GAZET VAN ANTWERPEN… foei… foei… duizendmaal FOEI !!!

In onze vorige bijdrage trokken we de aandacht op een beslissing van EUROPA die ons veel plezier had gedaan.
Het ging erover dat we na ongeveer 35 jaar gelijk kregen in verband met een domme wet waardoor honderden vrachtwagenchauffeurs in Europa jaarlijks het leven lieten omdat ze met onveilig materiaal de baan werden opgestuurd.fvg0414
Aangezien sommigen mij reeds jaren aanspreken met “Mijnheer Langsnuit” enerzijds en omdat we nu zo blij waren dat er nu uiteindelijk licht waarneembaar is aan het einde van de tunnel anderzijds wilden we deze beslissing in de verf zetten. We dachten aan een advertentie in een krant waarbij wij voor zo een “langsnuit” staan waarmede we trouwens de laatste dagen in Vlaanderen rondtoeren. Onder die foto kwam een tekst waarin we ons genoegen over die nieuwe wet uitdrukten en onder die tekst: Freddy Van Gaever, lijstduwer kamer Vlaams Belang.

Nergens in deze advertentie vragen we op ons te stemmen; nergens staat er een logo van mijn partij. De hele advertentie gaat over de Europese beslissing in verband met het wegvervoer en de vele mensenlevens die nu zullen gered worden.

Aangezien ik reeds méér dan 60 jaar een trouwe lezer ben van de GAZET VAN ANTWERPEN (thuis hadden we destijds “de frut” en de Libre Belgique) en we op dit ogenblik nog steeds een abonnement op deze krant hebben beslisten we om die advertentie alleen in de GAZET VAN ANTWERPEN te plaatsen.

We namen dus contact met de advertentiedienst en legden duidelijk uit waarover het ging. Men zou terugbellen maar niemand belde terug. Toen we opnieuw contact opnamen vernamen we dat de dienst waarmede we hadden gepraat enkel bevoegd was voor “kleine advertenties” en dat wij dienden te onderhandelen met Mevrouw Vicky Vinck die de verantwoordelijkheid heeft van de hele groep over “grote advertenties. We voelden ons reeds vereerd dat onze eerste advertentie reeds als “groot” werd beschouwd.

Die Mevrouw Vinck bleek een uiterst vriendelijke dame te zijn en ze beloofde ons snel te zullen reageren. En ze hield woord en we kregen snel een mail met het financiele plaatje. Voor ons was het voorstel OK en we bevestigden aan Mevrouw Vinck dat we de advertentie zouden nemen.

Toen we dit toevallig aan een vriend vertelden gaf deze ons de raad toch duidelijk door de krant te laten bevestigen dat ze die laatste vier woordjes “lijstduwer Kamer Vlaams Belang” niet zouden weglaten. En zo gebeurde en nam ik opnieuw contact op met de vriendelijke dame. Deze bleek geen probleem te zien maar zou voor alle zekerheid contact opnemen met de hoofdredacteur en me na het week-end op maandag bericht laten. Aangezien ik gisteren maandag om 17u nog niets had vernomen nam ik terug contact op. Het bleek dat de dame op het punt stond me op te bellen aangezien ze juist uit vergaderring kwam. Tot haar groot ongenoegen diende ze me te vertellen dat mijn advertentie niet kon opgenomen worden. “Waarom”? ”

“Ze wist het ook niet maar kon er jammergenoeg niets aan veranderen!”

Zo ver is het dus gekomen met die krant die ik domweg zovele jaren lang ben trouw gebleven. Dat er de laatste jaren niet veel “christelijks” meer was van overgebleven wist ik reeds. Maar dat men zo laag gevallen was kon ik niet begrijpen.
Wat heeft die gesubsidieerde krant nog met democratie te maken? Wat voor manipulators hebben nu het roer in handen? Is het steeds maar verliezen van meer en meer lezers een nieuw doel geworden? Wat kan een directie, van een krimpende krant die steeds maar geld blijft verliezen, bezielen om advertenties te weigeren tenzij haat en lafheid.

Nooit zal ik nog één cent betalen aan deze, zogezegd politiek correcte, bende. Integendeel. Waar en wanneer ik de mogelijkheid zal hebben om de aandacht van velen te trekken op hun wansmakelijk gedrag zal ik het niet laten.

Men zegge het voort,

image_pdfimage_print
Share

Reacties

GAZET VAN ANTWERPEN… foei… foei… duizendmaal FOEI !!! — 4 reacties

 1. Mr Van Gaever,
  Er is ook goed nieuws, VLM gaat opnieuw onder zijn oorspronkelijke benaming vliegen. Het is weliswaar niet wereldschokkend, maar het is toch al iets, dat men terugkeert naar zijn wortels.(=U wel bekend). Als de luchthaven van Deurne nu nog wat minder wordt gesaboteerd door de roden en groenen en soortgenoten…is er nog een toekomst.
  Uw ervaringen met de Gazet van Antwerpen zijn kenschetsend voor de collaboratie pers in Vlaanderen. Sinds de overname door Concentra(met daar achter de loge), werd het begin van het einde ingezet. Het doel van deze overname was immers de vernietiging van de Gazet van Antwerpen, en dat mocht desgevallend iets kosten, en desnoods heel veel. Het doel heiligt immers de middelen.
  Dit alles bewijst dat we in Vlaanderen behoefte hebben aan een echt Vlaamse krant, die op komt voor de Vlaamse belangen, en die schrijft wat we niet mogen weten. En er is meer dan genoeg dat we niet mogen weten.
  Het belangrijkste is echter een TV kanaal om een publiek te bereiken dat momenteel zit te slapen voor zijn T.V. en dat moet wakker geschud worden met desnoods zeer confronterende beelden. Het regime zal echter alles doen om dit laatste te verhinderen.

 2. Ik heb de heer Van Gaever in een vorig leven meegemaakt, toen hij nog bij Pakhoed in dienst was en bij DAF-Trucks – waar ik toen de bezoekers rondleidde – vrachtwagens bestelde voor de Franse vervoermaatschappij Onatra, die toen deel uitmaakte van Pakhoed. Ik heb hem sindsdien gevolgd in zijn politieke carrière en weet dat dit niet de eerste keer is dat hij door de poco media geboycot wordt. In mijn dagelijkse blog bij SeniorenNet heb ik de ‘kaping’ van de Gazet Van Antwerpen door de club van wijlen ‘God’ Stevaert regelmatig aangeklaagd en heb ik toen mijn abonnement op die krant opgezegd, zoals meer dan 100.000 (!) abonnees dat sindsdien hebben gedaan. Volgens de laatste cijfers i.v.m. de dagbladoplagen gaat het daar nog steeds achteruit. Ondertussen heb ik ook mijn abonnement op De Standaard, waaronder het frutje nu ressorteert, opgezegd en hou ik het bij De Tijd, ’t Pallieterke en The Economist. Mijn felicitaties aan de heer Van Gaever die zijn actie voor het terugbrengen van de frontcabine nooit gestaakt heeft en het tenslotte gehaald heeft.

 3. beste freddy
  bij deze wens ik je proficiat met je jarenlange inzet wat betreft jouw langsnuit project ik heb daarover ook jouw boek terzake geraadpleegd en inderdaad, veiligheid voor alles maar veiligheid is een begrip dat door menig linkse wel wat anders wordt geïnterpreteerd……hopelijk reageren de mensen die het aanbelangen hierdoor wel positief ik wist niet dat algemene veiligheid nu ook afgewogen wordt op de politieke balans van de goodwill groetjes uit gistel

 4. Beste Freddy,
  Dat uw advertentie niet werd opgenomen door GVA verwondert mij helemaal niet. Lezers van ’t Pallieterke waar ik u denk onder te mogen catalogeren, weten al lang dat GVA een rooie rioolgazet is geworden. Tot over enkele maanden nog het persoonlijke propagandablad van P. onderlijfje Janssens. En de “man” met de giftigste anti Vlaams Belang pen Lex Moulinex. Het strekt tot uw eer dat u GVA trouw bent gebleven, doch de teleurstelling komt waarschijnlijk des te harder aan. Advertentie in GVA of niet, onze stem heb je alvast. Succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *