Marrocchinatie

Marrocchinatie123460195_1960Laciociara2125183009
Klinkt deze titel vertrouwd in de oren, roept die associaties op.
U heeft gelijk!
En het is een woord dat niet vandaag werd uitgevonden en gebruikt/
Als dat woord nu nog een paar keren opduikt zullen ze het wel verbieden en laten schrappen uit de Wikipedia, het internet, en alle toekomstige publicaties Net daarom deel ik dit, in de hoop dat zo toch niets zal verloren gaan.

Marocchinate

Marocchinate is een Italiaans synoniem voor massa-verkrachting. Vrij vertaald betekent deze term “gemarokkaniseerde vrouw” en verwijst naar de massaverkrachtingen door Marokkaanse soldaten na afloop van de slag om Monte Cassino.

Achtergrond

De Goumiers waren Marokkaanse troepen die deel uitmaakten van het Frans Koloniale leger. In mei 1944 werden deze eenheden als hulptroepen ingezet tegen de Duitse troepen tijdens de slag om Monte Cassino. Op 18 mei 1944 werd door de Geallieerden een doorbraak geforceerd bij Monte Cassino. Die nacht zwermden duizenden Goumiers en andere koloniale troepen uit over de omringende heuvels. Moordend en verkrachtend trokken de soldaten van dorp naar dorp. Mannen die hun dochters en vrouwen probeerden te verdedigen werden ter plaatse doodgeschoten. Meer dan 2000 vrouwen in de leeftijd van 11 tot 86 werden vaak meermalen verkracht.

Vandaag de dag staat in Castro dei Volsci het monument “Mamma Ciociara” ter nagedachtenis aan deze oorlogsmisdaad. In 1960 ontving Sophia Loren een Oscar voor haar rol in de film “La Ciociara” die is gebaseerd op deze gebeurtenissen.

Militari marocchini inquadrati nell’esercito francese accampati nei pressi di Monte Cassino. AnonimoL’Italia settimanale, N°7 anno III 23 febbraio 1994, pag.46

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Marrocchinatie — 2 reacties

  1. Het is inderdaad altijd hetzelfde. Al 1400 jaar lang. De gecoördineerde teksten tot aansporing om misdaden en misdrijven te plegen staan openlijk en schaamteloos genoteerd in de koran. De islam is misdadig. De islam moet vernietigd worden.

  2. Helemaal juist, beste Antoine, Jaaaren geleden heb ik die film ook gezien; op de affiche ziet men Sofia Loren als de moeder, en een minder-bekend actricje die de rol van minderjarig dochtertje speelt.
    Beide zitten met de rug naar elkaar omdat beide TE BESCHAAMD zijn om elkaar aan-te-kijken over “hetgeen” hèn overkwam.
    EN HET WAS HUN SCHULD TOCH NIET dat zij verkracht werden door “losgeslagen beesten”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *