Je houdt de arrogantie van de sossen niet voor mogelijk

Nu de Gentse sossen bij hun bank ‘Optima’ veel meer blijken mispeuterd te hebben dan eerst gedacht is het plots alle hens aan dek. Uit het verre Limburg schiet het nepotistenzoontje Peter Van Velthoven zijn Gentse kameraden ijlings klapwiekend ter hulp met een eis die meer dan een beetje krankzinniger dan wel schandalig is.
Optima bankkaart

Nu de put dieper is als eerst gedacht – n.v.d.r.: dat is bij frauduleuze faillissementen altijd het geval omdat hoe meer tijd er verstrijkt hoe meer er kan ontdekt worden- wil zoontje Van Velthoven op kosten van het gemeen volk een heuse parlementaire onderzoekscommissie laten instellen over Optima. Om de rol van zijn Gentse kompanen boven water te brengen en hun onschendbaarheid op te heffen zodanig dat ze zich voor de correctionele rechtbank zouden mogen komen verantwoorden? Dat dacht U maar, domme naïeve Vlaming!
Nee, de Limburgse sos wil de financiële waakhond van de roverheid, het ‘fsma‘ op het matje roepen want die hadden het allemaal veel eerder moeten signaleren!

De formele aanleiding voor de ommezwaai bij de toezichthouder was een speciale inspectie door de Nationale Bank naar aanleiding van de vraag van Optima Bank om zich te hervormen tot een vermogensbeheerder met behoud van bankstatuut” zo meldt De Schandaard.
Het vastgoedbedrijf Optima global Estate zou naar verluidt volledig afhankelijk zijn van de klanten van de failliete bank en niet klaar zijn om op eigen benen te staan. De exitstrategie van de papa van de marxistisch-leninistische Freya die op haar eentje de hele energiesector om zeep hielp, werkt dus niet. Dat is niet te verwonderen als de bankgaranties alleen maar gedekt blijken op rood papier.

De bank zelf zou rechtgehouden geweest zijn met schijnzelfstandigen. Typisch voor socialisten zelf doen wat ze anderen verwijten. Bij terugvordering van de ontdoken sociale lasten op gewone lonen zou het sociaal passief flink de pan kunnen uit rijzen. Wie had dat nu toch kunnen denken?
Dat er een strafrechtelijk onderzoek zal volgen is niet meer als normaal.

Maar wat Van Velthoven nu eist is in feite ook een misdrijf: hij eist de belemmering van een normale rechtsgang. Je houdt de arrogantie van de sossen niet voor mogelijk. Eerst mochten de ambtenaren van de fsma Optima niet onderzoeken, en toen ze Optima toch onderzochten mochten ze niet ingrijpen, en nu ze toch ingrepen en Optima dienvolgens failliet verklaard werd en de put bij Optima véél groter blijkt te zijn dan de sossen dachten moet de fsma waakhond nu zelf op het matje komen van een arrogante parlementaire onderzoekscommissie bij de praatbarak.

Van Velthoven stelde de verzamelde pers naar verluidt de volgende vraag: ‘Waarom greep de toezichthouder zo laat in en hoe kreeg Optima überhaupt een banklicentie?
Wel dat lijkt ons nogal duidelijk. Politieke inmenging en obstructie uit socialistische hoek dat is één. Is dat voldoende meneer Van Velthoven?  Nee, dan steken we nog een tandje bij. De fsma had elders de handen meer dan vol met het controleren van de uitvoering van socialistische en dus totaal nutteloze regelneverij.

Het is misschien wel zo dat Hertog Lippens (nooit veroordeeld) en burggraaf Davignon (nooit veroordeeld) geen propere handen hadden bij de Fortis-affaire, en dat loodgieter Dehaene ook nooit veroordeeld is voor zijn aandeel in de fraude rond het Dexia schandaal maar uw laatste vraag is werkelijk gotspe en getuigt van misprijzen voor het gezond verstand van uw en alle andere kiezers.

Van welke regering kreeg Optima haar banklicentie?” Moeten wij dat voor U opzoeken? Van welke regering kreeg Ethias zijn banklicentie? Van welke regering kreeg Belfius haar banklicentie? Ik hoop dat het gerechtelijk onderzoek niet politiek zal gedwarsboomd worden en dat de sporen van criminaliteit bij Optima snel naar Hasselt zullen leiden.

Ik kan meneer Van Velthoven alleen maar de goede raad geven zijn geld zo spoedig als mogelijk te verplaatsen naar een normale bank. Nou ja wat is vandaag nog een normale bank? En dat is een bank die niets met politiek te maken heeft en ook niet wil te maken hebben. En koop vooral geen coöperatieve aandelen van ‘Arcopar’/beweging.net over meneer Van Velthoven, want dat zijn geen coöperatieve aandelen maar risicovolle junkbonds.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Je houdt de arrogantie van de sossen niet voor mogelijk — 6 reacties

 1. Nu breekt mijn klomp:

  http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/dezevendedag/2.44853?video=1.2688740

  Vanaf minuut elf en vooral vanaf 12:00 wordt de waarheid zoekende NVA-er gewoon afgeblaft. Hier is dus meer aan het handje. Waarschijnlijk zijn bij het frauduleus faillissement van Optima minstens een half dozijn socialistische top-politiekers uit Oost- en West-Vlaanderen intiem betrokken.

  Heeft U ook al opgemerkt dat sinds het faillissement werd uitgesproken de debiele spotjes voor ‘ethias-assistance’ met geen vliegenmepper meer weg te slagen zijn uit de reclamespotjes van de VRT? Zijn die dan gratis voor Ethias? Het lijkt er sterk op!

  90 Euri in de pocket is beter dan 90 euri niet in de pocket, lijkt het dan. Maar of die individuele bijdragen het crimineel gesjoemel van de kaviaar-socialisten uit Limburg en west- + Oost-Vlaanderen zullen kunnen onder de grasmat duwen is ten zeerste de vraag. Maar in het onland punt be is niets te surrealistisch. Zelfs een voetbalveld dat drassig nat is van rood Vlaams bloed wekt geen verbazing. Ik durf bijna zeggen heerlijk helder Heineken! Flutbier maar soit, het is tenminste niet van Inbev en het socialistische Jupiler!

 2. Het wordt hoe langer hoe gekker.

  http://www.hln.be/hln/nl/942/Economie/article/detail/2743132/2016/06/16/FSMA-Geen-belangenvermenging-rond-advocaat-Optima-topman.dhtml

  http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2746213/2016/06/17/Dirk-Van-Gerven-trekt-zich-terug-als-raadsman-van-Jeroen-Piqueur.dhtml

  Dus, als ik goed begrijp was de voorzitter van de raad van toezicht en van het auditcomité van de overheidswaakhond FSMA (http://www.fsma.be/en/About%20FSMA/Organisatie/structure.aspx) de privé advocaat van een van de medestichters van de rode optima-bank en heeft nu pas “in overleg met zijn cliënt” besloten alleen maar via via diens belangen te behartigen.

  Wat belet de Brusselse Orde van advocaten om deze man levenslang van de balie te royeren wegens criminele belangenvermenging en tegen hem klacht neer te leggen wegens medeplichtigheid aan frauduleus bankroet?

  Alles, maar dan ook werkelijk alles wat met Brussel te maken heeft stinkt uren boven de wind.

 3. Gelezen op het smoelenboek: “sp.a die een onderzoek eist naar wat is gebeurd is bij optima is als Lance Armstrong die een onderzoek eist naar doping in de Tour.”

 4. Zolang het goed opbrengt voor de socialisten is er geen vuiltje aan de lucht, en als het begint te stinken dan lopen ze rap weg en weten ze van niets.Maar onder elkaar steunen de kaviaar socialisten zich goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *