De prachtige toekomst

‘De prachtige toekomst’: een kort verhaal bij echte filmpjes.
Deze kansenparels hadden de ferry van Artsen Zonder Grenzen vanuit Lybië niet gemist.
Ze hadden niet eens hoeven te zwemmen nadat de leider op de rubberboot de boot lek stak met een mes, om dan zelf een noodoproep te lanceren naar de wachtende fregatten en NGO- schepen die lagen te wachten. Hij wist hoe en wie.
Onze gelukzoekers werkten vroeger in de bouw, hadden ze bij hun aankomst hier verteld.
Dus werden ze in dringende opdracht van de regering aangeprezen door het tewerkstellingsbureau, in de plaats van de echte landgenoten met een gezin die al een tijdje hun baan kwijt waren geraakt aan goedkopere ingevoerde concurrenten.
Een geduldige werkgever die te veel geld verdient en nog niet genoeg zorgen heeft waagde het om deze mannen, in een bui van multicultureel positivisme en voluntarisme, de kans te geven te bewijzen dat zij onze maatschappij komen verrijken.  
Als het fout loopt, zo dacht hij, kunnen ze nog voetballer worden of meedoen aan ‘The Voice’ of ‘Belgium’s got Talent’ .
Wie raadt wat de toekomst ons brengt?
image_pdfimage_print
Share

Reacties

De prachtige toekomst — 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *