De Franse linkse fascisten

Voor wie er nog mocht aan twijfelen dat met Hollande,  Taubira, Cazeneuve en Valls er in Frankrijk linkse fascisten aan de macht zijn dit akkefietje!

Het “uitlokken” van “haat” tegenover “moslims” werd bestraft met een geldboete van maar liefst 3000 euri! Adieu vrijheid van meningsuiting, adieu persvrijheid, adieu vrijheid tout court. De Rode fascisten zijn er aan de macht!

De republikeinse rechtsstaat werd door hen afgeschaft!

image_pdfimage_print
Share

Reacties

De Franse linkse fascisten — 5 reacties

 1. En nog eentje om het af te leren, zoals dat heet.

  Lees ik nu net niet in het Nieuwsblad op het internet dat “AA Gent schorst Raman en excuseert zich bij homo’s én landbouwers”.

  Dit ligt weeral moeilijk als uitspraak vanwege AA Gent, zowel naar de homo’s toe als naar de boeren, omdat AA Gent hiermee expliciet erkent dat in het ene geval het verwijzen naar het homo zijn voor boeren een ware belediging is, wat dan weer een belediging betekent voor de homo’s, die door dit expliciet excuus van AA Gent aan de boeren geshockeerd zullen zijn, want puur racisme.
  Om het simpel te houden, excuses aan de boeren, zijn een belediging voor de homo’s en omgekeerd. Als daar maar geen boel van komt, AA Gent. In uw plaats had ik mij wijselijk publiekelijk niet verontschuldigd, en Raman enkel eens serieus aan de oren getrokken en een maandweddeke ingehouden. Meteen mooi meegenomen voor de clubkas. ’t Is straks ‘winter mercato’, zoals dat in jullie jargon heet, en alle beetjes helpen. Met zo’n tweeslachtige houding, hoe je het ook draait of keert, zit er altijd een poco-addertje onder de grond. Je kan nooit voor iedereen goed doen in het leven. In dit geval neem je het op ofwel voor de boeren, ofwel voor de homo’s, maar het opnemen voor beiden lijkt me eerder tegensprekelijk, en doet u ongewild belanden aan de zij van Raman, die het ook allemaal niet zo bedoeld had.

 2. Zopas hoor ik op de radio dat AA Gent bewuste speler Raman voor onbepaalde tijd heeft geschorst, en zelfs contact heeft opgenomen met een of andere holebi-vereniging, in een duidelijke poging om de imago-schade voor de club zoveel mogelijk te beperken. Daarvoor moet en zal Barbertje Ramon dus hangen. En daar hangt hij nu, voor onbepaalde tijd. Zouden alle homofiele supporters van AA Gent daar wel achter staan?

  Er wordt, zo werd gezegd, ook nog een alternatieve straf overwogen met een of ander mij niet nader bekend holebi-hoofdkwartier. Of die penitentie eventueel zal bestaan uit een nachtje verplicht slapen in hetzelfde bed met de een of andere ‘nicht’ ten einde Benito te herbronnen (naar analogie met de weder opvoedingskampen van Stalin en co), werd er evenwel niet bijgezegd. Mogelijk wordt ook de schandpaal overwogen op de grote markt te Gent, naar aloude Middeleeuwse traditie, waar deze verfoeilijke boeren-/homohater (naar keuze in te vullen) naar hartenlust en geheel gratis op kosten van AA Gent, gedurende een uur zal kunnen bekogeld worden door de Gentse inwoners met rotte tomaten en dito eieren.(naar analogie met de steniging binnen de islam) Ze zijn daarover waarschijnlijk nog aan ’t brainstormen, die van AA Gent met hun holebi’s. Mocht ik Raman zijn, ik zou alvast beginnen zweten van miserie. ‘k Mag er niet aan denken. En probeer dat maar eens te weigeren, dan blijf je meteen levenslang geboekstaafd als een echte ‘homohater’. Geraak maar eens van dat stigma af in België. Over de collaboratie is de spons nog altijd niet geveegd.

  Deze schorsing moest er komen natuurlijk, dat stond als het ware in de sterren geschreven, want de ‘moedige’ voetbalclub in kwestie moet nu eenmaal op haar poco-tellen letten, of ze mogen misschien geen kampioen meer worden. Of alle scheidsrechters tegen. Je weet maar nooit met de voetbalbond. Die De Keersmaeker daar, lacht wel veel, maar ’t kan verkeren zei Bredero ooit en terecht.

  Een of andere vertegenwoordiger van deze holebi-club bestond het zelfs om op de radio, al was het maar even, toch het woord racisme in de mond te nemen. Dat ontbrak er natuurlijk nog aan. Waaruit dat racisme in ‘alle boeren zijn homo’s’ dan wel zou kunnen bestaan, kreeg ik evenwel niet te horen. Zou die man overigens de betekenis van het woord racisme wel kennen? Ik heb er best mijn twijfels over. Ook hij liet me op mijn honger door er niet bij te vertellen of zijn verwijzing naar racisme/belediging door hem nu alleen bedoeld was richting de homo’s of de boeren, of allebei. Ik vrees dat er maar één enkele richting mogelijk is.

  Nu, beste boeren, jullie weten het, uw beroep wordt in ons land aangezien als een regelrechte belediging voor homo’s, bovendien en daar nog eens bovenop, als een racistische vergelijking. Weeral iets dat we weten. Als belediging aan jullie adres en de boerenstiel, kan dat tellen, vind ik. Niet reageren is als het ware toegeven dat het klopt. Of speelt hier het gezond boerenverstand de gekende rol?

  Mocht ik homo zijn, wat gelukkig niet het geval is, god behoede mij (naar analogie met de moslims), dan zou ik alvast tegen mijn vrienden zeggen: hop, met z’n allen naar de eerste de beste boerenkermis, want daar horen wij thuis. ’t Zijn daar allemaal vrienden naar ’t schijnt ! Met oprechte dank aan Benito Ramon voor de leuke tip. Wat zijn wij toch een groot volk in pietluttigheden.

  Toch benieuwd wat het oordeel zou geweest zijn mocht Raman een moslim zijn geweest.

 3. Niet alleen in Frankrijk zijn er fascisten, ook bij ons krioelt het er bij wijze van spreken van.

  Neem nu eens het fel besproken voorval van gisteren in de Ghelamco Arena te Gent, waar speler Benito Raman het na de afloop van de match tegen KV Kortrijk blijkbaar nodig vond en vooral ‘lollig’, om met de micro in de hand, daarbij aangemoedigd door vele ploegmaats en niet van de minsten, voor een feestend stadion luidop te brullen: ‘alle boeren zijn homo’s’.

  Toen ik dat las en hoorde, heb ik me in eerste instantie werkelijk suf gezocht naar de ‘lollige’ betekenis van deze fantastische uitspraak. Ik begon te denken dat ik achterlijk was. Ik begrijp het grappige hiervan nog altijd niet heel goed, vooral nadat ik achteraf hoorde en las dat de uitspraak eigenlijk bedoeld was als een schimpscheut op de supporters van Club Brugge. Gewoon een beetje jennen dus onder voetballers en hun supporters. Wat boeren en supporters evenwel specifiek met homo’s te maken hebben, blijft me nog altijd een raadsel. Waarschijnlijk haal ik dus het intellectuele niveau van deze Benito Raman bijlange niet om de ‘fijnzinnigheid’ van zijn provocatie naar de supporters van een andere club toe te begrijpen. Tot daar. Want daar gaat het me nu in wezen even niet om. Natuurlijk niet.

  Waar het om draait is de reactie vanuit het poco-wereldje, deze keer b.v. vanwege de chef sport bij het Nieuwsblad, ene mij tot nu toe illustere onbekende, genaamd Guy Fransen. De brave borst schreeuwt het zowaar uit van pure verontwaardiging, pek en veren zijn ronduit het deel van genoemde onverlaat Raman vanwege de door hem gepleegde misdaad, pardon ‘lol’, door de chef evenwel zonder meer, en vooral zonder proces of enige reflectie direct als “brutale homopraat” omschreven.

  Leest u even mee, ik citeer deze chef ‘inquisitie’, pardon, sport even letterlijk:

  “Eerlijk, we hopen Benito Raman – toch alvast een tijdje – niet meer te zien in de Ghelamco Arena. AA Gent én de Belgische voetbalbond moeten hier ingrijpen, en er moet ook een proces-verbaal gemaakt worden met het oog op strafrechtelijke vervolging. Wat in de samenleving niet kan, kan ook niet in een voetbalstadion, van de landskampioen nota bene.”

  Tot daar ’s mans diepe verontwaardiging en ontreddering.

  Er moeten volgens deze brave borst en groot-inquisiteur dus niet alleen binnen de club tuchtsancties genomen worden, wat nog aanvaardbaar is – kinderen moeten nu eenmaal altijd opgevoed worden en streng als het moet – er moet ook nog eens een strafrechtelijke vervolging komen vanwege deze boute uitspraak van Raman. Wat geldt buiten de muren van een voetbalstadion, geldt ook er binnen, zo meent de chef in kwestie serieus. De gemeenschap kan dit niet ongestraft pikken.

  ‘Alle boeren zijn homo’s’ is dus een uitspraak die voor deze progressieveling van het Nieuwsblad enkel beledigend is voor de homo’s, discriminerend en haat zaaiend naar deze categorie respectabele medemensen toe. Over de gemoedstoestand van de boeren en de geviseerde Club Brugge-supporters evenwel geen woord vanwege deze chef sport. Beide groepen maken nu eenmaal geen deel uit van het gekende poco-discours ter zake, en hebben zodoende geen recht om wat dan ook te zijn. Zo lijkt het.

