Vaarwel Joris Van Hauthem.

Jaren volgde ik je. Van ver weliswaar.
Jij wist dat niet, en ik had het je misschien beter eens persoonlijk gezegd.
We kenden mekaar niet persoonlijk, slechts virtueel, en toch was er een verbondenheid.
De lijm van die verbondenheid was de Vlaamse zaak, de strijd voor het behoud van onze cultuur en de toekomst van onze kinderen. De lijdzaamheid en verontwaardiging ook waarmee we moesten toezien hoe ons land onder de voet werd gelopen, hoe de criminaliteit alsmaar toenam, en hoe vrijheden verder onder druk kwamen. Hoe de misleiding en het bedrog sterker bleken dan uw en ons eerlijke, integere en vreedzame verlangen.
Ik heb een vriend verloren die ik niet persoonlijk kende, maar die wel voor mijn zaak en de mijnen vocht. Die vocht voor veel mensen die ook hij niet kende maar wist en voelde dat ze er waren. De laatste strijd bleek de meest onmogelijke om te winnen.
Hij heeft gestreden, niet om op een troon te zitten maar om een pad te effenen, om te voorkomen dat wij meer verloren dan tot dan al het geval was geweest.
Hij droeg geen kroon, stelde geen feodale eisen, stichtte geen dynastie, maar liet een schat na. Die schat zijn zijn daden, inzet en trouw voor zijn volk, voor Vlaanderen. De liefde voor zijn vrouw zijn docher en de zijnen.
Joris, jij gaat als een echt mens met niets, zoals je bent gekomen. Alles wat je had, liet je ons achter.
Bedankt!

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Vaarwel Joris Van Hauthem. — 5 reacties

 1. Ben erg geschokt. Hoorde het net via radio…
  Ik kende Joris al van ’88. Helaas geen contact meer sinds 2000.
  Ongelooflijk…

  Wens de familie erg veel sterkte!
  Echt een fijn man.

 2. De uitvaartdienst van Joris Van Hauthem zal plaatsvinden op dinsdag 7 april a.s. in de Sint-Kwintens kerk te Sint-Kwintens-Lennik om 10u.

 3. Een groot verlies voor de partij en de Vlaamse beweging. Een 3 tal jaar geleden had ik nog het genoegen Joris te spreken in Brasschaat, een rustig, vriendelijk en verstandig man. Met oprechte deelneming.

 4. Oprecht medeleven aan àl degenen die de Heer Van Houtem dierbaar waren.
  Fikken, 90503

 5. Ik deel de mening van Griffon voor 100%.
  Een groot verlies voor Vlaanderen.
  Aan zijn familie veel sterkte gewenst, Joris was een “betrouwbaar” persoon iets wat van veel politiekers zelden gezegd kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *