Daar is ie weer!

Gisteren verkondigde nieuwsanker Danny Verstraeten de blijde mare dat een verleden jaar “buitengebonjourde” Afghaanse windhond luisterend naar de naam Navid Sharifi in Polen zijn opwachting maakt om hier opnieuw zijn gevoeg te komen doen. De hele soap rond deze “brave, vriendelijke-slimme en hier reeds goed ingeburgerde” jongeman uit talibanland is nog maar pas uit de actualiteit verdwenen, tot spijt van de linkse media die er een vette emo kluif aan hadden, of daar komt Navidje alweer aan het venster piepen. Hoezo?…hoekandana? Die gast was toch in zijn homeland “verzwunden”.

Naar men indertijd beweerde was er van Sharifi geen teken van leven meer te horen en was hij waarschijnlijk dood en begraven. Maar neen hoor. Navid Sharifi is “nen echte” uit het continent der zandbakken waar liegen en bedriegen tegen ongelovigen een must is…volgens hun heilige koran. Bij zijn uitwijzing kreeg Sharifi eveneens te horen dat hij gedurende drie opeenvolgende jaren geen Afghaanse poot meer mocht zetten in gelijk welk shengen land en zéker niet in Belgicistan.

Maar dit was buiten het vernuft van vooral Sharifi zijn linkse gabber advocaat gerekend. Die heeft Navidje aan een Poolse merrie gekoppeld met toestemming van de Afghaanse moslim autoriteiten en de Poolse ambassade die de nodige papieren bezorgde om Sharifi alzo de mogelijkheid te bezorgen om zijn Anastasia te huwen en in Polski te kunnen blijven…blijven dacht u? Niks van blijven! Navid Scharifi wil terug in dit onland komen wonen samen met zijn blonde Maritsa. Zijn vroegere werkgever zou hem, volgens zijn raadsheer, met open armen terug ontvangen en aan het werk zetten, want sinds Jean-Luc Dehaene op brugpensioen is, is er hier een nijpend tekort aan “loodgieters” en het toeval wil dat Sharifi deze stiel onder de knie had in zoverre zelfs dat zijn vroegere werkgever hem terug in dienst wil nemen..zegt zijn advocaat wel te verstaan!

Om zijn blijde terugkeer meer kans te geven gaat men wachten tot er een nieuwe “patron” op asiel en migratie komt, want bij big Maggie pakt deze verf niet zeker gezien hij het statuut van als “economische” vluchteling wil verkrijgen. Waarom Sharifi niet in Polen als loodgieter aan de slag gaat is me een raadsel… of toch misschien niet. Waarschijnlijk zijn de mogelijkheden om ergens van te kunnen profiteren (lees: parasiteren) in dit onland vééééél beter voor binnenwaaiend woestijnvolk dan voor de aboriginals.

Dat het huwelijk tussen Sharifi en zijn Poolse katoechka eerder een sluwe zet is om hier terug te landen is zeer aannemelijk.. Als moslim met een christelijke deerne trouwen en samenleven is een scheiding nooit ver weg. Ook vraag ik mij af hoe en waar die Afghaanse toerist de nodige gelden bijeen gekregen heeft om al die moeite te bekostigen, wetende dat hij hier vertrokken is met wat hal-hal kost en een paar honderd euro. Zou Aboe-Jahjha hem gesponserd hebben.. of Youssef el-Witthe van het CGKR..of misschien de kleine Toebakkes wel!