Lekker goedkoop,….dat is maar hoe je ’t bekijkt.

Terreuraanslag in Tunis, Tunesië.

Mijn overburen zitten daar nu. Nog een week voor ze terugkeren?…. als ze nog terugkeren…. (ik hoop het wel, want het zijn aardige mensen) Ik vermoed wel dat ze nu op Djerba zitten, maar je weet maar nooit. Het was te verleidelijk. Voor minder dan de prijs van het gewone leven hier, zit je daar in een 4 sterren hotel, in het zonnetje, en word je bediend, ….. of beroofd. Soms van je geld, en soms van je leven…

Zouden alle mensen die gepland hebben naar die islamitische landen te gaan, hun reizen nu niet omboeken? Het is dom om er nog naartoe te willen gaan.

En lekker goedkoop,….dat is maar hoe je ’t bekijkt.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20150318_01585555…

In de Tunesische hoofdstad Tunis hebben gewapende mannen het vuur geopend in het Bardo museum nabij het parlement. Daarbij werden acht toeristen gedood. He…
STANDAARD.BE
Naschrift:
Ja hoor, ze wisten heel goed dat er in islamitische landen gevaren dreigen, en ik verwittigde hen bovendien nog expliciet. Maar toen ze de reis een 5-tal weken geleden boekten, en ze 2 weken geleden vertrokken was het hier somber en koud en ginds zonnig en warm en …goedkoop. Ach, het zou moeten lukken… dat ons wat zou overkomen… Maar als het fout loopt dan verwachten ze dat anderen hun leven wagen, en de maatschappij opdraait voor de hoge kosten van repatriëren en de medische bijstand. Als ik het voor ‘t zeggen had, dan werd de wereld ingedeeld in zones.
Zone 1: het is er veilig, we komen je helpen als dat nodig zou zijn. Een verzekering is a)aanbevolen b) vereist
Zone 2: Het is er niet ongevaarlijk ( ook bvb voor bergbeklimmers en avonturiers die risicovolle activiteiten uitoefenen); we komen je wel helpen, maar de kosten zijn steeds voor u en zijn via een verzekering of via persoonlijke fondsen te dekken.
Zone 3: U reist erheen op eigen risico, als er wat gebeurt dan komen we jullie niet helpen. Eigen schuld, dikke bult. Enkel wanneer het een missie in expliciete opdracht van de overheid/regering plaatsvindt wordt een uitzondering gemaakt.
Zone 4 : Iedereen blijft daar weg. Als u er toch naartoe gaat: A-dieu !
image_pdfimage_print
Share

Reacties

Lekker goedkoop,….dat is maar hoe je ’t bekijkt. — 6 reacties

 1. Ja hoor, ze wisten heel goed dat er in islamitische landen gevaren dreigen, en ik verwittigde hen bovendien nog expliciet. Maar toen ze de reis een 5-tal weken geleden boekten, en ze 2 weken geleden vertrokken was het hier somber en koud en ginds zonnig en warm en …goedkoop. Ach, het zou moeten lukken… dat ons wat zou overkomen… Maar als het fout loopt dan verwachten ze dat anderen hun leven wagen, en de maatschappij opdraait voor de hoge kosten van repatriëren en de medische bijstand. Als ik het voor ’t zeggen had, dan werd de wereld ingedeeld in zones.
  Zone 1: het is er veilig, we komen je helpen als dat nodig zou zijn. Een verzekering is a)aanbevolen b) vereist
  Zone 2. Het is er niet ongevaarlijk ( ook bvb voor bergbeklimmers en avonturiers die risicovolle activiteiten uitoefenen); we komen je wel helpen, maar de kosten zijn steeds voor u en zijn via een verzekering of via persoonlijke fondsen te dekken.
  Zone 3: U reist erheen op eigen risico, als er wat gebeurt dan komen we jullie niet helpen. Eigen schuld, dikke bult. Enkel wanneer het een missie in expliciete opdracht van de overheid/regering plaatsvindt wordt een uitzondering gemaakt.
  Zone 4 : Iedereen blijft daar weg. Als u er toch naartoe gaat: A-dieu !

 2. Voor alle duidelijkheid ”het heeft allemaal niets met de islam te maken”. Allee boerzwam haal er nog maar enkele duizenden naar hier zo wordt onze samenleving en veiligheid wat sneller ‘helemaal’ vernietigd.

 3. Wij gaan NOOIT naar moslimlanden al kregen we een 5 sterren hotel een maand gratis. Wij zijn ons leven niet moe.

 4. ook al is er nog niets bekend over de daders, het zal wel de bekende vredelievende Islam zijn die ondanks al die vrede enkel haat verspreid.

  dat mensen zo’n reizen nog willen maken verbaast me elke dag meer.

  • Luc,
   ’t Zijn conflict zwangere gebieden, informeren de mensen die daar naar toe gaan zich wel voldoende???

 5. Het kan allemaal heel aanlokkelijk zijn in de reisfolder. Dit zijn landen die je moet mijden als de pest. Daar zullen ze mij nooit zien, nooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *