Nog enkele losse flodders!

Op dit ogenblik zitten we op de luchthaven van Los Angeles. We kijken naar een reeks tv-schermen en bijna overal gaat het over Ebola.
Nu het eerste Ebola slachtoffer in Texas is gevallen is deze virus hoofdnieuws geworden. We denken aan een bijdrage die we hier een  drietal maanden geleden, op 27 juli, schreven op deze site toen onze pers er nog geen aandacht aan schonk.

Onze toenmalige voorspelling is volledig uitgekomen en we schreven toen”we denken dat we hier voor een gigantische ramp zouden kunnen staan. We hopen ons te vergissen en willen toch de aandacht van onze lezers vestigen op dit feit”. Maar we vergisten ons niet en vandaag is de voorspelling realiteit en jammer genoeg moet het ergste nog komen. Het aantal nieuwe slachtoffers blijft alsmaar toenemen en vanaf vandaag begint men op een vijftal grote AMerikaanse luchthavens met het nemen van maatregelen om te trachten nieuwe mogelijke Ebolallijders te kunnen isoleren.
We blijven de evolutie van Ebola volgen.

We kunnen maar steeds niet begrijpen waarom onze beroepspolitiekers zich steeds met pietluttigheden bezighouden en zelden aandacht hebben voor de werkelijke bestaande problemen. We lezen hier zo juist een bericht van het WWW (World Wildlife Fund). Werkelijk om van  zijn stoel te vallen! Het is een verslag dat door de Zoological Society of London werd bevestigd. Tussen 1970 en 2010′, dus op een luttele 40 jaar verloor onze planeet meer dan de helft van haar “wildlife”(52 procent om juist te zijn). Het ergste getroffen zijn de verswatervissen die liefst 72 procent van hun bestand verloren. Kunnen die politiekers nu niet lezen en extrapoleren? De klok is reeds voorbij 12 en nog steeds kappen we kilometers bos per dag; laten nog steeds de moordenaars van de oceanen verder betijen door met hun drijvende visfabrieken en hun kilometers lange drijfnetten alles maar dan ook alles weg te scheppen en de ene vissoort na de andere te decimeren.

Er zijn nu reeds zones in de oceanen waar honderden vierkante kilomters een gebrek aan zuurstof vertonen. Telkens een soort met uitsterving is bedreigd ligt dit aan de oorzaak van het uitsterven van een andere soort enz.enz. We zijn de hele natuur stap voor stap aan het vernietigen en houden ons nu bezig met totaal idiote beslissingen zoals te beslissen dat men de pensioenleeftijd met 1 jaar gaat
verhogen. Niet vandaag of op 1 januari a.s.maar binnen enkele jaren. Aangezien men de meeste wetten na enkele jaren toch opnieuw moet veranderen is dit allemaal infantiel. Laat ons eens bekijken welke beslissingen we kunnen nemen om de natuur te helpen redden.

Dat zou een eerste stap in de goede richting zijn.

Men zegge het voort,

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Nog enkele losse flodders! — 1 reactie

  1. Mijnheer Van Gaever, u slaat de nagel op de kop. Spijtig genoeg worden we mondiaal geregeerd door een meute hersenloze leiders, voor zover ze al die naam waardig zijn. De mens is gedoemd om zichzelf te vernietigen. Verder niets aan toe te voegen aan de inhoud van uw art.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *