Hedde ga hen keusvra? Dan zedde ga waarkgever!

Men houdt het niet voor mogelijk hoe de EUSSR daarbij slaafs gevolgd door een paarse regering die op haar laatste poten loopt afpersing durft vast te leggen in iets wat de door zichzelf boven ons gestelden “wetten” durven noemen.

De europese regelnever is van mening dat huisarbeiders dezelfde bescherming moeten genieten als alle andere werkmensen. Di Rupo haastte zich slaafs om op negen dagen voor de voorbije verkiezingen nog snel een wetje te laten goedkeuren dat bepaalt dat iedereen die iemand anders voor huishoudelijke prestaties van overwegend manuele aard nodig heeft, voortaan als werkgever wordt behandeld.

Op 18 juni en dus vlak voor de vakantie gepubliceerd onder het mom van welzijn van de kuisvrouw in het staatsblad, is het doel natuurlijk te onderwerpen aan het ophoesten van centen voor nep-sociale zekerheid waar niemand later nog iets zal aan hebben, en zeker de poetsvrouw niet. Den boas is ne smeirlap en de boazin ook!

Deze nieuwe verplichting tot ophoesten van loon boven loon zou evenwel niet gelden voor prestaties met dienstencheques en occasionele huishoudelijke arbeid zoals babysitten, boodschappen doen voor buren en gezelschap houden van ouderen. Wij zouden echter niet in het land der snullen leven moest het venijn zich niet in de staart bevinden Want indien deze prestaties toch manuele huishoudelijke activiteiten omvatten, of als ze gebeuren met een bepaalde regelmaat (bv.1 x maal/week) dan heeft U prijs en geniet van de volgende wettelijke verplichtingen :

  • U moet zich als werkgever inschrijven op de RSZ website, kompjoeter of geen kompjoeter.
  • U moet een Dimona aangifte te doen bij het begin en bij het einde van de overeenkomst met uw poetsvrouw/man.
  • U moet elke drie maand een DMFA aangifte doen van de geleverde prestaties en het betaalde loon.
  • U moet vooral bijdragen aan Sociale Zekerheid op het betaalde loon.
  • U moet een verzekering Arbeidsongevallen voor uw keusvra afsluiten.
  • U moet vooral bibberen en beven voor de sociale controles uitgevoerd door gespecialiseerde en door en door getrainde sturmgruppenf√ľhrers van de sossenvakbond.
  • U moet natuurlijk bij de geringste overtreding fenomenale angstaanjagend hoge en fascistisch opgelegde boetes betalen want anders verkoopt de Belze staat niet alleen uw meubelen maar desnoods ook uw heel huis onder uw luie achterste.

“En dan hedde ga gien keusvra ni mee nodig.” Probleem opgelost!

Onze oplossing: zorg voor uit te voeren prestaties van gemengde aard zoals het bespelen van harp fluit en piano of uitsluitend intellectuele aard: het peinzend of mediterend staren naar het plafond, het prevelen van schietgebedjes, het voorlezen van de krant of het binnensmonds aframmelen van de heilige koran. Allemaal gedurende beslist iets meer dan de helft van de betaalde tijd maar dan wel in opdracht. Overwegend overtreft minderwegend.

Of nog: reken uw poetsvrouw een forfait aan voor elke mop die ge haar vertelt en breng uw factuur ter compensatie in mindering op haar loon tot het verdampt is. We mogen toch allemaal contracten afsluiten, of niet soms? De ene dienst is de andere waard.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Hedde ga hen keusvra? Dan zedde ga waarkgever! — 1 reactie

  1. Wij hebben tot op heden geen keusvra (poetsdame) en wij trachten dat zo te houden. Mijn echtgenote doet die werkzaamheden nog altijd zelf. Tegen de tijd dat wij een poetsdame nodig hebben ga ik gewoon naar ’t OCMW, da’s goedkoop en handig geregeld. Of schaffen ze dat voor de vergrijsde autochtoon daartegen ook af?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *