Constructieve journalistiek?

Vandaag verscheen er in ’t Pallieterke een artikel waarin Frank Thevissen brandhout maakt van de rode VRT-nomenclatura in niet mis te verstane maar toch wat wollige bewoordingen. “Constructieve journalistiek” is wat hij aan de VRT verwijt. Wel laat ons bij nageltjes eens de puntjes ip de ï zetten.

De VRT censureert, manipuleert, discrimineert en indoctrineert.

Soenens censureerde

Daarom zouden Björn Soenens en Paul Lambrechts met onmiddellijke ingang hun oneervol ontslag moeten krijgen om dringende redenen, wegens wangedrag dat alleen in dictatoriale staten vertoont wordt door verantwoordelijken van zenders die bestaan bij de gratie van het belasting betalende volk.

Het gaat helemaal niet over constructieve journalistiek, het gaat over misbruik, partijdigheid, bedrog en heuse misdrijven. Nu mag de NVA wel zeggen dat “als dit allemaal klopt, de hoofdredactie een probleem heeft”. Wel laat de NVA dan eindelijk eens bewijzen dat ze in staat is Sven Gatz te verplichten om zijn verdomde plicht te doen als bevoegde media-minister.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Constructieve journalistiek? — 2 reacties

  1. Ik begin me ook meer en meer ergeren aan ’t Pallieterke die verworven is tot een partijkrantje van de NVA. Blijkbaar is een onafhankelijk Vlaanderen geen topprioriteit meer voor het onafhankelijk weekblad.

  2. De niet neutrale en niet objectieve VRT (sorry 0000) komt hier al jaren niet meer op, tenzij voor het rechtstreeks verslag van een wielerwedstrijd. Zelf daar kan je je dan nog ergeren aan de commentaar van Michel Wuyts, ook belgicist bij uitstek. In een adem vernoemen we er maar VTM bij, die zijn geen haar beter, maar worden tenminste niet door belastinggeld overeind gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *