Er is iets mis met globalisering

Hoe komt het dat er geen westerlingen migreren naar de islamitische wereld – waarom is het altijd andersom? Dat vragen velen onder ons zich af!

Ons wordt voortdurend verteld dat we leven in het tijdperk van globalisering en multiculturalisme. En inderdaad, als we goed kijken in onze westerse steden, merken we dat die onherkenbaar veranderd zijn in de afgelopen decennia. We kunnen nu acht mensen uit alle hoeken van de wereld zien lopen in onze straten, bezig met het openen van hun winkels, het bouwen van hun tempels en hun rechten als onze gelijken opeisend – soms zelfs als onze meesters.

De staten van West-Europa spenderen enorme bedragen in een poging om deze buitenlanders te integreren, meestal zonder positief resultaat. Integratie is een kwestie van de bereidheid aan de kant van de nieuwkomer om een deel van onze samenleving te worden en een praatje maken met onze mensen. En als je hier aankomt met het idee dat je cultuur of religie superieur is aan de onze, zal geld uw mening niet veranderen. Precies het tegenovergestelde. Als je financieel beloond wordt om niet te integreren, dan ben je gedwongen om te concluderen dat je leeft in de beste van alle mogelijke werelden. Je blijft doen wat je thuis deed, en de ongelovige kaffers betalen je ervoor.

Het was niet altijd zo. Toen ik opgroeide, was de bevolking van landen als Zweden, Denemarken, Noorwegen, Engeland, Frankrijk enz. min of meer homogeen in de etnische en culturele zin. Nu niet meer. Een paar weken geleden werd bekend dat Engelsen nu een minderheid zijn in Londen. Hetzelfde gebeurde moeiteloos in Malmö en zal spoedig een groot aantal steden over het hele Europese continent overkomen. Het is een ontwikkeling zonder zijns gelijke sinds het tijdperk van de grote migraties zo’n 1500 jaar geleden.

Maar dat is niet meer dan normaal, zo wordt ons verteld. En wat normaal is moet goed zijn. En als we nog twijfel over de voordelen van de massa-immigratie en multiculturalisme hebben, worden we gebrandmerkt als reactionairen, racisten en islamofoben. Maar er is iets fundamenteel mis met het concept van de globalisering. Bij nader inzien blijkt dat we in de westerse wereld de enigen zijn die worden geglobaliseerd.

Kijk naar de balans tussen West-Europa en onze directe buren ten zuiden en oosten van de Middellandse Zee. Globalisering werkt in een richting en niet in de andere. Miljoenen uit landen als Turkije, Syrië, Irak, Libanon, Afghanistan en Noord-Afrika (Marokko en Algerije) – met andere woorden uit de islamitische wereld – stromen Europa binnen. We horen nooit van een migratie in de andere richting. Hoe veel Vlamingen hebben zich gevestigd in Libië, Mali, Syrië of Turkije? Alleen degenen die er zijn gekomen om te vechten – niet omdat ze houden van deze specifieke landen , maar omdat ze iemand haten.

De reden voor deze eenzijdigheid is duidelijk: het is geen goed idee om een christen, jood, atheïst of gewoon een westerling te zijn in door moslims gedomineerde gebieden. In feite kan je verwachten gedood te worden, niet voor iets wat je hebt gedaan, maar gewoon voor wat je bent.
Vandaag de dag worden de laatste christenen ofwel gedood of verdreven uit het Midden-Oosten – dat is uit het gebied waar het christendom 2000 jaar geleden ontstond en waar het christendom ooit de overheersende religie was. Het is een proces dat al 1400 jaar voortduurt. Op dit moment worden de laatste resten van het christendom en andere oude religies geëlimineerd uit het huis van de islam.

Onze leiders, met inbegrip van onze kerkleiders, lijken onbezorgd. Behalve voor het droppen van een paar bommen in Noord-Irak, tonen ze weinig belangstelling voor het lot van christenen en andere ongelovigen in door moslims gedomineerde regio’s. Ze zijn echter zéér bezorgd over het welzijn van islamitische immigranten en hun nakomelingen in Europa.

Het is alsof ze denken dat christenen – en de Joden in Israël – niet in het Midden-Oosten zouden moeten zijn, omdat dit het land is van Allah en zijn boodschapper Mohammed. Moslims daarentegen hebben echter het volste recht om hier in Europa te zijn en we zouden moeten toegeven aan al hun wensen.

Hoe is dit mogelijk? Waar komt deze krankzinnige mentaliteit vandaan?
Ik denk dat het te maken heeft met de kruistochten – of liever met een verwrongen idee over de kruistochten. Ik ben hier niet om de kruistochten te verdedigen – noch de acties van de kruisvaarders – maar alleen om U er aan te herinneren hoe dat fenomeen tot stand kwam.

Het verhaal dat wordt ons verteld, is dat van een waanzinnige paus aan het eind van de 11e eeuw die plotseling en zonder reden besloot om een Europees leger te te vormen en de voornamelijk islamitische stad Jeruzalem aan te vallen.

Maar waar kwamen deze moslims vandaan en waarom waren ze in Jeruzalem? Ze waren daar omdat ze volgelingen waren van een man met de naam Mohammed (naar alle waarschijnlijkheid Muhammad is geen naam, maar een titel), van wie wordt gezegd dat hij berichten zou hebben ontvangen van een God, Allah genoemd, hem bevelend om alle ongelovigen te bevechten tot de hele wereld zich onderwierp aan Allah.

Dat is wat de heilige boeken van de islam ons vertellen. En een paar jaar na de dood van Mohammed in het jaar 632 veroverden zijn Arabische legers een groot deel van de christelijke wereld, waaronder Palestina, Syrië, Irak en Egypte. Binnen een eeuw hadden ze gebieden veroverd van Spanje in het westen tot India in het oosten. Ze ging verder met Sicilië te bezetten, ze vielen Rome aan en plunderden het zuiden van Frankrijk. Dus waren de kruistochten geen onverklaarbare aanval op vredelievende moslims, maar een tegenaanval bedoeld om verdere islamitische veroveringen af te wenden.

De kruistochten mislukten en de Islamitische aanvallen duurden tot in 1683, toen de islamitische Ottomaanse Turken er bijna in slaagden Wenen te veroveren. Moslim piraten uit Noord-Afrika bleven westerse kusten aanvallen zelfs tot in IJsland, kaapten Westerse schepen en namen westerlingen als slaven tot de VS en Engeland daar eindelijk een einde aan maakten in de vroege 19e eeuw. Vergeleken met twaalfhonderd jaar van onophoudelijke islamitische agressie, waren de kruistochten een druppel in de oceaan. Toch wordt ons verteld dat zij de oorzaak zijn van de islamitische vijandigheid tegenover ons.

Waarom deze constante agressie? Omdat de islamitische heilige Schrift elke moslim gebiedt om deel te nemen aan de heilige oorlog – de zogenaamde jihad – tot Allah’s religie overal heerst. Het is een persoonlijke verplichting voor iedere moslim die in het paradijs wil komen.
Hoe moeten moslims ongelovigen behandelen? Een van de meest gerespecteerde autoriteiten binnen de islam, Sahih Muslim, geeft het antwoord: Je moet ze drie keuzes presenteren: Nodig hen te bekeren tot de islam. Als ze weigeren, dwing hen om een speciale belasting genaamd de jizya te betalen en zich aan de islamitische overheersing te onderwerpen. Als ze weigeren, dood hen. (Sahih Muslim 19:4294.

Nu werd dit meer dan 1000 jaar geleden geschreven, maar voor zover ik zo weet, heeft tot op de dag van heden geen enkele imam of islamitische geleerde zich gedistantieerd van dit gebod, en natuurlijk kan hij dat niet, omdat aangenomen wordt dat deze woorden afkomstig zijn van de profeet Mohammed die spreekt namens de god Allah.

En natuurlijk, dit is precies de koers gevolgd door hedendaagse acteurs in de islamitische wereld als al-Qaeda, de heilige mannen van Iran, het Moslim Broederschap en nu door de Islamitische Staat in Syrië en Irak. Dat is de reden waarom daar christenen en andere niet-moslims met dergelijke vrolijkheid en met een zuiver geweten worden geslacht.

Het verbazingwekkende is dat om een of andere reden onze Westerse leiders denken dat de zelfbenoemde woordvoerders van de islamitische Uma van zullen veranderen zodra ze de grens naar Zweden, Denemarken of een ander westers land (zoals Vlaanderen) oversteken.
We moeten nog van een enkele onder hen te horen krijgen dat hij de bloeddorstige geboden van de profeet verwerpt. Als hij dat zou doen, zou hij worden beschouwd als een afvallige van de islam en zonder meer moeten gedood worden volgens de islamitische wet.

Mijn conclusie is dat zodra de laatste christen en de laatste jood wordt geëlimineerd uit de landen van de islam, zijn wij in de westerse wereld de volgende in de rij.

Auteur Lars Hedegaard

voor Nageltjes uit het Engels vertaald door Lucky9

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Er is iets mis met globalisering — 2 reacties

  1. Volkeren mengen loopt altijd verkeerd en fataal af, dat was 3 duizend jaar geleden zo en dat heden nog steeds zo, volkeren laten zich niet mengen net zoals water en vuur ook niet samengaan.
    Wat zeker nooit zal lukken zijn mengingen van grote verschillen in cultuur zoals westerlingen met islamieten dat geeft sowieso oorlog.
    Het profitariaat ziet alleen maar dollar en euro symbolen voor de ogen die liggen niet wakker van een paar miljoen doden, onder dit profitariaat vallen uiteraard de politiekers en die misdaadorganisatie Bilderberg, macht en geld is het enige waar die mee bezig zijn, om dat doel te bereiken hebben ze slaven nodig en waar zijn de meeste slaven? Juist…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *