10 redenen waarom ISIS verhuist naar Europa.

Al eerder riep de woordvoerder van ISIS zogenaamde ‘lone wolves’ op om aanslagen te plegen in het Westen. Na Parijs weten we dat ISIS ook georganiseerde aanslagen in Europa kan plegen.
Er zijn zeker 10 redenen om aan te nemen dat het hier om een structurele strategische verandering gaat. Een combinatie van kansen, noodzakelijkheid en eigen strategie.
P1460143

Manneke Pis

Door Joost Niemöller

 1. Goede samenwerking tussen de EU en Rusland zou een pact kunnen vormen tegen ISIS. Maar het EU beleid ten aanzien van Poetin is ingegeven door wantrouwen en halfzachte confrontatiepolitiek. Zo heeft ook nu weer Berlijn de economische sancties tegen Moskou verlengd. Kennelijk om Rusland economisch te breken. De belangrijkste militaire medestander in Syrië. Obama oefent drukt uit op Hollande, om ook na de aanslagen in Parijs, de confrontatiepolitiek met Rusland voort te zetten.
 1. ISIS wordt als het ware naar Europa toe gebombardeerd. Ook Cameron wil nu in Syrië gaan bombarderen. Frankrijk voert de bombardementen op ISIS op, nu vanaf een vliegdekschip in de Middellandse Zee. Ook de Russische bombardementen in ISIS gebied gaan onverminderd door. Van militaire insluiting door middel van grondtroepen is geen sprake. De Koerden voeren een succesvolle grondoorlog tegen ISIS. Ze zijn zich zelfs aan het ingraven in de buurt van de stad Raqqa, aldus CNN. Het Irakese leger lijkt nog steeds te zeer verzwakt. Het Syrische leger verovert enig grondgebied op ISIS in de provincie Homs. Door het enkel bombarderen wordt de infrastructuur van ISIS platgelegd. ISIS strijders en burgers in het ISIS gebied zullen op een bepaald moment massaal op de vlucht slaan. Straks is het Kalifaat niet meer. Of sterk verzwakt. Of ondergronds. ISIS kan maar één kant uit: Via het bevriende Turkije naar Europa. Zelfs al zouden ze dat niet willen, dan werden ze nog door de militaire realiteit gedwongen.
 1. De EU blijft volharden in haar open grenzen politiek, waardoor de migratiestromen van miljoenen en miljoenen zal doorgaan. Niet alle migranten zijn terroristen, maar wel zijn alle terroristen migranten. Of de kinderen van migranten. Zoals een van de zeer weinige Europese leiders met gezond verstand, de Hongaarse premier Victor Orbán, vandaag in dit interview vaststelde. Over de illegale immigranten zegt Orbàn in dit interview voor de hand liggende dingen waarvan je alleen maar met verbijstering vast kunt stellen hoe het toch komt dat pakweg onze premier Rutte (waar is die trouwens überhaupt in dit debat?) ze niet zegt:

All of them present a security threat because we don’t know who they are. If you allow thousands or millions of unidentified persons into your house, the risk of … terrorism will significantly increase.

Lees verder >>>

 1. ISIS kwam tot stand door Westerse steun, met name door die van de VS, het land dat zelf niet te lijden heeft onder de gevolgen van de islammigratie uit het Midden Oosten. En er onlangs zelfs de grenzen voor sloot. Deze Westerse steun kwam tot stand omdat de ‘Arabische lente’ door president Obama heilig werd verklaard, en in dit licht was Assad ineens de grote vijand geworden. Zeker, een zittende dictator, die met harde hand regeerde. En in het verleden heeft Assad ook een dubieuze rol gespeeld in het tot stand brengen van de terreurorganisatie in Irak, waarvan hij zelf uiteindelijk het slachtoffer zou worden. In het Midden Oosten zijn er weinig leiders die geen tonnen boter op het hoofd hebben aangaande ISIS. Maar onder diezelfde Assad werd ook de veiligheid gegarandeerd van religieuze minderheden, die nu door de met  Amerikaanse wapens geholpen ‘rebellen’ uit zijn op genocide. Door die Amerikaanse steun, en door de steun uit de met de VS bevriende Golfstaten en Saoedi-Arabië, plus de harde kern van het ongemoeid gelaten voormalige veiligheidsapparaat van Saddam Hoessein, kon ISIS uitgroeien tot de sterk georganiseerde kracht die het nu is. Ook nu nog waarschuwen de Amerikanen de Jihadisten, voor het bombarderen van een colonne met olietrucks. De VS voert een oorlog tegen ISIS, net zoals er een oorlog gevoerd zou worden tegen de Taliban. Maar nu is gebleken dat de Amerikaanse veiligheidsdiensten de successen in die oorlog zwaar overdreven hebben. Er is zelfs sprake van vervalsingen van de rapportages. Door het spelen van dit valse spel heeft de VS ten onrechte de illusie verspreid dat het ISIS hard aanpakte.
 1. Al eeuwenlang hunkeren de moslims naar de verovering van Europa. Nooit waren de kansen zo groot als nu met de enorme demografische veranderingen in Europa, met een sterk groeiende moslimbevolking door immigratie en een slinkende Europese bevolking. Volgens George Friedman, de baas van de Amerikaanse denktank Stratfor, zal in Europa de grote slag tussen ‘het christendom’ (voor zover daar nog sprake van is in Europa, maar nog wel van de restanten van de christelijke cultuur) en ‘de islam’ plaatsvinden. Hij is niet de enige die er zo over denkt. ISIS weet dat er in Europa onder moslims een voedingsbodem is. Niet dat alle moslims ISIS ondersteunen, dat is slechts een minderheid, en met name onder de jongeren, maar ze ondersteunen zeker niet de assimilatie in de Europese beschaving. Moslims zullen net als in het Midden Oosten, geneigd zijn, uit ontevredenheid, ISIS voor enige tijd te gedogen, zolang ISIS verstandig weten te opereren en niet op al te grote schaal moslims tot slachtoffer van hun terrorisme maakt. Die kans is in Europa kleiner als in het Syrië en Irak. Bovendien bieden, zoals nu al blijkt,  criminele moslimmigranten, onderdak aan ISIS terroristen. Een ware vijfde colonne.
 1.  Aan de huidige verlamming van de stad Brussel valt goed te zien dat de Europese autoriteiten en veiligheidsdiensten onthand staan tegenover de dreiging van ISIS aanslagen. De ‘zachte buik’ van de Europese samenleving biedt geen weerstand, en is dus ideaal voor het apocalyptische ISIS, dat chaos en angst wil verspreiden. Ook grote woorden zullen die angst niet verdrijven als de aanslagen toenemen.
 1. Door geslaagde aanvallen als in Parijs kan ISIS de competitie winnen van Al Qaida, zoals The New York Times vandaag stelt in een analyse over de meer op Europa gerichte strategie van ISIS.

One possible motivation of the change in strategy by the Islamic State, also called ISIS or ISIL, is to seize leadership of the global jihad from Al Qaeda — from which the Islamic State broke away in 2013. The attack on the Radisson Blu hotel in Mali on Friday was probably carried out by two Qaeda-linked groups, suggesting, as one senior European counterterrorism official put it, “The race is on between ISIS and Al Qaeda to see who can attack the West the best.”

 1. ISIS is uiteindelijk geen legermacht, en zal dus nooit in staat zijn om het grondgebied van het Kalifaat vast te houden, blijkt uit deze interessante longread, die gebaseerd is op gesprekken met een ISIS strijder die overliep naar de andere rebellen in Aleppo. Amateurisme overheerste bijvoorbeeld in de slag om Kobani. ISIS leed hier zware verliezen:

Before the fight for the Kurdish town of Kobani last year, the caliphate had an aura of invincibility, and people from around the world were rushing to envelop themselves in the black flag of messianic victory. But in that battle, which lasted for months, Kurdish paramilitaries backed by U.S. airpower fought well, while ISIS—at least as far as Abu Khaled characterizes it—needlessly sent thousands to their slaughter, without any tactical, much less strategic, forethought. The jihadist army had lost between 4,000 and 5,000 fighters, most of them non-Syrians.

Bovendien lijkt de toevloed aan vrijwilligers gestrand te zijn, nu de militaire successen uitblijven.  Ook blijkt uit deze longread dat er intern steeds meer wordt gedacht aan een terreurmodel in Europa, met name omdat dit door de medewerking binnen Turkije makkelijk wordt gemaakt:

This sudden shortfall has led to a careful rethinking by ISIS high command of how inhabitants outside of Syria and Iraq can best serve the cause. “The most important thing,” Abu Khaled said, “is that they are trying to make sleeper cells all over the world.” The ISIS leadership has “asked people to stay in their countries and fight there, kill citizens, blow up buildings, whatever they can do. You don’t have to come.”

Some of the jihadists under Abu Khaled’s tutelage have already left al-Dawla, the state, as he puts it, and gone back to their nations of origin. He mentioned two Frenchmen in their early 30s. What were their names? Abu Khaled claimed not to know. “We don’t ask these kinds of questions. We are all ‘Abu Something.’ Once you start asking about personal histories, this is the ultimate red flag.”

 1. Europa biedt ISIS kansen omdat de politiek correcte elites al sinds jaar en dag het gevaar van de radicalisering onder moslims heeft ontkend, en met sprookjes over integratie bleef komen. Zoals vandaag wordt vastgesteld door oorlogsfotograaf Teun Voeten die jaren in de Brusselse wijk Molenbeek woonde.
 1. De illegale migranten blijven komen. Weer of geen weer.  De ideale ISIS dekmantel. De Europese elite blijft volharden in de vluchtelingenmythe. Zolang er daar geen lampje gaat branden, blijft ISIS in Europa aan de winnende hand.

 

image_pdfimage_print
Share

Reacties

10 redenen waarom ISIS verhuist naar Europa. — 1 reactie

 1. Het is dus aan ons om de schakelaar om te draaien? Oké, waar staat de schakelaar?
  “In Brussel in dat EU gedrocht”.
  Waar?
  “In de kamer van juncker”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *