Te weten!..willen of niet.

Daags na de “grote” politiebetoging tegen een iets langere loopbaan, ontsnapt er er gevaarlijk (uitheems) individu uit de combi op vrij eenvoudige wijze. De vreselijk geschrokken pandoeren zien de vogel nog vliegen in de auto van een kompaan die het klusje kwam klaren. Een verbouwereerde agent loste nog twee schoten op de vluchtauto….of waren het twee “scheten”? Gisteren konden we via de media vernemen dat de populatie criminele gasten in onze gevangenissen gevoelig verminderd is.. zelfs met enkele honderden eenheden. De reden is niet ver te zoeken en poepsimpel bedacht door de bevoegde instanties. Een tiental gekleurde exemplaren werden terug naar hun exotische land(en) van herkomst gezonden en de rest (ook kleurrijk volk) mocht vrij beschikken…vive la libertè! Binnenkort zijn onze petoeten quasi leeg en kunnen de cipiers staken voor meer werk!

Dat Pa Bontinck een doortrapte gozer is zou men nu toch moeten weten. Deze ex-militair werpt zich op als redder in nood voor het terugvinden van Syrië pelgrims die het ouderlijk huis verlaten hebben om zich bij de koppensnellers aan te sluiten. Het “special team” van generaal Bontinck kan deze klus klaren om het verdriet van de radeloze achtergebleven familie te verdrijven met de hereniging van hun geliefde(n) Echter hangt er wel een prijskaartje aan zulks een reddingsoperatie van 5000 euri, op voorhand te betalen. Gratis bestaat niet bij de “special Bontinck forces”. Het weze zeker met stip genoteerd dat de troepen van het Bonticnk peloton tot op heden nog geen enkel succes geboekt hebben..niks,nothing, rien de knots! Zou hier soms geen vorm van “oplichting” in het spel zijn? Het grote nieuws komt nog maar eens uit linkse hoek.

In Nieuwpoort,waar het zeilboot van Toebak j.r ligt,is de partij aan het “elfendertigste” herbronningsproces begonnen. Zij gaan er ditmaal een lap op geven! De titel voor het congres is een loeier van een boeier: “crescendo”. Den Bruno heeft een week geoefend om het woord te kunnen uitspreken zonder dat er kwijl uit zijn bek drupte. De gans rode horde is aanwezig om de strategie uit te tekenen om uit de comfort zone te treden en terug in de lengte en breedte te werken Wat de kleine uit Leuven met “comfort zone” bedoelt is me volslagen onduidelijk…tenzij hij de constante achteruitgang van zijn losers partij als “comfort” beschouwd.

Sinds zijn val tussen de Alpenkoeien heeft het geestelijk vermogen van Bruno uno wel zwaar te lijden gehad..en nog! Het zal daar een plezante boel worden met al die rooje rockers. Om de sfeer optimaal te houden en de geesten scherp zijn er, na loting, drie gelukkigen die een trip met de driemaster van Bruno mogen meemaken naar het nabije Oostende alwaar de winnaars naar aloude sossen traditie vergast worden op champagne met rechtstreeks uit Iran ingevoerde kaviaar, opgediend door keizer Johan met den baard. Na het hapje en het tapje is het terug richting Nieuwpoort varen, als de wind goed zit, zo niet is het met de kusttram te doen..gratis! Het is de sossen blijkbaar menens geworden om terug de ezel van sinterklaas te mogen bereiden en het gepeupel blij te maken met veel lekkers…net zoals weleer! Ach die sossen toch..nooit om een mop verlegen.

image_pdfimage_print
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *