De vijand lacht, en wij groen

16 aanvallen, een hoogtechnologische internationale coalitie, miljarden investeringen, miljoenen kosten aan logistiek, bommen en brandstof, en honderden soldaten nodig om in het bolwerk van IS slechts 22 mensen te gaan doden, waarvan blijkbaar 6 burgers.
In Sousse/Tunesie: slechts 1 aanval, slechts 1 man met een AK47 van 1000€ en enkele centen voor de kogels en een liter benzine voor zijn bootje, doodt 39 mensen, allemaal vijanden, want buitenlandse kuffar.
Het bewijst dat de coalitie de oorlog niet kan winnen, niet willen winnen. Wie zou daar belang bij hebben? Dit is toch te gek voor woorden, compleet belachelijk en ergerlijk, dat ze zo veel belastinggeld hebben versmost, en dat ze deze actie met misplaatste trots en tromgeroffel als geslaagd wereldkundig maken.
Ik durf niet uitrekenen wat het zal kosten om ca 150.000 moslimstrijders + de uitlopers ervan te liquideren. En wees gerust, ik ken al diegene die mee zullen mogen betalen voor de heropbouw van al wat werd vernield. Jullie niet?
Zelden voordien maakten ze zich zo belachelijk. Zelden voordien moesten we ons zo onbeschermd voelen. Vaak helaas en nu opnieuw, moeten wij vaststellen dat wij bestolen worden; niets terugkrijgen voor het geld dat belastingen wordt genoemd. 

Minstens 22 doden bij luchtaanval coalitie op Raqqa

Minstens 22 mensen, waaronder ook zes burgers, zijn omgekomen bij de luchtaanvallen die de internationale coalitie onder leiding van de VS zaterdag heeft uitgevoerd op Raqqa, het bolwerk van Islamitische Staat in Syrië.

Naast de zes burgers, onder wie ook een kind, zijn de slachtoffers allemaal lid van de jihadistische terreurgroepering. Dat zegt het in Londen gevestigde Syrisch observatorium voor de rechten van de mens, die zich baseert op gezagrijke medische en militaire bronnen.

Tientallen anderen raakten gewond. De coalitie onder leiding van de Verenigde Staten heeft zaterdag zestien luchtaanvallen uitgevoerd op stellingen van IS in de stad Raqqa in Syrië. Het gaat om één van de grootste operaties in Syrië.

Raqqa is de zelfverklaarde hoofdstad van de islamistische beweging. “Dit zal de capaciteit van IS om militair materieel vanuit Raqqa naar de rest van Syrië en Irak te verplaatsen, verzwakken”, luidde een persbericht van luitenant-kolonel Thomas Gilleran. “De bewegingsvrijheid van de terroristen is sterk teruggedrongen.”

Addendum

Iemand die mijn artikel gelezen had op of via Facebook schreef mij:
“Het bewijs van ‘niet willen winnen Van coalitie ‘ gaan zoeken in een vergelijking tussen de aanslag in Sousse en een bombardement in Raqqa….ben ik de enige die dit te belachelijk voor woorden vind? — En trouwens , wat stelt poster dan voor om die shit op te lossen?”

Waarop ik het volgende antwoord gaf:
Aangetoond is alvast dat met alle moderne middelen en de vele miljoenen de oorlog tegen het terrorisme niet aan het winnen zijn, zelfs niet zullen winnen. Waar vind jij het bewijs van wel willen? Enkel de grote hoeveelheid geld die verkwist wordt? Jij hebt met je oneliner geen enkel feit of element aangebracht, maar wel, en louter het verwijt dat het belachelijk is wat ik schreef. Ik heb al een een hoop feiten opgesomd die wijzen op onvermogen, onkunde of onwil. Ik zal er nog enkele opnoemen om aan te geven het laten infiltreren van het eigen territorium door terroristen, ja zelfs bewezen vijanden laten terugkeren. Bewust het paard van Troje binnenhalen om de oorlog te verspreiden binnen onze grenzen in plaats van de migratie(?) (sic) te containeriseren en het rijke Midden Oosten haar verantwoordelijkheid laten nemen, hun geld er aan te verkwisten. Het feit dat IS blijkbaar nog over grote wapenvoorraden beschikt, zij nog steeds beleverd worden met nieuwe wapens en munitie, en zeer veel logistieke middelen. De zwakke controle over wat over en weer gaat aan de grenzen, niet in het minst Turkije. De geldstromen die nodig zijn voor die grootschalige behoeften (mensen, middelen en voedsel) en die blijkbaar niet zijn geblokkeerd, terwijl men van elke burger hier weet wat er op hun bankrekening staat, ook in Zwitserland. De onwil om de echte gemeenschappelijke oorzaak van deze oorlog en de vele conflicten aan te duiden: de godsdienst islam. Vroeger werd verraad gestraft met standrechterlijke executie. Nu moeten we daar toch niet voor in onze handen beginnen klappen zeker? De oorlog kan op zeer korte tijd gewonnen worden, maar ik ga hier geen lijstje maken van alle middelen die daarvoor ter beschikking staan maar nog niet gebruikt werden. Uit al het voorgaande, en wetende over welke middelen iedere partij beschikt, kan er alleen maar geconcludeerd worden dat men een oorlog moet willen winnen om hem te winnen. En wij en de beschaving, niet de verliezers; en alle intellectuele, maatschappelijke, economische en culturele voor lang of altijd verloren. Oorlog moet daarom totaal zijn om hem niet te verliezen. Hoe ik de shit zou oplossen: dat wil jij echt niet weten denk ik. Ach, ik vermoed het al: nu komt er geen antwoord, of een andere nietszeggende oneliner.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

De vijand lacht, en wij groen — 2 reacties

 1. Een feit wordt elke dag duidelijker nl: Ze (de EU en de USA) willen die barbaarse smeerlapperij niet uitroeien want via die barbaarse smeerlapperij trachten ze hun doel te bereiken nl. DE ONDERWERPING VAN DE EUROPEANEN AAN DE DICTATUUR.

 2. je zegt het zelf al, ze willen niet winnen.
  IS moet nog lang bestaan zo dat ze er nog lang tegen kunnen strijden met de duurst mogelijke wapens.
  als de westerse wereld er morgen haar grondtroepen tegenaan gooit is er tegen volgende week geen IS meer, maar dat brengt niet op.
  ze weten perfect wat en waar van wie is, maar wat voor nut zou snel en effectief hebben?
  dan hebben we geen superboefjes meer voor op het nieuws, geen boeman die belet dat we over onze eigen gronden waken.

  dus krijgen we gratis reclame campagnes voor IS (of dacht u echt dat al die filmpjes slecht zijn voor IS?)
  het openlijk toelaten van IS verheerlijking en nog van dat lekkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *