De echte reden voor de destabilisering van Syrië (2)

Op 10 september van verleden jaar brachten we hier al een bijdrage over de echte reden voor de destabilisering van Syrië door ISIS en zijn financiers. Vandaag brengen we een 2° deel dat er naadloos bij aansluit.

Wij waren de gasbel vergeten die gedeeld wordt door Qatar en Iran. Ook uit Zuid Iran loopt immers de korste pipeline naar de Middellandse Zee over Koerdistan en Syrië. Daardoor wordt het meteen duidelijk waarom Qatar samen met Saoedi-Arabië de geimmigreerde terroristen in Syrië en Noord Irak financierden.

gas uit IranEn alsof dat nog niet genoeg was wisten wij verleden jaar ook nog niets over de reusachtige olie en -gasbel in het oosten van de middelandse zee: het zogenaamde Levant-Bekken.

gas mediteraanNu de Russen getoond hebben niet met zich te laten sollen is het duidelijk dat onze geostrategische kaart van 2014 de nagel op de kop sloeg. Maar de belangen van Iran en Syrië zijn nog groter dan aangenomen. Bovendien blijken Libanon en Israël een groot deel van een nog niet ontgonnen bekken binnen hun territoriale wateren te hebben.

Wat nog steeds opvalt is dat Turkije bij een pipeline tussen de middelandse en de kaspische zee buiten de prijzen valt. Dat valt bij de Turkse moslims van het Ottomaanse kalifaat niet in goede aarde. Het is nu intussen het laatste half jaar wel duidelijker wat voor misdaden zij durven plegen en wat voor volksverhuizingen zij durven uitlokken en organiseren. Intussen beloont de EUSSR de Turkse chantage met een berg geld en de belofte dat het Ottomaanse kalifaat ons morgen “sans papiers” mag komen onderwerpen aan de islam. Dat laatste is eigenlijk een pleonasme want islam betekent onderwerping in het Arabisch.

Onze kaart met de samenvatting  geostrategische analyse van de diepere oorzaak van de islamitische terreur ziet er een jaar na 10 september 2014 vandaag 2 december 2015 zo uit:

Syria 3De idioten zijn niet te zien op deze kaart want die zitten bij de EU of er kort bij in Brussel. Dat de moslim Obama buiten beeld blijft wordt ruimschoots gecompenseerd door het gedrag van de NAVO. Wij citeren gemakkelijkheidshalve Xander Nieuws

NAVO: van verdedigende naar agressieve alliantie

Met lede ogen zien mensen die de jaren ’70 en ’80 hebben meegemaakt aan hoe de NAVO, in die tijd een puur defensief en effectief militair bondgenootschap dat de Sovjets uit West Europa hield, is verworden tot een agressieve imperialistische alliantie die in de jaren ’90 eerst het orthodox-christelijke Servië platbombardeerde, enkele jaren geleden het welvarende Libië hetzelfde lot deed ondergaan, en nu een lidstaat wil verdedigen dat openlijk ISIS steunt, financiert, traint en bewapent. Daarnaast is door de jarenlange steun aan andere islamistische terreurgroepen in Syrië gebleken dat de NAVO al lang niet meer de belangen van het eens vrije Europa, maar dat van de politieke Soenitische islam vertegenwoordigt.

AWACS-radartoestellen, gevechtsvliegtuigen en afweerraketten van de NAVO moeten Turkije gaan ‘verdedigen’ tegen Rusland – immers, ISIS heeft zelf geen luchtmacht, of het moet de Amerikaanse zijn, dat de afgelopen jaren de jihadisten nauwelijks heeft aangepakt, met name omdat de terreurorganisatie een gezamenlijke creatie van de CIA, de Turken en Saudi Arabië is en is/was bedoeld als extra wapen tegen de Syrische president Assad.

Turkije blokkeert Bosporus voor Russische schepen

Turkije is volgens CNN ook begonnen met het afsluiten van de Bosporus, de nauwe zeestraat die de Middellandse Zee met de Zwarte Zee verbindt, voor Russische (marine)schepen. In het verdrag van Montreux uit 1936 werd de vrije doortocht van schepen door de Bosporus geregeld – in vredestijd. Dat Turkije nu Russische schepen tijdelijk of permanent zou tegengehouden is daarom de zoveelste aanwijzing dat de NAVO Rusland tot een oorlog probeert uit te lokken.

De blokkering wordt gemeld door Russiche bronnen maar ook bevestigd door Deutsche wirtschafts nachrichten, het doorgaans uitstekend geinformeerde KOPP en het Amerikaanse infowars. In de Westerse leugenmedia wordt daarover in alle talen gezwegen.

Het is ook goed ons hierbij te herinneren dat Obama na zijn herverkiezing nu 5 jaar geleden onmiddellijk naar Erdogan in Ankara telefoneerde om die als allereerste op de hoogte te brengen van het nieuws! Obama is de link met de soenitische islam en niet zozeer de grote amerikaanse olieconcerns die weliswaar nog grote belangen hebben in het Soenitisch Arabisch schiereiland maar sinds de VS ingevolge de fracking-technologie terug meer olie is gaan exporteren dan ze importeerde, hun belangen langzaam maar zeker zijn gaan verleggen naar het binnenland.

Het soennitisch fanatisme bedreigt de wereldvrede en de Navo staat op aansturen van de moslim Obama en de dictatoriale EU dank zij onze “leiders” langs de verkeerde kant van de geschiedenis.

image_pdfimage_print
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *