De verambtelijking van Cultuur …

Nu zowat elke hond uit de cultuursector zijn beklag heeft gedaan over het terugschroeven van de subsidies (doorheen het woord “beenhouwersmes” drijft zelfs een nostalgie boven naar de zo verguisde Joke Schauvliege met haar kaasschaaf), wordt het tijd om de cultuurfilosofische beschouwingen te scheiden van het banale corporatisme. Want ja, natuurlijk sneuvelen er jobs en is het niet prettig om de programmaboekjes of catalogi zwart-wit te moeten drukken op goedkoop kringlooppapier in plaats van op vierkleurendruk/hoogglans.

Lees verder >>>

image_pdfimage_print
Share

Reacties

De verambtelijking van Cultuur … — 2 reacties

  1. Wijlen heer Ray van Angeltjes zou het mij niet in dank afnemen, maar je kan het ook niet over alles het eens zijn. Mijn idee is simpel, als je naar de opera wil gaan moet je betalen voor de opera, als de financiële middelen niet toereikend zijn moet men de toegangsprijs maar opslaan. Geen subsidies, niet op kosten van de gemeenschap. Zo zijn er nog wel meer instellingen van “cultureel nut” waar voor dit principe zou moeten voor tellen. Als kunstenaars hun werken niet verkocht krijgen moeten ze een andere job kiezen. Als de bakker niet rond komt krijgt hij ook geen subsidies, niet tegenstaande zijn beroep zeer belangrijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *