Reacties

Pangasiusfilet ….. smakelijk — 3 reacties

  1. Sorry: nog vergeten erbij te melden: Van zodra de vis ontdaan is van de ingewanden, wordt ze gesorteerd en dan in het ijs gelegd in het visruim. Eenmaal “aan wal”, staat er reeds een controleur van het voedselagentschap klaar om de vis te keuren èn de temperatuur te meten (minstens -8°… -7 1/2° betekent afgekeurd & bestemd voor de vismeelfabriek!)

  2. Fikken zal zéker NIMMER àndere vis eten dan gevangen door Vlaamse visserschepen (Zeebugge, Oostende, Nieuwpoort)
    Hun vis is gegarandeerd-vers (tenminste indien men toch weet dat een “visreis” toch 2 à 3 weken KAN duren)—> Echter: de tijd tussen het “ophalen” van het net, èn de tijd dat diezelfde vis “gegut” is (ontdaan van de ingewanden) HOOGSTENS drie uur bedraagt (want nà 3 uur… worden de netten opnieuw opgehaald met de volgende lading verse vis.
    Alle vis van die vaartuigen komen uit de Noordzee of een aansluitende zee (Ierse zee, of Deense Bocht). Maar het kàn eveneens uit de Golf van Biskaje (dat ènkel “open” is in één bepaald moment)
    Voor mij, zéker geen “brol” als Pangasius, Victoria- of Tanganikabaars… dàt laat ik voor de nietsvermoedende “binnenlanders”

  3. Geachte redactie, het is begrijpelijk dat er voor- en tegenstanders zijn van uw blog. Daar kunnen we dagelijks vaststellen met de groene en rode duimpjes. Van artikels die gaan over politiek, instroom van hangmatters, pamperen van exotisch gekleurde medemensen, en de misdaden van de islam, kan ik mij voorstellen dat er tegenstanders zijn. Bij deze maken die dan ook gebruik van het rode duimpje. Het filmpje dat u vandaag plaatst gaat over het geknoei met ons voedsel en de controle daarop. Nog geen 2 % van de ingevoerde Pangasiusfilet wordt door de EU bobo’s gecontroleerd. Als ik het voorzichtig stel durf ik zeggen dat u een zaak aangaande volksgezondheid in de kijker zet. Ik ga er dan ook van uit dat de rode duim stemmer (wat zijn/haar) goed recht is, met de feestdagen deze overheerlijke in rioolwater gekweekte vis op tafel gaat zetten. De persoon in kwestie kent waarschijnlijk het principe niet “als het goed is zeggen wij het ook”. Aan de voorstander van de vis in rioolwater gekweekt alvast smakelijk eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *