Zalig de armen van geest……

Nu de kardino’s in Rome volgende week aan hun theekransje gaan beginnen en de persmeute er als hitsige honden met geilende bekken bijlopen om het beste primeurtje (al dan niet gelogen) de wereld in te sturen, kon ik het niet nalaten voor de gelovige zielen onder ons die deze cinema zo genegen zijn een zalig toemaatje over dit machtig sprookjespaleis te vertellen.

Het komt niet uit een of ander godsdienstig boek maar uit kakelverse bevindingen na uitgebreid onderzoek. Het verhaal gaat over de legendarische Albanese non “moeder Teresa” de toeverlaat van de vele verschoppelingen in Calcutta (India). Deze dochter van God die tijdens haar begrafenis door onze tante Fabi bijna afgelikt werd uit bewondering en devotie werd door enkele Canadese proffen eens grondig boven het licht gehouden i.v.m. haar levenswandel.

En wat bleek!.. haar liefdevolle overgave ten gunste aan zieken en stervenden was blijkbaar niet het van het, in zoverre zelfs dat er eerder sprake was van een vrekkige non die ondanks de miljoenen dollars giften die ze op haar rekening had, niet gul was met de aanschaf van medicatie en voeding om de grootste noden te lenigen. Zij vond het blijkbaar normaal dat het gros van de armen en zieken de plicht hadden hun lijden te zien als een verlengstuk aan dit van Jezus van Nazareth. Dit is natuurlijk flagrant in tegenspraak met de wil van de Heer die stelde dat men zijn naaste moest helpen in tijden van ziekte en honger.

Blijkbaar aanbad moeder Teresa een andere God met andere ideeën. In haar geval zouden we dus kunnen spreken van een geweldige “schone schijn” show, gretig meegespeeld door vele belanghebbenden die in deze de kassa hoorden rinkelen. Niets is zo emo-opwekkend als de bedeltocht van een verschrompelende Albanese non op zoek naar “hulpmiddelen” om haar boetiek draaiende te houden. Na haar dood werd zij met veel tamtam zalig verklaard na een wonderlijke genezing van een Poolse non die een levensbedreigende tumor in haar buik had. Haar medezuster hadden in extremis een medaillon met de beeltenis van moeke Theresa op haar buik gelegd en ondertussen gebeden dat de stukken eraf vlogen en zie… de doodzieke non herstelde en genas.. wonder O wonder!

De Canadese proffen wilden hieromtrent enige opheldering en gingen ter plaatse in Polen “poolshoogte” nemen en spraken er met de desbetreffende artsen die de bewuste non als patiënt hadden verzorgd. Alras bleek dat er van een kwade tumor geen sprake was maar dat tante nonneke last had van een cyste in de buik en leed aan t.b.c. Uiteraard werd dergelijke “oplichterij” niet wereldkundig gemaakt om het imago van het Roomse circus niet te schaden.

Het doet me denken aan de komedie die jarenlang werd gespeeld rond het fameuze lijkwade van Turijn dat de afdruk van het gelaat van Jezus van Nazareth zou bevatten. Een stukje doek van één vierkante centimeter dat specialisten in deze vroegen om de exacte echtheid te bepalen werd steevast geweigerd tot men niet anders meer kon. Ook uit dat onderzoek bleek dat het allemaal larie en apekool was en dat het bewuste doek veel jonger was en onmogelijk uit die tijd van Jezus kon zijn. Men suggereerde zelfs dat het een werk van Leonardo da Vinci zou kunnen geweest zijn. Een soort 1 Aprilgrap!

Het verhaal over Mama Theresa toont nog maar eens aan welke cinema er al eeuwen en eeuwen aan de gang is om de macht en de rijkdom die religie opbrengt te behouden èn het liefst nog uit te bereiden zoals nu wereldwijd de islam bezig is. Deze laatste heeft geen wondermiddeltjes nodig om zijn plaats te vergroten. Overal ter wereld een bende waanzinnige meedogenloze baardapen neerpoten, gewapend met de koran en een giftige tong en desnoods wat hersenloze kamikaze creaturen bepakt en beplakt met springstoffen is al voldoende.

Moet er nog wijwater zijn?

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Zalig de armen van geest…… — 1 reactie

  1. Als ik die pedofielendekzeildekkers samen zie dan komt me het zuur op, daarom dat ik niet naar dergelijke wansmakelijke vertoning kijk.
    Als ik naar toneel wil kijken dan ga ik wel naar een theater maar nooit naar dergelijk theater.
    Bye the way, waar bemoeien die eikels zich mee? ze zijn door niemand verkozen dus horen ze hun klepper dicht te houden zeker op politiek vlak want daar hebben we al eikels in overvloed rondlopen, onbetrouwbare schijnheilige graaiende eikels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *