UNIA na Vlaamshatend en islamofiel nu ook antisemitisch

Joods Actueel heeft de hand kunnen leggen op een interne mail van het Gelijke Kansencentrum UNIA.

Daarin wordt ons vermoeden bevestigd, dat de organisatie helemaal geen veroordeling verwachtte in een zaak waar ze zich zelf burgerlijke partij stelden tegen een man die opriep om Joden de keel over te snijden. Van de veroordeling voor racisme lezen we in de mail: “dit is kromspraak in plaats van rechtspraak”. Het uitlekken van de interne mail is een bijzonder gênante zaak voor UNIA.

BP UNIA

Johan Otte, stelde zich namens UNIA burgerlijke partij (klik voor groter beeld)

“Neem met verbazing kennis van de beoordeling van de rechtbank”, schrijft UNIA jurist Johan Otte. “De veroordeling[..] tot een gevangenisstraf en geldboete […] vind ik  hoogst problematisch […] dit is kromspraak in plaats van rechtspraak.”

Nochtans was het dezelfde Johan Otte die zich namens UNIA mee burgerlijke partij stelde in deze zaak (zie foto hierboven)!

Gisteren schreven wij reeds dat het bijzonder raar was dat de organisatie niet wilde reageren nadat de correctionele rechtbank van Antwerpen een Palestijnse haatzaaier veroordeelde tot 6 maanden voorwaardelijk en een geldboete. De Palestijn had anti-Joodse leuzen gescandeerd tijdens een pro-Palestina betoging in Borgerhout.

Pervertering rechtsgang

Michael Freilich van Joods Actueel: “Als je klacht tegen iemand neerlegt dan is het de bedoeling dat je er alles aan doet om deze te winnen en het opneemt voor het slachtoffer, niet voor de dader. Dit is pervertering van de rechtsgang, betreft schuldig verzuim en is volslagen tegengesteld aan de opdracht van UNIA. In de interne mail lijkt het zelfs alsof UNIA de veroordeelde man zou aanraden om beroep aan te tekenen en hem daarbij uitlegt op welke basis hij dat moet doen.”

Een tijdje geleden had Joods Actueel bij UNIA gemeld dat één van hun juristen openlijk anti-Israëlische standpunten inneemt op het internet en dus onmogelijk in zaken over antisemitisme neutraal kon oordelen. Die bezorgdheid werd door directrice Els Keytmans gewoon afgewimpeld.

Verbolgen

Raphael Werner van het Forum der Joodse organisaties reageert verbolgen: “Indien de informatie uit de gelekte mail zou kloppen dan zit dit land met een groot probleem. Een antiracismecentrum dat het opneemt voor daders van haat en racisme, dat is toch te gek voor woorden. Het vertrouwen is nu helemaal zoek en wij zullen overwegen of het nog zin heeft om meldingen te maken van antisemitisme bij UNIA.”

Gisteren reageerde Annick De Ridder (N-VA), Vlaams parlementslid, reeds snoeihard: “Els Keytsman [directeur Unia, red] maakt van alles een politieke zaak, ze is niet objectief, niet juridisch correct, niet professioneel en verschrikkelijk hypocriet. UNIA strijdt tegen discriminatie en racisme maar het probleem is dat het altijd maar in één bepaalde richting gaat. Zelf heb ik ooit klacht neergelegd toen een Joodse man werd belaagd door jongeren van allochtone afkomst. Ondanks de ernst van die feiten werd mijn klacht verticaal geklasseerd”.

h/t: Joodsactueel

N.v.d.r.:

UNIA is een crypto-fascistische, islamofiele en vlaamshatende organisatie van Belgische signatuur die moet opgedoekt worden. Het is de vervanger en opvolger van het beruchte CGKR (Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding).

In dit geval betreft het schandaal een heus antisemitisch misdrijf -waarvoor i.p.v. een voorwaardelijke straf een effectieve straf had moeten uitgesproken worden- maar de echte en dieper liggende agenda van UNIA heeft de bedoeling ongewenste meningsuitingen te voorkomen, door islamkritische en Vlaamse patriotten te bedreigen en te terroriseren met structureel juridisch geweld. Fijn dat Joodsactueel dit schandaal naar de oppervlakte spitte en openbaar maakte, maar geen klacht meer neerleggen getuigt van lafheid en staat, zolang UNIA nog bestaat, gelijk met capituleren.

Overigens weze het opgemerkt dat UNIA nog nooit enige spontane moeite deed om soortgelijke oproepen tot het vermoorden van kafirs (niet-mohammedanen en dus niet alleen Joden) die elke vrijdag geformuleerd worden in minstens 75% van de Vlaamse en Brusselse moskees te laten vervolgen. Waarom worden oproepen tot het vermoorden van katholieken, protestanten, getuigen van jehova, atheïsten, vrijzinnigen, agnosten, polytheïsten, hindoes en boeddhisten wel toegelaten, en dezelfde oproep tot het vermoorden van Joden niet?

Waarom mag de Belgische strafwet niet toegepast worden op Mohammedanen?
Waarom wordt er door UNIA gestreefd naar de schending van het grondwettelijk gelijkheidsbeginsel in het voordeel van Mohammedanen?
Waarom is de islam nog altijd erkend, toegelaten en door de Vlaamse regering gesponsord met belastinggeld, mevrouw de volksvertegenwoordigster Annick De Ridder? Waarom?

Nog een toemaatje ter attentie van uw partijgenoten mevrouw de volksvertegenwoordigster.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

UNIA na Vlaamshatend en islamofiel nu ook antisemitisch — 4 reacties

 1. Walter, hedenmorgen lees ik dat dat unia circus ons 7,7 miljoen euro per jaar kosten? Ik herhaal zeven komma zeven miljoen euro en dat om Vlamingen te pesten.
  Uit welke partij komen die klaplopers gekropen?
  Hopelijk gaat Demir dat circus opdoeken want de toegevoegde waarde voor Vlaanderen is nul komma nul, ik herhaal 0,00000

  • Beste Jean,
   Men weet bij N-VA maar al te goed dat de dictators van UNIA lijnrecht tegenover democratie staan. Maar N-VA gaat de boel niet opdoeken, ze zitten immers mee aan de regerings-vetpotten.Het is gewoon weer een opstoot van pré electorale koorts.

 2. In een “democratisch” land heeft men dergelijke DDR diensten niet van doen. Het CGKR en nu UNIA zijn beiden een aanslag op de Vlamingen. Deze belasting centen slurpende DDR dienst is een verrader van het eigen volk. Opkuisen die boel, en liefst zo snel mogelijk.

 3. Ik heb NOOIT enig vertrouwen gehad in dat parasiterend clubje leeglopers (wat o zo graag van naam verandert na enkele jaren) die zich bezig houden met jacht op Vlamingen die niet gediend zijn van die importbarbaren.
  Dat clubje leeglopers heeft geen enkel probleem met een volk wat oproept tot geweld en niet alleen oproept voor alle duidelijkheid, gewoon het internet raadplegen (vooral niet de linkse fake news kranten).
  Gewoon even naar Nederland kijken waar een agent (een marokkaan) bepaalde informatie doorlekte naar Marokkaanse clubjes, die marokkaan (en geen Nederlander) was verantwoordelijk voor de veiligheid van dhr Geert Wilders, en zeggen dat er hier in België/Vlaanderen idioten rondlopen die oproepen om meer vreemdelingen op te nemen in het politie/veiligheidsapparaat?????????????
  Personen met dubbele nationaliteit mogen NERGENS publieke functies uitoefenen, onze VEILGHEID heeft voorrang op alles, dubbele nationaliteit MOET afgeschaft worden, alle illegalen verwijderen zonder pardon en criminelen/strafbladbezitters van vreemde origine moeten idem dito verwijderd worden want VEILIGHEID is voor ons heilig als er al iets heilig zou zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *