HomeBinnenland2000 multidiverse mensen hebben geen dag gewerkt en toch vlot stempelgeld opgestreken

2000 multidiverse mensen hebben geen dag gewerkt en toch vlot stempelgeld opgestreken

Las u het ook in de krant?

Vijftien verdachten staan vandaag in Brussel terecht omdat ze tussen 2004 en 2011 tweeduizend ( 2000 !!! ) fictieve werknemers met vervalste papieren aan een uitkering hielpen.

Dat uitkeringsgeld is natuurlijk weg en niet recupereerbaar. Misschien is het zelfs geïnvesteerd in de heilige oorlog. Maar ik zou wel eens willen weten welke de aanpak gaat zijn en welke pogingen men daartoe gaat ondernemen. Er zal toch nog wel een parlementslid een vraag over stellen zeker? Moeten die tweeduizend fraudeurs ook niet terechtstaan? In een rechtvaardig justitiemodel wel. Maar justitie is hier en nu een beerton vol onbekwame dikkenekken die graag omslachtig, schizofreen en zonder enige tijdsdruk, uitspraken doen waarvan iedere burger zijn broek afvalt.

Ze gaan er wel voor zorgen dat ze geen tijd, geen mensen, en geen middelen hebben en de zaken dan maar geklasseerd worden of verjaren.   De krant geeft het al aan :”In Brussel gaat het om een zodanig grote fraude dat beslist werd de zaak op te splitsen. Na dit eerste proces volgt er nog een reeks kleinere. Alle 2.000 werklozen vervolgen, was onhaalbaar. Sommigen werden administratief gestraft en moesten hun uitkeringen terugbetalen. Maar veel anderen zijn spoorloos gebleven.”

Veel anderen zijn spoorloos gebleven? Waarom zeggen ze niet hoeveel? Ze bedoelen natuurlijk bijna allemaal, en diegene die moeten terugbetalen krijgen nog verder een uitkering om dit mogelijk te maken a rato van 5 Euro per maand

Verbaast het jullie dat de spilfiguur zijn een Mohammed J. is, een van die mensen die ons zou komen verrijken???

Op dergelijke schaal frauderen gedurende zo’n lange tijd (7 jaar !!!), zonder ontdekt te worden is wraakroepend. En elke wakkere Vlaming, niet de mutsen, multiculknuffelaars en linkse klapdeuren op zoek naar kiezers, heeft meer dan een vermoeden van andere merkwaardige toestanden, en weet dat dit niet eens 10% van het puntje van de ijsberg is. Het doet mij vermoeden dat dit ontdekt is zoals de koe een haas vangt. Per toeval dus. Natuurlijk kan het een ijverige ambtenaar met Vlaams nationale sympathie geweest zijn die de koe de bel aanbond en kon men niet meer om het de brei heen dansen. Maar toch heeft men dit heel lang doofpotstil kunnen houden. In het geval van een ambtenaar met foute sympathie: die kan zijn promotie nu wel vergeten en die zit misschien nu in een archief oude documenten te klasseren.

In elk dorp vindt men de voorbeelden van miraculeus ondernemerschap.

Wanneer worden al die nachtwinkels, telefoonwinkels, handcarwashes en marktkramers eens onderzocht. Die vind je tegenwoordig in elk gat op plaatsen waar een kleine kruidenier of marktkramer niet eens zout voor de aardappelen verdiende en sloot of failliet ging. Drugs, mensenhandel, witwassen, heling, uitkeringsfraude enz. zijn dus meer dan waarschijnlijk. Een Vlaamse zelfstandige hadden ze al binnenstebuiten gekeerd en uitgevlooid tot in de familie. De belastingcontroleur en de voedingsinspectie blijven er liefst weg. Niet politiek correct, tijdrovend, en blijkbaar spreken ze er ineens de taal niet goed meer.

Zouden de buitenlandse snackbars en voedingverkopers de nieuwe richtlijn mbt allergenen al kennen? Maar nee, dat is enkel voor de autochtone uitbaters. Wisten jullie trouwens dat buitenlanders voor het openen van een restaurant geen koksdiploma en geen diploma bedrijfsbeheer moeten hebben? Zij vallen immers onder buitenlandse zaken, en dan moet dat niet. Gaan jullie straks nog een lekkere salmonella-rattenpitta eten en zo de immigratie helpen?

  • Vijftien vermoedelijke organisatoren van een grootschalige sociale fraude staan vanaf vandaag terecht. Het gaat om werklozen, zelfstandigen, een bankbediende, een boekhouder en zelfs een politieman. Spilfiguur in de zaak is Mohammed J., die in 2004 van een theehuis aan het Sint-Jan-Baptist-Voorplein in Sint-Jans-Molenbeek zijn hoofdkwartier had gemaakt. Daar sprak hij af met Jean-Claude B., een van de mannen die voor de bende de papieren vervalste. De truc van J. was simpel. Hij richtte tientallen spookfirma’s op – vooral schoonmaakfirma’s en transportbedrijven – en liet daar fictieve werknemers inschrijven. Vervolgens liet hij zich door die fictieve werknemers betalen voor het leveren van fictieve loonbrieven en valse C4-ontslagpapieren.

Ook voor de mensen die zich lieten inschrijven als fictieve werknemers was het systeem winstgevend. Met de valse loonbrieven en ontslagpapieren konden ze bij de overheid aankloppen om uitkeringen te krijgen: een werkloosheidspremie, kinderbijslag, een ziekte-uitkering, vakantiegeld, kinderbijslag …

Jean-Claude B. vertelde aan de speurders hoe hij aan zijn cliënten een ‘kit’ gaf met daarin een vervalst arbeidscontract bij een van de spookfirma’s van Mohammed J., nep-loonfiches en een C4. Voor een vervalste loonbrief moesten de klanten tot 350 euro betalen. Een C4 kostte 250 euro. De fraude werd ontdekt in 2006. Pas vandaag – acht jaar later – komt de zaak voor de rechter.

20 miljoen

De administraties die het slachtoffer zijn van de fraude – zoals de RVA, het Riziv, de RSZ en de Rijksdienst voor Pensioenen – eisen 20,2 miljoen euro terug. Dat is het bedrag dat onterecht zou zijn uitgekeerd aan sociale bijdragen, vermeerderd met administratiekosten.

De administraties maken zich sterk dat ze er de voorbije jaren in geslaagd zijn dit soort fraude sneller te detecteren. Vakbonden en ziekenfondsen zijn sinds de ontdekking van deze C4-fraude ook verplicht beter uit te kijken en in de databanken naar verdachte werkgevers te speuren vooraleer ze nieuwe uitkeringen toestaan.

In Brussel gaat het om een zodanig grote fraude dat beslist werd de zaak op te splitsen. Na dit eerste proces volgt er nog een reeks kleinere. Alle 2.000 werklozen vervolgen, was onhaalbaar. Sommigen werden administratief gestraft en moesten hun uitkeringen terugbetalen. Maar veel anderen zijn spoorloos gebleven.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

2000 multidiverse mensen hebben geen dag gewerkt en toch vlot stempelgeld opgestreken — 2 reacties

  1. En dit is maar het topje van de ijsberg! Ongeveer dertig jaar geleden moest een verpleegkundige die ik ken, bij een allochtone moeder die ’s morgens thuis bevallen was, het kindje gaan ‘erkennen’ zodat die ouders daar kindergeld voor kregen. In de namiddag moest zij ergens anders een kindje gaan ‘erkennen’, maar pech voor die moeder want de verpleegkundige ‘herkende’ het kindje als hetzelfde kind dat ze die dag al had gezien bij een andere moeder! Maar hoeveel keer is het misschien wél gelukt dat trucje?

  2. ‘Het Systeem’ in Brussel ik bedoel die duizenden klaplopers ook wel ambetantenaren genoemd hebben het toch o zo druk op kantoor, ‘4 kranten lezen is en zware inspanning meneer’.
    Zie je iets van het parket, neen niet laminaatparket maar het parket waar een gemeenschap ‘normaal’ vertrouwen in zou moeten hebben, niet dus, dan zie je steeds een andere griet het komen uitleggen, blijkbaar moeten ze ”allemaal” eens op TV geweest zijn, dat ze staan te zeveren is bijzaak.
    Hopelijk komt er snel een volledig nieuw rechtssysteem waarin geen enkele politieker nog iets te zeggen heeft en waarin ‘politieke’ benoemingen verleden tijd zijn, jaarlijkse evaluatie en indien 2x slechte punten dan ander werk zoeken, benoemingen voor het leven en onschendbaarheid zijn benamingen uit de 19de eeuw.
    NIEMAND is onschendbaar zelfs die narren van Laken niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *