Rot toch op met je moslimidentiteit !

UNIA: “‘Rot toch op met je Vlaamse identiteit’ behoort tot vrijheid van meningsuiting…”

6 maart 2017 bereikten de mainstreammedia één van hun dieptepunten: De Morgen-kameraad Joël de Ceulaer tweette toen namelijk: “Rot toch op met je Vlaamse identiteit. #moesterevenuit”. Het oogstte een storm(pje) van verontwaardiging, maar deze ging al snel weer liggen. Dat belette een aantal Vlamingen niet om toch klacht neer te leggen bij UNIA, zo ook Stijn Hiers, een bezorgde burger die deze uitspraak geheel terecht een belediging vindt aan het adres van alle Vlamingen (zo’n 7 miljoen).

id7.png

Kameraad de Ceulear trok zijn schouders eens op en de mensen van UNIA op hun beurt begonnen met het ‘onderzoeken’ van de klacht van Stijn. “Geachte, op maandag 6/3/2017 stuurde Joël de Ceulaer – ‘journalist’ – volgende tweet de wereld in: “Rot toch op met je Vlaamse identiteit. #moesterevenuit” Net zoals de uitspraken “Rot toch op met je Arabische identiteit” of “Rot toch op met je homofilie” is deze uitspraak een schande en beledigend voor iedere Vlaming. Op basis van afkomst (Vlaming) vindt de heer de Ceulaer blijkbaar dat we maar beter oprotten met die identiteit. Ik wens dan ook formeel klacht in te dienen tegen de heer de Ceulaer.

Het onderzoek duurde 14 dagen en vandaag kreeg Stijn het antwoord van UNIA in zijn postbus, we geven het u onderaan het artikel integraal mee, maar stippen toch al enkele zaken aan: “Uw melding heeft betrekking op de vrijheid van meningsuiting. Daarbij dient opgemerkt te worden dat de vrijheid van meningsuiting een grote bescherming kent en dat ook woorden die “schokken, verontrusten  of kwetsen” geuit moeten kunnen worden.” Met andere woorden, “Rot op Vlamingen” is niet schokkend, verontrustend of kwetsend, zelfs niet als de persoon die deze uitspraak doet een publiek figuur is die een gans medium (De Morgen, weliswaar jaar na jaar een kleiner wordend medium) heeft om zijn boodschap van haat en verzuring te verspreiden.

Om tegemoet te komen aan de vrijheid van meningsuiting en naar analogie met de uitspraak van de Ceulenaer, vroegen wij ons af of onderstaande uitspraken dan wél “schokkend, verontrustend of kwetsend” zijn. Blijkbaar niet! Een klacht tegen ReAct zal dan ook uitblijven, of in ieder geval niet ontvankelijk verklaard worden. Toch blijft voor velen de vraag: op basis van welke willekeur is dan eigenlijk het Vlaams Blok veroordeeld, want hun uitspraken gingen nooit zover als deze die het onderwerp is van dit artikel?

id1id2id3id4id5

id6

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Rot toch op met je moslimidentiteit ! — 4 reacties

 1. Geachte Redactie, wanneer worden de deuren van die unia stal gesloten?
  Ik wil er graag bijzijn want dat is pas een feestdag voor veel Vlamingen.
  Hopelijk gebeurd dit heel snel en uiteraard zonder oprotpremies…

 2. En als ze het niet afschuiven op “vrije meningsuiting” dan maar de geloofsvrijheid er bij sleuren.Graag geef ik het volgende nog mee aan Unia. Wij Vlamingen zijn geen racisten, maar de gediscrimineerden.

 3. Wie nu nog niet heeft begrepen dat België een on-recht-staat geworden is, heeft m.i. een tekort aan hersencellen.
  Als autochtoon heb je weinig of geen rechten meer, of, in feite heb je ze wel maar tot wie kan je je nog wenden om ze te laten uitvoeren of af te dwingen?
  Justitie? Een lachtertje. Er waren nog (echte) procureurs die durfden zeggen dat er geen voldoende gekwalificeerd personeel op de parketten was. En hoe meer alles gepolitiseerd wordt, hoe erger. Wie zei onlangs dat het gros van onze politiekers nergens anders werk zou vinden wegens onbekwaam?
  Daarom hebben ze hun zelfbedieningsapparaten en -instellingen nodig.
  Zum kotsen
  Mon

  Zum kotsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *