Schoon schip

Niet dat ik een fan ben van Geert Bourgeois, daarvoor vind ik hem te opportunistisch aanpappend met de bezetters,  te veel theeslurpend met de aanhangers van de godsdienst van de vrede. Nee ik moet de facilitator van moskeeën niet, van wie ik en anderen nooit hoogte kregen.
Maar wie ik nog veel minder moet, veel véél lager schat, dat is het broertje van de ‘kleffe dweil’ : de ‘ranzige schotelvod’.
Van Kamervoorzitter naar premier naar president in 1 jaar tijd

Het getuigt van sterkte de nieuwe koers te bepalen, los te komen van de draaikolk waarin de tsjeven ons al decennia houden. Het Vlaamse schip moet weg van die grote gapende kuil die al zo lang teert op de energie van de bemanning. De ‘kleffe dweil’ en zijn broertje ‘de ranzige schotelvod’, die laten we achter, vastgebonden aan een lekke boei, daar waar ze zich goed voelen: in hun draaikolk, neerwaarts, op weg naar hun hel. Samen met hun adellijke Frans kwekkende vriendjes en de rode vakbonden die het zullen vertikken hen te dienen, omdat ze altijd in staking zijn.
Of Walen en Brusselaars echte Belgen zijn zouden we pas weten als we hen eens zouden verplichten om de volgende honderd jaar meer dan 12 miljard per jaar naar Vlaanderen te transfereren. Ik ken het antwoord.
Maar het zou nog erger zijn:
Volgens VIVES (KU Leuven) bedragen de transfers van Vlaanderen naar Wallonië en Brussel al zeker 16 miljard per jaar (explosieve groei sinds crisisjaar 2008). Die miljarden euro’s worden hoofdzakelijk opgehoest door 2.747.445 actieve werknemers in Vlaanderen (arbeiders, bedienden, ambtenaren)
Vaarwel België,!  LEVE VLAANDEREN ! 
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/politiek/1.2711134
image_pdfimage_print
Share

Reacties

Schoon schip — 8 reacties

 1. Wat een verschil tussen Uw reactie van 11:48u en deze van 20:18u, beste Jean, ligt dit misschien aan het verschil tussen “nog nuchter”-zijn èn “bezopen zijn” (?)… Lees maar eens traag, héél traag, Uw avondreactie over het “àl-of-NIET “afdrogen van Uw vaat. Missen is menselijk, nietwaar ? 🙂

 2. Geachte redactie,
  Het is een vies koppeltje die 2. Beroeps politiekers die geen fluit voor Vlaanderen en zijn inwoner betekend hebben. Ik onthoud vooral “ranzige schotelvod” die houd ik er zeker in 😉

  • Met dergelijke vodden zou ik zelfs mijn vuilbakken niet willen afvegen, stel je voor dat je besmet wordt met dergelijke ranzige vuiligheid…

   • Ik zou zelfs meer zeggen. Met dergelijke islamofiele schotelvodden zou ik mijn aars niet eens durven afkuisen! Ze zitten vol parasiterend ongedierte zoals muggen, islamitische malaria-moskieten en nog veel erger. Let op mijn woorden!

 3. Ik gebruik wc papier waarop geschreven staat: vanrampaaaaai.
  Lager zootje zal moeilijk te vinden zijn in Vlaanderen.
  Jammer, zeer jammer dat wij dergelijke vuiligheid aan de vreet houden…

 4. Reken daar maar meer dan een miljoen ambtenaren af van de mensen die bijdragen aan de verplichte solidariteit want die worden ook vergoed met belastingsgeld dan schieten er nog amper 1500000 over om heel het land recht te houden.

 5. Die dweil is nog de ergste van de twee. Die heeft nog meer gepiekt dan den anderen. Maar ja het zijn tjeven en het blijven tjeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *