Stoeme vragen!

Ik kan me soms zo ergeren aan de stomme vragen die journalisten kunnen stellen wanneer zij een bekende of minder bekend personage interviewen tijdens een nieuwsuitzending. Bij die gastjes bij de VTM lopen er zo enkele exemplaren bij die op dit vlak expert zijn. Zo was het gisteren weer prijs bij de zender die je dag kleurt toen tijdens het avond journaal een blond schepsel live de microfoon onder P. De Crem zijn neus mocht houden en hem enkele dringende vragen stelde i.v.m. de Belgische militaire bijdrage tegen de hersenloze barbaren die I.S.

Eerst was er de mededeling van Stefke Wouters die ons liet weten dat er een 9-tal F-16 en 2OO van “onze jongens” naar Jordanië zullen vertrekken zodra het parlement de knop van het groene licht gevonden heeft. En nu over naar de Wetstraat waar onze reporter Pieter De Crem naast haar heeft staan.

Reporter: “Meneer de minister, is het waar dat België ten oorlog trekt tegen I.S. met vliegtuigen en manschappen?
Minister: “Ja, de voltallige ministerraad was bijna unaniem akkoord om in de coalitie te treden die tegen I.S. opereren, zeker na de vraag van de Amerikanen om onze steun gezien onze uitstekende reputatie van onze F-16 piloten die hun kunnen reeds bewezen hebben in Libië en Afghanistan.

Reporter: “Is dit geen “gevaarlijke” missie die risico’s inhoud voor onze jongens?
Minister: “Bij elke militaire interventie is er een zeker risico mevrouw.. da ’s nogal wiedes niet?

Reporter: “Wat gaan onze jongens daar <<concreet>> doen meneer de minister?
Minister: “Ach mevrouw…waarvoor we geroemd zijn hè…kleurenwiezen en klaverjassen!

Reporter: “Zijn de families van “onze jongens” op de hoogte?
Minister: “Jazeker mevrouw want het zijn allemaal “beroepsmilitairen” en die weten dat als er ergens stront aan de knikker is (en er is bij de Arabs momenteel véél stront en knikkers) ze kunnen ingezet worden als Uncle Sam dat vraagt. In dit geval is het zeer gerechtvaardigd , doch evenwel wat aan de late kant, om de strijd tegen deze niets ontziende moslim uitwerpselen aan te vatten.

Reporter: “Gaan onze piloten ook effectief bombardementen uitvoeren?!………
Minister: “Neen mevrouw, ze gaan daar pralines van Godiva uitstrooien voor de terroristen van I.S. want ik denk dat die gabbers ook eens iets anders willen dat altijd maar gegrilde schapen ogen.. een goei praline van echte Belgische chocolade, al dan niet hal-hal gemaakt, lusten die woestijnluizen wel.

Reporter: “Wie zijn die Belgische F-16 piloten meneer de minister?
Minister: “Spijtig mevrouw maar daar kan en mag ik vooral niet op antwoorden gezien het gevaar dat eraan verbonden is voor de families indien de hier aanwezige I.S. aanhangers het in hun “hoofd” zouden krijgen om bij die mensen in hun brievenbussen te gaan pissen!

Reporter: “Dank u voor dit verhelderend gesprek meneer de minister. U hebt het gehoord Stef, onze jongens staan vertrekkensklaar, alleen nog hun botinnen aantrekken en vrrrroooem…

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Stoeme vragen! — 2 reacties

 1. Senior en Walter,
  Bij de BRT moeten ze bezuinigen iets wat daar heel moeilijk ligt gezien de hoofdzakelijke dominante kleur er rood is, ze moeten tegen eind 2019 ongeveer plusminus circa 39.000.000 euro besparen, ik dacht zo bij mezelf ze vergeten een nul! 390.000.000 euro zou veel beter zijn.
  Dat de PAKbonden dadelijk staan te dreigen en te chanteren lag al op een blaadje klaar, ze hebben nl. niets anders te doen.
  Nog even beste vrienden en de BRT is verleden tijd, gisteren las ik via een bepaalde zender dat die levensgevaarlijke Libanees gaat meedoen aan de slimste mens, wie bedenkt zo een titel???, voor mij is dat voldoende om NIET naar dat programma te kijken want ik heb geen zin om die griezel zijn smoel te zien en zeggen dat wij aan zoiets belastinggeld verknoeien.
  Van Looy heeft het verkorven door die griezel op te nemen in de club simpelen van geest want die Libanees is oerdom maar wel levensgevaarlijk, die eikel was van mening als wij ons niet kunnen aanpassen aan hun aanwezigheid dat we dan maar moeten ophoepelen!
  Achterlijkheid doet voorlopig nog geen pijn…

 2. Beste Senior,
  U kijkt er nog niet op,”pralines van Godiva”. ’t Mogen er dan nog goei zijn ook, Leonidas is volgens mij meer dan goed genoeg voor de arabs. Wat de journalisten betreft. Deze week hoorde ik nog op de radio (Nostalgie) dat er veel kritiek was op de septemberverklaring van het Vlaams Parlement. “De oppositie groen en SPa was…” Het Vlaams belang werd voor de zoveelste keer weer niet vernoemd. Objectiviteit en neutraliteit zijn bij de Vlaamstalige journalisten ONBESTAAND. Ik erger mij er al jaren aan, zelfs zo erg dat bepaalde programma’s niet meer op de buis komen bij mij, vooral de zeverende dag, ter zaken waar rooie rakkers de plak zwaaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *