Burgers, ‘Te Wapen!’

Het onderstaande vertaalde gedicht dat velen zingen zonder er bij na te denken, zonder die vertaling ooit te hebben gemaakt of te kennen, is heden politiek incorrect. Als gedicht slecht klinkend in het Nederlands, dat wel. Maar verbeterbaar. Dat heb je nu eenmaal met vertalingen, en een betere is mogelijk.

Maar we horen het als lied massaal terug te zingen, in het Nederlands, goed klinkend aangepast, in elk land in de eigen taal. Op elke betoging, op elke bijeenkomst, of die nu door Pegida dan wel door elk volksverzet of het  Vlaams Belang wordt georganiseerd.

Tegen het verraderlijke beleid van de eigen machthebbers en hun acolieten, tegen de EUSSR en allen die het autochtone volk verraden en vervangen.

Het is niet zozeer van belang waar dit gedicht vandaan is en het als lied wordt gezongen, dan wel wat de tekst verkondigt en waartoe hij oproept.

guillotine 2

Het verbaasde mij dat het nog niet werd verboden of slechts gedeeltelijk gezongen of  de tekst ervan politiek correct herschreven, zoals dat o.a. wel gebeurde of getracht met de Vlaamse Leeuw,  het Duitslandlied, en andere hymnes en volksliederen.

Zoals gevreesd, werd toch al door sommige land- en volksverraders gesteld dat het gedicht, het lied, racistisch is.

Herkent u het gedicht hieronder niet, dit lied dat oproept tot strijd tegen de aanrukkende wrede troepen die ons dreigen te kelen?

Het lied dat de oorlog verklaard aan verdorven despoten die meester willen worden van ons lot, en dat die samenzwerende leiders en collaborateurs neer wil slaan?

Zouden we het zingen op een ander deuntje, of declameren op de Markt in Antwerpen of aan de parlementen in Brussel, we werden verdreven en geboeid weggevoerd, en rechters zouden ons als oproerkraaiende fascisten en racisten veroordelen onder goedkeurend geknik van pers en politiek.

Herkent u het niet? Dan is er hierna nog een videofilmpje met het geluidsbandje.

Ik geef nog een tip: Wat zong Yves Leterme toen hem op 21 juli gevraagd werd  om de Babançonne te zingen?

Burgers, Te Wapen !!

Komt, kinderen des vaderlands,
de dag der overwinning is aangebroken!
Tegen ons is
het bloedige vaandel van de tirannie gehesen
Het bloedige vaandel is gehesen.
Hoort ge in de velden
het loeien van die vreselijke soldaten?
Zij naderen tot in uw armen
om uw zonen en echtgenoten te kelen!

Te wapen, burgers!
Vormt uw bataljonnen!
Laten we marcheren, marcheren,
Zodat het onreine bloed
onze voren doordrenkt.

Wat wil deze horde slaven, bestaande uit
verraders en samenzwerende koningen?
Voor wie zijn deze walgelijke ketenen,
deze ijzers die lang geleden zijn gemaakt?
Vlamingen, voor ons, ah! Wat een belediging!
Welke middelen moet men uitoefenen
Wij zijn het die men durft te overwegen
om tot de oude slavernij terug te brengen.

Wat! Deze buitenlandse groepen
zouden de dienst gaan uitmaken in ons land.
Wat! Deze huurtroepen
zouden onze krijgshaftige zonen teneerslaan.
Grote God, door geketende handen zouden
wij ons onder het juk schikken.
Verdorven despoten zouden
de meesters van ons lot worden.

Beeft, tirannen en verraders,
de schande van alle partijen!
Beeft, uw vadermoordelijke projecten
zullen uiteindelijk hun prijs ontvangen.
Alles, wat tegen u vecht, zijn soldaten.
Als ze vallen, onze jonge helden,
brengt de aarde nieuwen voort,
allen bereid om tegen u te vechten.

 

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Burgers, ‘Te Wapen!’ — 6 reacties

 1. Na een maand pauze heb ik weer iets toegevoegd aan de pagina “nieuws dat U niet mag weten”. De titel is “beste medeburgers”, en de inhoud bovenstaande video.

 2. Het bèste gedeelte is toch wel: “Marchons, marchons, Que SANG IMPUR abreuve nos sillons”…

 3. Blijkbaar hebben enkele intelligente Duitsers (eindelijk) begrepen dat mijn VPN min of meer belangrijk is ter bescherming van de waarheid. ‘Danke shön’ lads!

 4. Ik zie ze al staan, de guillotine, olie heb ik al aangeschaft, nu nog de misdadigers tot daar trappen en “laat vallen dat bijl”.
  Doen wij het niet dan doen zij het met ons, kijk maar naar de importbarbaren die als doel en taak hebben “de Europeanen in het gareel te houden” want de EU misdaadorganisatie wil de absolute dictatuur over Europa en vooral over de 500.000.000 Europeanen hebben.
  “”Zij de lusten en wij de lasten””.

  • Ik weet niet of je er ooit al eens was Jean, maar in het Gravensteen in Gent hebben ze er nog een echte staan. Echt waar. Maar zelfs als die zou verdwenen zijn, in mijn atelier kan ik er snel een maken, en mits wat automatisering, zelfs een per dag. Je zult veel olie moeten hebben dan.

   • Griffon, ik heb ze gezien in een lang vervlogen tijd in Parijs en toen dacht ik ook meteen aan het politiek gespuis dat stond aan te schuiven , niet om te kijken maar met de handen op de rug gebonden richting guillotine en dat gevoel was toen al enorm bevredigend.
    Betreffende de olie, maak u niet ongerust, al moet ik hem met liters kopen dan zal dat steeds met veel plezier plaatsvinden want hoe sneller verlost van dat schorem hoe beter voor de burgers.
    Die van Sint Truiden met zijn 60 mandaten staat hopelijk op de eerste rij. Walgelijke figuren, jammer dat wij zo iets aan de vreet houden….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *