Weldra Chemieonderwijs in het Arabisch?

Wat we zelf doen, doen we beter? Bijlange niet!

Er blijkt verleden jaar een decreet te zijn goedgekeurd dat niet alleen in Vlaanderen het onderwijs in de Franse taal voortrekt vanaf het derde leerjaar (in Brussel al vanaf het eerste!) maar bovendien onderwijs van alle vakken toelaat in een andere dan de moedertaal. Bij onze dierbare landgenoten in Wallonië bestaat zo’n systeem naar het schijnt al langer dan vandaag.

Dat systeem heet immersie-onderwijs waardoor scholen andere vakken dan taalvakken, zoals wiskunde of fysica, mogen laten onderwijzen in een andere taal dan het Nederlands. Dit project heet CLIL en 25 Vlaamse schooldirecties zijn tot nu toe zo dom geweest in dit krankzinnige verhaal te willen meestappen.

De politiek correcte uitleg luidt: wiskunde, economie  en techniek in het Engels en aardrijkskunde, geschiedenis en chemie in het Frans moet kunnen. Alleen schoonheidsverzorging zou in aanmerking komen om in het Duits onderwezen te worden.

Wij geloven van deze flauwekul niets. De bedoeling van de door zichzelf boven ons gestelde linkse imbecielen is klaar en duidelijk:

  1. Geschiedenis in het Arabisch!
  2. Fysica in het Berbers!
  3. Het dwangmatig nog verder naar omlaag duwen van het kennisniveau van Vlaamse leerlingen!

 

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Weldra Chemieonderwijs in het Arabisch? — 2 reacties

  1. Lucky9, alweer iets van een rode rat die steeds knabbelt aan het verkeerde gat.
    Hopelijk komt er enorm verzet tegen want het is nadelig voor ONZE kinderen.

    • Juist Jean, de nagel op de kop, maar geen kat die er wakker van ligt. Buiten Nageltjes en zijn lezers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *