Hoogopgeleide kan ook asperges steken

‘Hoogopgeleide kan ook asperges steken’ stond er als kop boven een artikeltje op Powned, een Nederlandse website, dat ik gemakshalve hieronder weergeef

En bij ons?
Lekker uitkering trekken en de hele zomer allerhande festivalletjes afschuimen, terrasjes doen, thuiskomen als in een hotel, lekker eten bij mama en papa zonder een klap uit te richten in het huishouden of de tuin, en pas om 12 uit hun nest komen, en de zetels verslijten. Niet allemaal zullen er stemmen opgaan. Nee, niet allemaal, maar wel heel, heel veel. Het is hoog tijd dat hun geld niet meer zomaar uit de muur komt. En als iedereen werkt, dan hebben we minder fruitplukkers en aspergestekers nodig uit andere landen. Het is nu vaak het complete tegenovergestelde al destijds de kinderarbeid, zo lijkt het wel. Vooruit mama’s en papa’s, haal jullie kinderen uit hun nest en leer hen dat de handen moeten wapperen, hoog opgeleid of niet. Voilà, ik ben weer wat vrienden en stemmen (als ik aan politiek deed) kwijt. Een eigen partij oprichten? Nee dank je. Het zou een sisiphuskwelling zijn. Ik blijf dus kuitenbijter.

Honderdduizenden Nederlandse uitkeringstrekkers zijn “labbekakken”, slapzakken die per direct de “handen uit de mouwen moeten steken”. Het grootste deel van de uitkeringsgerechtigden, ook de hoogopgeleiden, moeten snel een baan accepteren.

“Die kunnen ook gewoon asperges steken, in het zonnetje, met de radio aan. Wat is daar fout aan?”, aldus Hans de Boer, voorzitter van de grootste werkgeversorganisatie, VNO-NCW, in deVolkskrant.

Om de “bijstanders” te stimuleren aan de slag te gaan, moet de bijstand naar beneden, voegt hij eraan toe.

‘Leeftijd minimumjeugdloon omlaag’

De werkgeversvoorzitter geeft verder aan jeugdige werknemers tegemoet te willen komen: De Boer zegt voorstander te zijn van het verlagen van de leeftijd voor het minimumjeugdloon van 23 jaar “naar 21, misschien zelfs 20 jaar”.

‘Btw-verhoging? Hoe dom kun je zijn?’

Daarnaast hekelt De Boer de kabinetsplannen om de btw te verhogen. “Hoe dom kun je zijn? Dat heb ik letterlijk tegen PvdA-bewindslieden gezegd: straks zeurt heel Nederland alleen maar over die lastenverzwaring! Jullie staan op negen zetels, de VVD op krap twintig. Hoeveel kiezers wil je nog verliezen?”

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Hoogopgeleide kan ook asperges steken — 3 reacties

  1. Het aspergeseizoen op “volle grond” eindigt wel met Sint Jan. Dat was verleden zaterdag 20 juni en daarna was het gedaan tot volgend jaar.
    En inderdaad de arbeidsethiek waar Vlaanderen zo prat op gaat is de laatste decennia enorm achteruit gegaan. De prioriteiten liggen vandaag blijkbaar anders dan in een niet meer bestaande agrarische maatschappij.

    Ons maatschappelijk weefsel is nu eenmaal door de linkiewinkies krachteloos gemaakt. Die liepen liever mee voortaan op de “Gay Pride” in Broekzele in plaats van de traditionele gezinswaarden te verdedigen. Zelfs La Homans liet zich daar opmerken in plaats van onkruid te wieden in haar hofke of bonen te plukken in haar serre. Maar daarmee komt ge niet op de nationale televisie.

    Met de economisten is het al even triestig gesteld. Ze beseffen nog steeds niet dat geld uitgeven dat je niet hebt en zelfs nooit zult kunnen terug verdienen, nu eenmaal een logisch verkeerde beslissing is die alleen maar slecht kan aflopen.

  2. Gewoon de werkloosheid “afhankelijk” maken van bijgedragen jaren, geen bijdrage geleverd, sorry, dan valt er niets te vangen.

  3. De enen moet langer werken, de andere denkt er voor geen centimeter aan om er mee te beginnen. Wat zei u??? vergrijzing onbetaalbaar, mijn oor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *