Een uitgelokt misdrijf en een inbreuk op de privacy

Als de politie er geen tijd voor heeft, altijd te laat komt. Als justitie dit verticaal klasseert/seponeert. Als de brave burger altijd de rekeningen moet betalen en daar niets voor in de plaats mag verwachten. Als dit dan ook steeds vaker voorkomt, dan creëert de overheid twee fenomenen:
Er ontstaan steeds meer kleine criminelen die niet eens gezocht worden, en slachtoffers die het werk van politie en justitie dan maar zelf doen.
We leerden uit het verleden dat justitie en politie dan plotsklaps tijd en middelen vinden om diegenen die zichzelf verdedigde op te pakken en te vervolgen, terwijl de criminelen nog steeds ongemoeid worden gelaten.
Men zou denken dat het omgekeerde het geval zou zijn: dat ze dan meer boeven zouden pakken en veroordelen. Maar nee hoor !
In dit land waar een pijp geen pijp is, zijn de slachtoffers de schuldigen, en de schuldigen beschermd.
Ik hoor de politie al beschuldigend zeggen: dat ze de container maar op slot moesten hebben gedaan.
Ja, uitgelokt werd deze sluikstorting
De criminelen genieten meer rechten dan de slachtoffers. Dat is al geweten.
De slachtoffers zien nauwelijks of nooit een vergoeding, en indien toch dan dekt dit bij lange zelfs niet de juridische en administratieve kosten.
En dus doen velen zelfs geen aangifte meer.
Waardoor de criminaliteit in de statistieken daalt.
En daarvoor kloppen de politici zich dan weer op de borst.
Dat het goed gaat, vliegt als leugen de wereld rond. De waarheid haar vleugels gekortwiekt. Behalve in dit geval.
Laat diegenen wiens privacy werd geschonden eens klacht gaan neerleggen bij de politie !
Jammer dat de beelden niet duidelijker zijn. De kosten voor deze camera zijn dus weggegooid geld, want deze sluikstorters kunnen hiermee niet geïdentificeerd worden. Men had dus beter een hoge resolutiecamera geïnstalleerd.

Zaakvoerder plaatst beelden van sluikstorters op facebook

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20151110_01964325
Zonder toestemming foto’s of beelden van mensen op sociale media plaatsen, het mag dus niet, maar toch gebeurt het alsmaar vaker. Zo postte ook een zaakvoerder uit Beveren onlangs dit fimpje op zijn facebookpagina. Sluikstorters dumpen op klaarlichte dag twee versleten matrassen in zijn afvalcontainer. Ook hier hoopt het slachtoffer door het plaatsen van beelden op Facebook de daders te vinden.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Een uitgelokt misdrijf en een inbreuk op de privacy — 2 reacties

  1. De wet op de privacy is absoluut niet gemaakt om het uitschot van de maatschappij te pakken, integendeel zij beschermen het uitschot en vooral daarom is deze wet gemaakt

  2. Voor alles en nog wat zijn er regeltjes, met een snelheid van een raket worden er (vooral door de EU) regeltjes bij gemaakt. In de steden en gemeentes hebben we de GAS boetes die worden misbruikt al naargelang men een boete nodig acht. Personen die zichzelf en hun naasten afschermen tegen allerlei criminaliteit worden zelf de daders. Enkele jaren geleden werd bij ons ingebroken, de politie kwam de vaststelling doen en er werden nooit geen daders gepakt. Wij hadden aan de raam van de straatkant een affiche hangen “Zonder jihad straat”. Wij kregen van een agent de opmerking, “je moet zo een papierke van achter ook hangen”. De inbraak was namelijk langs de achterdeur gebeurd. En met die opmerking konden wij het doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *