Discriminatie

0321Dagtegenracismediscriminatie

De Antwerpse lokettentaks voor vreemdelingen is wellicht een discriminatie op grond van nationaliteit. Dat schrijft de directeur van het spionnencentrum youssef de witte in een open brief aan de Antwerpse burgemeester.

Waar zit die discriminatie nu.

Ik heb 42 jaar gewerkt, belastingen betaald,  maandelijks bijna de helft van mijn loon afgestaan aan de belgische staat, allerhande bijkomende taksen betaald, in orde met mijn ziekenkas bijdragen, speciale bijkomende hospitalisatieverzekering, kortweg met alles in orde en wat ondervind ik wanneer ik mij eens moet aanmelden in het ziekenhuis voor een onderzoek.

Voor de goede orde wil ik nog zeggen dat wanneer u een Antwerps ziekenhuis betreedt  u zich  als een vreemdeling in eigen stad waant.  Een bonte mengeling van huidskleuren,  Nederlands wordt er nog amper gesproken.

Bij de balie vroeg men mij een bedrag van  € 25 om ingeschreven te worden,  nochtans al die vreemde types moesten niets betalen.

Iemand die hier dus heel zijn leven  gewerkt en alles afgedragen heeft zoals het hoort wordt dus gediscrimineerd  ten opzichte van al diegenen die naar hier zijn gekomen om niets te doen behalve te leven op kosten van anderen.

Indien youssef vindt dat dit discriminatie is treed ik hem volledig bij. Helaas zie ik het hier volledig fout en wordt natuurlijk bedoeld dat die andere groep gediscrimineerd wordt omdat ze ook eens iets zouden moeten betalen.

Mag wel zeker want zoals het nu gaat kan dit toch niet langer blijven duren met alles gratis aan die gasten te geven – gratis komt natuurlijk overeen met betaald worden door OCMW = dus gij en ik.

Wij worden na een ganse loopbaan te hebben gewerkt door de poco’s gewoon in de afgrond geduwd.

Dank u wel poco’s.

PS. Indien ge nog een euroke nodig hebt om de een of andere buitenlandse gestrande hier te voorzien van iets nuttigs, laat het mij dan zeker weten dan zal ik proberen om nog iets van mijn vel  te stropen om u en uw vrienden zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Toch nog een fijne dag toegewenst.