Wat zijn wij toch een gul volk!

Tien nieuwe Vlaamse scholen zwaaiden recent hun poorten wijd open om kindertjes van over de hele wereld te verwelkomen. Meer dan 5.100 leerlingen zullen voor het eerst les volgen in de nieuwe klaslokalen. Geen opgelapte containergebouwtjes, geen bouwvallige noodopvang, geen aftandse refters of oude voetbalkantines, en ook geen scoutslokalen… geen afdankertjes voor de nieuwe kindjes, maar spiksplinternieuwe en kraaknette panden waar bouwvakkers, architecten en ondernemers pas naar huis vertrokken zijn.

Veel zullen de uitheemse kindjes er niet leren want binnenkort is er 1 week krokusvakantie, en nog een beetje later 2 weken paasvakantie, en dan rollen ze van het ene verlengde weekend in het andere om uiteindelijk te belanden in de roes van 2 lange maanden zomervakantie. En als ze dan op trektocht gaan naar hun gevaarlijke herkomstland, is het goed mogelijk dat ze weer alles vergeten zijn wat ze in die paar dagen in hun nieuwe schooltjes geleerd hebben.

Er komen dus 10 nieuwe scholen in Vlaanderen, en dat in amper 5 dagen tijd. Kosten: 75,5 miljoen euro.
Wat zijn wij Vlaamse belastingbetalers toch een gul volk. Gloednieuwe klaslokalen, waar de geur van verf en behangpapier nog rondwaart, voor vers aangevoerde nieuwe kindjes, voor analfabeetjes en andere ongeletterde nieuwkomertkes die allemaal van heel ver gekomen zijn om een zitje te bemachtigen op onze Vlaamse schoolbankjes.

Onderwijsminister Crevits, vereerd met zoveel internationale belangstelling, zegt: “Nooit eerder werd zoveel geïnvesteerd in scholenbouw.” Maar ze zwijgt over waarom er zoveel geïnvesteerd moet worden, ze zwijgt over de aanhoudende toevloed van vreemde schoolgangertjes waardoor nieuw scholenbouw altijd nodig zal zijn. Ook geen sprake van asielcrisis, vluchtelingencrisis en zo. Crevits vervolgt: “Overal in Vlaanderen rijzen schoolbouwprojecten uit de grond. Moderne gebouwen geven de schoolteams en duizenden leerlingen een extra stimulans om elke dag opnieuw kansen te creëren en talenten te ontwikkelen.”

Ook Crevits voorganger, Pascal Smet, ijverde voor capaciteitsuitbreiding en beloofde plechtig dat er plaats zou zijn voor iedereen. Maar toen had die man nog geen flauw benul van de enorme niet-voorziene??!! instroom van nieuwe kindjes, een kindertsunami van nooit geziene omvang, nieuwe en vreemde exemplaartjes die zich bij onze originele schoolbevolking komen vervoegen. Hoe onze eigen Vlaamse leerlingen huisden in oude schoolgebouwen die dringend aan renovatie toe waren, dat was een bijkomstig probleem.

De 10 nieuwe scholen passen in het project ‘Scholen van Morgen’, goed voor een investering van 1,5 miljard euro… Een bedrag dat de volgende jaren nog wel zal oplopen. ‘Scholen van Morgen’: een deftige naam om de aanhoudende toevloed van vreemde kindjes te sublimeren.

Er is ook een megamoskee gepland van 1000 m² oppervlakte waarin honderden moslims tegelijk hun koranverzen kunnen afhaspelen met hun poep in de lucht. Een moskee met onmetelijke afmetingen, zowel in de hoogte als in de breedte als in de lengte. Een reusachtig geval dus.

Torenhoge minaretten zullen uitsteken boven alle kerktorens, als symbolische overheersing door de islam kan dat tellen. Burgers zullen 17 x per dag opgeschrikt worden door schel minaretgeschal en krijsende jank- en kwijlstemmen zullen alle moslims oproepen om samen te troepen in de moskee om al biddend te dromen over bommengordels, over maagdjes en over aanslagen…

Moet de staatsveiligheid de afkomst van die miljoenen niet nagaan?
Ik constateer dat de enige Vlaamse partij die protesteert tegen een nieuwe moskee in Antwerpen het Vlaams Belang is.

Ze zeggen toch ook dat gevangenissen broeihaarden zijn van jihadisme, en nu komen er 57 moslimextremisten vrij die niet eens in een deradicaliseringscel gezeten hebben, die gewoon tussen andere gevangenen zaten.
Wat zouden die moslimvrijkomers eigenlijk gaan uitspoken buiten de gevangenispoorten? Stiekem Syriëstrijders ronselen? Of opnieuw naar de slagvelden vertrekken om te gaan vechten? Of hier opnieuw moorden, aanslagen plegen, of nog meer van die dingen die niet deugen? Het is onvoorstelbaar dat ze een nieuw leven als brave burgers gaan leiden.
Maar minister Geens is waakzaam, hij stelt ons gerust: “De centrale databank van de gevangenissen is intussen gekoppeld aan de databank van de federale politie. Daardoor kunnen gevangenen beter opgevolgd worden.”… Ja, ja…