Schotland en de Belgen.

Niettegenstaande mijn met de dag afnemende interesse over het reilen en zeilen in binnen en buitenland ga ik toch nog eens in de pen kruipen om mijn “gedacht” over de recente gebeurtenissen kenbaar te maken en met de nageltjes lezers te delen.Wat mij zo enorm stoort is de niet aflatende stroom van leugens en bedrog die wereldwijd dagelijkse kost geworden zijn. Halve waarheden en “aangepaste” tijdingen zijn het stokpaardje van de media geworden. Neem nu Schotland, waar de hele poco wereld van totentrekkers naar keek met beeld en commentaar tot in Papoea n/Guinea i.v.m. het referendum over hun eventuele onafhankelijkheid.

Heel de Britse poco meute heeft dagenlang de Schotten bestookt met doemscenario’s van catastrofen en rampen in geval de Schotten zich zouden willen afscheuren van Londen. Hun economie zou kelderen en dagelijkse soepbedelingen zouden hen te wachten staan. Cameron en co hun hart zou breken indien de Schotse bevolking zou kiezen voor “eigen volk eerst”. Zelfs de bonobo’s van de E.U. lieten zich niet onbetuigd en stuurden allerlei onheils berichten richting Schotland.. zelfs de zwarte parel van de V.S liet zijn stem horen en hief zijn gekleurde wijs vinger vermanend in de lucht terwijl hij de Schotten aanmaande “verstandig” te stemmen en te denken aan de toekomst.

De dagenlange klucht die de poco meute gespeeld heeft met hun voorspelde plagen en rampen in geval van een baai, baai Londen hebben hun effect niet gemist en gewis twijfel en angst bij velen nog onbesliste Schotse kiezers geaaid. Hersenspoeling op zijn best! Bref. De schotten hebben hun kans gehad om op eigen benen te staan maar een kleine meerderheid besloot toch nog maar verder aan het Britse wagonnetje te hangen.

Samen uit,samen thuis…tegen beter weten in. Handige Harry heeft zijn slag thuis. Om de leugen die het meest gebruikt werd te herroepen verklaarde huidige blauwe e.u. charlatan en wijnboer Charel de Ghucht dat Schotland bij ja stem nooit uit de E.U. zou verstoten zijn om verscheidene redenen. In eigen onland gaat de dagelijkse show van doet ie het of doet ie het niet onveranderd verder. De toekomstige federale ploeg begint een ronde vorm vorm te krijgen nu de hoeken van het acht kantig wiel beginnen af te slijten.

De miljarden die gevonden moeten worden om Europa zoet te houden vallen als gebraden kippen uit de lucht en dienen juist nog opgeraapt te worden. Intussen roepen de linkse loeders met luide stem langs straten en pleinen dat de N-VA (lees BDW) eerste minister moet worden. De winnaar moet zijn verantwoordelijkheid opnemen…hoe dikwijls hebben we het woord “verantwoordelijkheid” in het verleden niet gehoord?….te pas en te onpas?

De kleine Toebakkes laat zich in deze niet onbetuigd en neemt elke gelegenheid te baat om dit te onderstrepen. Als losers partij en een onoverkoombare “exit” als voorzitter van de sossenbond is dit het enige wat deze rode keutelkakker nog te lallen heeft. Ik onthou ook dat de pakbonden zowel de Roomsen als de satans en daarbij een handvol blauwe lilliputters de staking molens reeds duchtig aan het smeren zijn en en zelfs proefdraaien. Gisteren waren het de pandoeren die “op straat” kwamen om hun ongenoegen te uiten over de plannen om hen…enkele jaartjes langer het verkeer te laten regelen en P.V’s uit te schrijven. Neen, 58 jaar is de perfecte tijd dit om dit “zware” beroep vaarwel te zeggen en te genieten van een welverdiend pensioen…eventueel aangevuld met een deeltijdse job als portier of bewakingsagent om toch niet de ganse dag bij moeder de vrouw te moeten zitten of naar de duiven te kijken.

Bij de “studenten” is het ook hommeles over het hoger inschrijvingsgeld wat voor velen een ernstige aderlating betekend en een flinke knauw geeft in het “verteer” budget van deze toekomstige Einsteins. Ook in de gewone scholen wordt aan de alarmbel getrokken wegens de aangekondigde meerkost die de mama’s en de papa”s voor hun kroost moeten neertellen. Ook dit is een streep door velen hun rekening want er zal moeten gesnoeid worden in de toekomstige vakantie plannen.