  Nu kan ik me nochtans levendig voorstellen dat deze beide groepen mensen best beledigd kunnen geweest zijn door zo maar vergeleken te worden met homo’s. Zonder enig bewijs of wat dan ook. Ik kan me voorstellen dat de boeren zich aan het afvragen zijn wat Raman tegen hen heeft, en waarom, en ook de hetero Club supporters zullen wel op wraak zinnen. In mijn geval zou dat zeker zo zijn, want ik ben geen klein beetje fier dat ik hetero ben. Mag het even, zelfs in deze tijden? Gelukkig maar, denk ik dan altijd, stilletjes bij mezelf, de weinige keren dat ik daar in een onbewaakt moment even aan denk als ik een knappe vrouw zie passeren, want ‘der Feind hört mit’, nietwaar. Je kunt in ons land niet voorzichtig genoeg zijn. Zeker niet na wat ik nu lees van chef Fransen.

  Neen, alle gekheid op het gekende stokje, de ‘brave zeun’ van het Nieuwsblad doet in heel zijn requisitoir alleen maar aan éénrichtingsdenken, boeren en Club supporters kunnen voor hem gewoon de pot op. Die hebben nu eenmaal het recht niet in ’s mans ogen om beledigd of wat dan ook te zijn. Als dit maar geen discriminatie is vanwege chef Fransen, met als sanctie verlies van zijn job bij het Nieuwsblad b.v., of een rechtszaak aan zijn broek? En hopelijk komt het vanwege de hetero boeren tot geen protestactie in Brussel, met tractoren en al, gesteund door duizenden beledigde Brugse hetero supporters. Met miljarden verlies voor de Belgische staat, die het nu al zo moeilijk heeft met al die vluchtelingen en zo.

  Zou ik best kunnen inkomen, in zo’n strafklacht. Want zeg nu zelf, niet iedereen aanvaardt dergelijke uitspraak toch als een compliment. Wie weet kan de zaak strafrechtelijk zelfs gekwalificeerd worden als ‘belediging’, van een hele groep mensen, met allemaal een eis tot schadevergoeding voor geleden pijnen en smarten? Wordt een serieus bedrag, als u het mij vraagt, want vele kleintjes maken altijd een groot. Als een groepje zich beledigd voelende boeren samen gaat spannen, en een klacht indient, bijgetreden door dito Club supporters, kan daar effectief een heuse rechtszaak van komen, met veel belangstelling vanuit het buitenland. Met televisieploegen e.d. Want bij ons in Belgenland lachen ze nu eenmaal niet met zo’n zaken, zelfs al is alles maar bedoeld als wat onschuldig jennen onder voetballers en hun supporters naar aanleiding van een partijtje voetbal. België meteen weer in de schijnwerpers. Nog maar eens. Hoeveel kan een getormenteerd land als het onze nog aan? En dat allemaal dankzij de onvolprezen chef sport Nieuwsblad, Guy Fransen ! Die is meteen beroemd of berucht, hangt er vanaf hoe je het bekijkt. De zaak ‘Guy Fransen’ voor altijd in de annalen van justitie geboekt als de zaak van de eeuw. Wat een regelrechte eer of oneer voor deze man ! Hangt er ook vanaf hoe je het bekijkt. Maar na zijn dood blijft hij bekend, zoveel is zeker. Misschien vindt hij het wel leuk, en is het hem alleen daarom te doen.

  Oh, het sop is uiteraard de kool bijlange niet waard in geheel deze vaudeville van opgeklopte verontwaardiging en dito progressiviteit. Het enige wat integendeel onrust zou moeten baren, is de reactie van deze Guy Fransen zelf en de door hem voorgestelde sancties voor zo iets banaals. Deze man voelt zich, zoals dat meestal met dit soort sujetten het geval is, heel veilig, want hij surft nu eenmaal mee op de bon-ton-poco-golf, waardoor hij meteen verzekerd is van collectief succes bij de rest van de poco-meute, die zich al even verontwaardigd en geshockeerd zal gedragen. Anders had hij het zeker niet aangedurfd. Ze ontbreken nogal eens de moed, de poco’s, om tegen de gangbare en toegelaten stroom in te roeien. Maar met de stroom mee integendeel…

  Dat hij met zijn hele bewust opgeklopte heisa de democratie meer dan geweld aandoet, dat deert de man duidelijk niet. Guy Fransen is in feite een zoveelste ‘would be dictator’, eentje onder de velen, spijtig genoeg. Besmet met de kiem van het fascisme, al dan niet bewust. Er op uit om de medemens op zijn vrijheid van meningsuiting te beknotten, zijn mening op te dringen, zelfs als het een in wezen gaat om niet meer dan een onschuldige uitschuiver, bedoeld als lol dan nog, vanwege een of ander voetballertje, dat duidelijk meer talent in de benen dan in het hoofd heeft, en zijn puberteit zichtbaar nog niet is ontgroeid. De arme jongen moet nog volwassen worden, chef Fransen ! Denk daar maar eens goed over na. Uw reactie is in wezen duizend keren erger dan deze ‘lol’ van broekventje Raman.

  http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/cnt/dmf20151221_02031181

  • Om niet onnodig in herhaling te vallen wil ik mij hier graag bij aansluiten. Voor de volle 100% mee eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *