De Eu is sociaal en economisch ontwrichtend.

“Voorstanders van het ‘heilige‘ project wijzen op de goede vrede in ‘Europa’, realisten wijzen op de destabiliserende werking van de eenheidsmunt.” Het verschil tussen Vlaanderen en Nederland tegenover het EU-wanbeleid  is onbestaande.

Er wordt veel onzin gezegd en geschreven over de euro en de Europese Unie. Ook worden er veel zinnige zaken aangekaart, maar in Nederland halen die zinnige zaken zelden tot nooit de voorpagina. Laat ik een aantal zinnige en onzinnige zaken in het ‘Europa’ debat voor u samenvatten.

Om te beginnen deze: heel vaak wordt gesproken over ‘Europa’, waar bedoeld wordt de Europese Unie. Geen weldenkend mens is anti-Europa, maar wèl anti-EU. De euro-gelovigen doen net alsof we een supranationaal (of erger: een federaal) verband nodig hebben om op Europees vlak als soevereine staten samen te werken. Dat is een misvatting. En voor een land als Nederland een hele dure misvatting. Daarom begrijp ik niet, waarom veel landgenoten deze simpele economische waarheid niet onder ogen durven zien. Alleen zotskappen en mensen met destructieve neigingen benadelen zich moedwillig zelf.

Lees verder>>>

image_pdfimage_print
Share

Reacties

De Eu is sociaal en economisch ontwrichtend. — 1 reactie

  1. Hierna een brug naar de webstek van de DWN waarin verwezen wordt naar de IMF plannen om het schuldenprobleem in Europa op te lossen. De gestelde analyse van de financiële toestand in Europa is klaar en duidelijk.. dit wil dus zeggen volgens het IMF dat er dan ook draconische maatregelen zullen nodig zijn om dit schuldenprobleem op te lossen. Een der belangrijkste maatregelen is een onteigening van de spaarders. Zoals reeds meermaals gezegd : de 250 miljard euro op de spaarrekeningen van vooral Vlamingen, moeten dan ook ingepalmd worden. In de reacties op dit artikel is er nog een verwijzing naar een andere praktijk, die in Duitsland werd toegepast in de jaren 20(en die mij tot nu toe onbekend was), namelijk dat van de “dwanghypotheek” op het eigen huis, waarbij de eigenaar verplicht werd een hypotheek te nemen op zijn huis, en vervolgens het verkregen geld dan door te storten naar de staat, en dan nadien de lening aan de bank af te betalen. De inventiviteit kent blijkbaar geen grenzen. Als men dan de IMF plannen vergelijkt met de beloftes die ons nu gedaan worden n.a.v. de komende verkiezingen, dan krijgen deze “beloftes” een meer dan wrange nasmaak.In het licht daarvan is de EUSSR een onherstelbare ramp.
    Maar er is hoop : Bartje gaat zich met de Walen bezig houden..en hopelijk verhuist hij dan ook zo vlug mogelijk naar Wallonië.

    http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/01/05/iwf-studie-draengt-auf-rasche-enteignung-der-sparer-in-europa/?fb_action_ids=643392065748169&fb_action_types=og.recommends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *