Redenen om nog meer te censureren.

Niet alleen zullen de woorden moslim en islam worden vermeden, de namen, origine en de foto’s van de daders zullen binnenkort ook niet meer in de media verschijnen, en filmpjes van de aanslagen evenmin.

Binnenkort lezen we in de krant enkel nog: er stierven 5 Fransen in Parijs. De omstandigheden en de identiteit van de doden wordt niet vrij gegeven. We willen niemand van streek maken. Er is geen reden tot paniek. Alles is onder controle zegt de regering. Volgende week wordt er een minuut stilte gehouden door de regering en de redactie van de krant.

Het ongecensureerde nieuws vindt het volk voorlopig enkel nog op het internet, websites als deze. Op Facebook en de sociale netwerken moet ook al niet meer gerekend worden. Regelmatig en keer op keer worden onze medestanders geblokkeerd, hun berichten foto’s en films verwijderd, en sommigen kregen al levenslang een

Weet dat er slechts vrijheid van mening kan bestaan als er ook recht op volledige ongefilterde informatie is. Wij hebben het recht om zelf te bepalen wie en wat wij geloven. En dat is in dit geval niet in een godsdienstige of spirituele betekenis.

Franse media publiceren niet langer foto’s van aanslagplegers

Geen hersenen, geen hoofdpijnNo brain no headache 12227143_10203780017095955_3190112096313600717_nDe Franse Le Monde en BFMTV besloten naar aanleiding van de golf aanslagen in Frankrijk om geen foto’s van daders meer te publiceren. Om de ‘verheerlijking’ van terroristen te vermijden. Ook propagandamateriaal van IS wordt niet langer gepubliceerd.

‘De strijd tegen de terreur is bij ons niet enkel de zaak van de strijdkrachten, de ordehandhavers, het onderwijs of de politiek’, schrijft Jérôme Fenoglio, directeur van de Franse krant Le Monde vandaag. Hij legt de nadruk op de rol van het steeds evoluerende medialandschap in de nasleep van aanslagen.

Naast BFM-TV heeft nu ook de katholieke krant La Croix een gelijkaardige beslissing genomen. Franse radiozender Europe 1 meldt dat de namen van terroristen niet meer op antenne genoemd worden.

 Sociale media

De digitalisering van het medialandschap zorgt volgens Franse media ervoor dat informatie en beeldmateriaal meer dan ooit binnen handbereik zijn. De vrees dat de media-aandacht anderen aanzet om eveneens in naam van de jihad een aanslag te plegen, neemt daarbij toe.

De eigenaar van BFM-TV, Alain Weill, zegt dat de foto van een van de daders van de aanslag op de Franse kerk, Adel Kermiche, ook niet gepubliceerd werd voor diezelfde redenen. Het klopt volgens hem niet om een foto te verspreiden van een ‘knappe jongeman die lacht op een foto, als hij net iemand onthoofd heeft’. Ook propagandamateriaal van IS, zoals teksten en video’s, worden niet langer gepubliceerd.

‘Het zal steeds moeilijker worden om de gevolgen van de haatstrategie tegen te gaan’, aldus Fenoglio van Le Monde. ‘Onze keuze is voor onze kijkers.’

Ik zie in gedachten Björn Soenens en zijn redactie al instemmend knikken.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Redenen om nog meer te censureren. — 6 reacties

 1. Mensen flikker de kranten uw huis uit want het is toch maar linkse bullshit, geen abonnementen meer en er zal snel van koers gewijzigd worden want geen abonnementen is geen brood en geen brood betekend dood.

 2. Geachte redactie,
  Net zoals N-VA de vrijheid van meningsuiting wil inperken, dat werkt langs 2 kanten. De bedoeling daarvan is het Vlaams Belang nog verder monddood te maken. Ge moet niet gestudeerd hebben om het “voorstel” van Peter Der Over door te hebben.

 3. Een geluk, wij westerse burgers zullen de lafaards die de barbaren steunen zwaar gaan straffen, zeker weten.
  Voor ons gelden enkel de seculiere wetten en elke vreemdeling van waar hij/zij ook mag komen “moet” onze seculiere wetten en “onze” normen & waarden respecteren en nooit andersom, in ons land gelden onze regels en die vrijheid van bullshit steken ze maar waar het zonlicht moeilijk bij kan, of dat gezeik nu uit Rome of mekka komt interesseert ons geen flikker, thuis doen ze maar maar in het openbaar wil ik niet geconfronteerd worden met dat achterlijk gedoe.
  Alles moet teruggedraaid worden w.w.z. geen islamsmeerlapperij op ons grondgebied en vooral nooit toegevingen aan die achterlijke waanzin.
  Idioten die meespelen en toegevingen doen aan die achterlijke perverse gewelddadige smeerlapperij moeten ontslagen worden uit hun functie.

 4. Ik vermoed inderdaad ook dat hier censuur achter schuilt om de Westerse bevolking kalm te houden, en niet kwaad te maken.
  Want de officiële reden: “verheerlijking van terroristen vermijden”, geloof ik niet. Niet alleen worden de terroristen in de Westerse berichtgeving nooit “verheerlijkt”. Bovendien kijken de jihadi’s die zich door hun daden zouden laten inspireren niet naar de Westerse TV, maar, via hun schotelantennes, naar Arabische zenders.

 5. Is toch poepsimpel; elke misdaad waarbij naam/nationaliteit of foto wordt achtergehouden wordt automatisch door ons ingevuld met moslim/islamiet.
  Wij willen die rotzooi uit ons land en wij zullen dat ook realiseren want wij hebben het echt gehad met dat barbaars uitschot.
  De ene instelling tegen de andere betreffende “onverdoofd” slachten!!!
  Die eeuwige zeik van vrijheid van godsdienst maakt ons woest, nogmaals: iedereen is vrij te geloven wat hij/zij wil geloven maar NIEMAND heeft het recht mij/ons is te verplichten te geloven én….indien die waanzin in strijd is met onze “seculiere” wetten dan moet die waanzin verboden worden, nooit mogen toegevingen aan dergelijke bullshit gegeven worden, voor mij/ons primeren enkel en alleen de “seculiere” wetten en nooit fabeltjes of regels van pedofielen of van dat soort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *