een gieter

Assita Kanko: Afrikaanse geeft Vlaamse professor een lesje in Verlichtingsdenken

Afspraak2
Ik kijk niet veel naar TV en an zeker niet naar hersenspoelende praatprogramma’s die gemaakt worden om politiekers en politiek correct gespuis een podium te geven. Maar soms gebeurt er toch iets opvallend al is dat niet de bedoeling. Johan Sanctorum keek deze keer en brengt verslag uit.
image_pdfimage_print
Share

Ondertussen in Frankrijk

Ondertussen in Frankrijk

Dit is geen gebed en heeft ook geen enkele religieuze of godsdienstige betekenis.

Dit is gewoon een politieke eis. Een eis op territorium. Een arrogante bezetting van het openbaar domein in Frankrijk voor politieke doeleinden. Een imperialistische eis van mohammedanen. Een eis van invallers en onderdrukkers. Een eis die ze gemeen hebben met de moordenaars van de massamoord in de Bataclan. Een eis die de moordenaar Abdeslam ook formuleerde. Allah is niet de grootste, Allah bestaat niet en als hij bestaat is hij “kaka”, gewoon een stinkende ideologische drol.

Wanneer gaan onze Belgische politiekers wakker worden? Of moeten er nog duizend keer meer doden vallen in Zaventem en in de Brusselse metro? Hebben ze dan niets geleerd?

h/t Walter

image_pdfimage_print
Share