Misschien moet het Allerheiligen verlof wel thuis doorgebracht worden in plaats van op Malaga of de skivakantie ingekort. Ik ben er mij van bewust dat ik me met deze uitlatingen niet populair zal maken en menig teentje zal bezeren, maar wees er maar van overtuigd dat veel van al de huidige tekorten op rekening van de Sinterklaas politiek van de vorige regeringen geschreven moet worden…en de mensen zeiden nooit neen !

De mensen zouden moeten beseffen tot wat al die gratis spelletjes van het verleden nu leiden. Zwangerschap verlof (voor en na) vaderschapsverlof, gratis bus voor 65-plussers, Brugpensioen (soms al vanaf 48jaar!!) bij sluiting of herstructurering, loopbaan onderbreking om een wereld reisje te maken, ouderschapsverlof om de pampers van bomma of bompa te verversen burn-out na enkele jaren werken, stress met bijhorende rugklachten, enz….

En dan de vaste kosten voor tafelschuimers en overvolle gevangenissen met criminelen uit woestijnen en Afrikaanse oerwouden. De medische kosten voor aangespoelde asielzeikers die een voorpoot mankeren, een kwakkelend hart of soms met besmettelijke beestjes op hun lijf zitten die gevaarlijk voor de autochtoon zijn. Voor AL wat ik nu opsom was er geld nodig..VEEL GELD!!

Edoch..de zak van Sinterklaas is leeg al willen de linkse Toebakkesen en de Di Rupo’s ons doen geloven dat het allemaal niet waar is en alles “koet kaat”. De huidige te vormen federale ploeg wil alleen maar in de zakken van de mensen zitten om er zelf beter van te worden, want er is geen torenhoge schuld.. er moet geen jaarlijkse intrest van 10 miljard euri afgedokt worden op de uitstaande staatsschuld.. De pensioenen zijn niet in gevaar en kunnen gerust een beetje opslaan, zeker de laagste!

Dit onland is een toonbeeld van goed beleid en efficiëntie waar de rest van de weireld ons voor benijd. We kunnen het ons zelfs veroorloven om mede de wapens op te nemen tegen de hersenloze koppensnellers van I.S. en hen eens flink mores leren. Ze mogen gerust eerst eens komen kijken hoe rimpelloos onze samenleving geworden is dankzij het onverdroten werk van de linkse gabbers hun groene kornuiten. Dit is echt het “huisje wel tevree”. De Schotten zijn zotten om voor eigen volk te willen zorgen, wetende hoe bezorgd de E.U. wel is voor het wel en wee van de burgers en hen op alle mogelijke manieren wil helpen (lees:kloten!) met de meeste stupide wetten en verordeningen die men maar bedenken kan. Soit! Het is wat het is en als de burger liever uren in de rij wil gaan staan om het nieuwste speeltje van apple te bemachtigen is dat zijn “verantwoordelijkheid” Janken is voor later!!

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Schotland en de Belgen. — 6 reacties

 1. Beste Walter,
  Het strekt u tot eer dat ge ondanks uw rugproblemen nog wil doorgaan en dit in sterk contrast met duizenden die hier aangeland zijn, nooit een klop gedaan hebben.en elke maand hun leefloon binnenrijven. Ikzelf ben sinds enkele jaren hartlijder en zou zonder mijn dagelijks vracht pillen reeds lang V.V.T.geweest zijn.
  Moest ge een Arabische naam en achtergrond gehad hebben was je nu gegarandeerd op volledig invaliden pensioen met gratis P-kaart.
  Helaas.. wij zijn maar gewone autochtonen en vallen naast de prijzen

 2. Beste Senior,
  Even ter info. Deze rug patiënt (2 operaties, artrodese S1-L5-L4) 58 jaar is nog steeds werkzaam, en in de wetenschap dat ik ook langer zal moeten werken.Sans rancune.

 3. Senior,
  Het vuur is aangestoken en de brei zal sudderen, lucht komt het eerst boven de smoelen van het EU tuig zullen snel zichtbaar worden. De verzameling in dat EU gedrocht zijn uitgerangeerde eencellige leeghoofden kijk maar naar die van Berlare, totaal weggedrukt en nog denkt hij te mogen meepraten, van dementie gesproken en dan hebben we het nog niet over die verrader uit het Gentse…

 4. Roger, misschien 1 troost, al is het maar een magere. Mijn echtgenote en ik kiezen dan voor een onafhankelijk Vlaanderen, er voor stemmen doen we al meer dan 35 jaar.

 5. De stemming is tegen gevallen maar we blijven hopen De volgende keer beter en wie weet wanneer een stemming voor ons over al of niet onafhankelijkheid van Vlaanderen Maar het Vlaamse klootjesvolk zal wel voor België stemmen en zeker de liberale profiteur De Gucht zal zijn eigen belang goed verdedigen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *