De verrotte leugenmedia

Terwijl Geert Wilders de kwellingen moet doorstaan van een tweede politiek proces, voltrekt in Amerika de ineenstorting van linkse luchtkastelen zich sneller dan menigeen had kunnen bevroeden. De mainstreammedia zijn in paniek.

Een voorbeeld hiervan is het Engelse “The Spectator”. De linkse elite is blijkbaar meer gehecht aan het eigen gelijk dan aan de democratie. Men moet het lezen om het te geloven! Dit schrijven ze over Silvio Berlusconi en Donald Trump: Both are dodgy (onbetrouwbaar/gevaarlijk) tycoons, sex criminals, and filthy fascists. Both have dangerous levels of respect for Vladimir Putin.

Moralisten
Steeds meer kijkers, luisteraars en lezers beseffen dat de journalistiek het contact met de werkelijkheid kwijt is. Van objectieve, onafhankelijke journalistiek is geen sprake meer. De verering van Hillary, de messiaanse verheerlijking van Obama en de demonisering van Trump hebben dat pijnlijk duidelijk gemaakt. De moralisten van de media zijn de nieuwe keizers zonder kleren.

Zoals iedereen met enige levenservaring weet, veranderen mensen uit eigen beweging zelden of nooit. Dat is in de journalistiek niet anders. Wie CNN bekijkt en de NYT leest heeft kunnen zien hoe links journalistiek Amerika zich na een kort en doelloos zelfonderzoekje weer stevig ingraaft. Om zich te beschermen tegen de stormen van kritiek en ter voorbereiding op de komende strijd tegen “het nieuwe fascisme”. Linkse journalistiek is in de kern een vorm van agressief activisme.

Verzet
In Nederland vertonen journalisten hetzelfde patroon. Sjoerd de Jong, ombudsman van NRC, verwijst via Twitter naar “Lessen voor journalisten na Trump”. Het artikel in het blad Columbia Journalism Review beschrijft de verzetstactieken die journalisten nodig hebben in de komende oorlog met het autocratische bewind van Donald Trump en zijn Republikeinen. Dat dit in Nederlandse journalistieke kringen serieus genomen wordt is eng en veelzeggend.

Oude journalistiek
Onze MSM beschikken nog altijd over macht, al is hun verval duidelijk zichtbaar. Koerswijzigingen zijn onmogelijk. Veranderingen cosmetisch. De oude journalistiek graaft het eigen graf. Zelfs na de ontmaskering van hun leugenachtige verslagen en duiding gaat men hardnekkig door op de oude vertrouwde voet. Het EU-evangelie; internationaal recht; mensenrechten; zielige vluchtelingen; gekwetste moslims; PVV’ers met een luchtje; de dreiging van Trump en de angst voor extreem-rechts geweld. Het zijn de smaakmakers die prominent op iedere mediale menukaart prijken.

Lees verder op opiniez.com >>>

image_pdfimage_print
Share

Reacties

De verrotte leugenmedia — 5 reacties

 1. Beste Walter,

  Uw opmerking duwt de vinger pijnlijk in de open wonde. Het lager en vooral middelbaar onderwijs is sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw een van de belangrijkste actieterreinen voor hersenspoeling en linkse indoctrinatie, bezet door corrupte figuren. Twee topfuncties in ons gesplitst, maar totaal door de roverheid gesubsidieerd, onderwijsnet was voldoende om een heus hersenspoelingsmonopolie te vestigen.

  Een tweede peiler van de indoctrinatie-maffia zijn het handvol personeelsdirecteuren van de leugenpers en leugenmedia. Enkele door de maffia op die stoel geplante verraders binnen elke krant, magazine of zender waren voldoende om de hele pers en alle zenders te monopoliseren en verder te verzieken en te laten verrotten tot op het bot.

  Deze twee factoren verklaren wat er de laatste dertig jaar verkeerd gelopen is in onze democratie.

  De enige échte “oorzaak” en stuwende kracht achter de factoren is uiteraard de particratie in stelling gebracht door de traditionele politieke partijen. Dat is elders misschien ook gebeurd maar in het onland.be valt dit uitermate op.

  Als het onderwijs en de pers/media niet buiten de controle gehouden wordt van de politiek staat na een paar decennia plots een Erdogan, een Di Rupo, een Merkel, een Hollande of een Obama aan het roer. Ik beperk mijn lijstje om geen reductio ad hitlerum te plegen en niet te moeten verwijzen naar ‘vadertje’ Stalin voor wie tot zo’n slordige twintig jaar geleden nog altijd regimenten Sovjet-Russische vrouwen op ware het op bevel voor een massamoordenaar ‘in katzwijm’ vielen.

  Wat ons ontbreekt is een stel door iedereen gerespecteerde fundamentele principes. Een van die principes is de scheiding der staatsmachten, actueel herleid tot een lachertje of erger. Het tweede dat ons ontbreekt is een strafwet die politieke intrusie in het onderwijs en de berichtgeving genadeloos streng aanpakt tot in de parlementen toe wegens evidente medeplichtigheid.

  Geen parlementaire onschendbaarheid voor diegenen die vanuit een gekozen positie het onderwijs en de berichtgeving vervalsen. Dat is de reden waarom sommige door zichzelf boven ons gestelden het assisenhof wil afschaffen. Pers-misdrijven en de medeplichtigheid daaraan.

  Spijtig maar in geen enkel partij-programma bespeur ik daar een maatregel tegen. Of heb jij er wel een gevonden?

  • Beste Lucky9,
   Toen ik mij zaterdag naar het Vlaams Belang congres in Gent begaf, kwam ik in de bus in contact met een 17 jarige student, die vergezeld was van zijn vriendin. Om het kort te houden ga ik heel ons gesprek niet weergeven, maar het kwam hier op neer. Hij vertelde mij dat ze op school gehersenspoeld worden door linkse leerkrachten, en dat bijna niemand dat door heeft. Dit is dan ook de reden dat hij lid is van de Vlaams Belang jongeren, en zoveel mogelijk bijeenkomsten en congressen wil bijwonen. Ook de zomeruniversiteit van het VB had hij mee gedaan. Zelfs zijn ouders zijn niet Vlaams gezind. We mogen dus al blij zijn als er eentje in een klas het door heeft.

 2. En zeggen dat de burgers aan die criminalteit zo een einde kunnen maken!
  Hoe? Poepsimpel, gewoon het abonnement opzeggen en de rotzooi niet kopen wedden dat er snel verandering in zal komen…
  Nu doen dan zal er snel objectief onafhankelijk nieuws volgen.
  De mening van hoernalisten interesseert ons geen flikker, wat wij willen is objectieve nieuwsmelding.

  • Beste Jean,
   En in de scholen worden onze kinderen met dergelijke rotzooi gehersenspoeld, net zoals de “alternatieve” energie in hun kopje wordt geramd. En bij CD&V willen ze deze gehersenspoelde kinderen op 16 laten stemmen. Het doel van CD&V is duidelijk, wedden dat de rode en groenen zullen volgen.

   • De blauwen hebben het noorderlicht gezien, ze vragen de afschaffing van alle religieuze bullshit! Waarom hebben ze zolang gewacht? Wij vragen dat al jaaaaaaren…..
    Religie is opium voor het domme volk.
    Niet alleen verbieden in het onderwijs maar ook stoppen met het te subsidiëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *