Er kan op nog zoveel bespaard worden !

Er gaat geen dag meer voorbij of een of andere Minister of beroepspolitieker wil ons duidelijk maken dat wegens de “crisis” nieuwe belastingen noodzakelijk zijn om aan de zogenaamde Europese richtlijnen te voldoen. Niets is minder waar. Door allerlei ontstane misbruiken van het verleden zijn er voorbeelden genoeg waarop kan worden bespaard. Neem nu de honderden limousines en privé-chauffeurs die in Brussel ronddraaien. Generaals, Ministers, Topambtenaren enz. verbrassen jaarlijks fortuinen om zich gewoon te laten rondvoeren.

Het is vroeger al eens gebeurd dat een of andere van die geprivilegieerden me vroeg “wil U dat mijn chauffeur U voert?” waarop ik dan meestal als antwoord gaf  “Nee, dank U ik kan zelf met een auto rijden!” Waarom zijn al die honderden statussymbolen nodig in deze moeilijke tijden? Welke arbeidsvreugde kan zo een privéchauffeur halen uit zijn werk? Kan men zich iets méér vervelend indenken dan gedurende uren doelloos in een wagen te moeten zitten wachten tot het baasje opdaagt? Eens opgedaagd moet de chauffeur hem dan wat verder gaan afzetten en begint een nieuwe wachttijd. Of het nu voor de deur van een of ander Ministerie is; voor de deur van een restaurant of waar ook het blijft een zielige bedoening.

De overheid zou op enkele grote uitzonderingen na dat hele wagenpark moeten verkopen en al die chauffeurs een meer zinnige bezigheid verschaffen. Zogenaamde hoogwaardigheidsbekleders die durven spreken van “crisis” en zich dan door een privéchauffeur laten voeren zijn huichelaars. Noch min noch meer.

Toen ik jaren geleden soms aan het hoofd stond van meerdere bedrijven tegelijk die samen enkele duizenden werknemers telden heb ik steeds zelf mijn personenwagen bestuurd en heb het steeds onverantwoord gevonden om iemand in dienst te nemen die soms nog geen uur per dag werkelijk zou moeten “werken” en gedurende weken en weken per jaar met de vingers zou moeten draaien als het baasje op reis was enz. Voor de meeste chauffeurs in overheidsdienst kan men beter van bezigheidstherapie spreken dan van werk. Indien de overheid zich reeds van het aantal ambtenaren dat wordt “beziggehouden” zou ontdoen zou een grote stap in de goede richting worden gezet en zou men reeds een klein fortuin kunnen besparen!

Men zegge het voort

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Er kan op nog zoveel bespaard worden ! — 2 reacties

  1. Het gaat hier om chauffeur-postjes die uitgedeeld worden aan de vriendjes als beloning voor…In veel gevallen gaat het niet om één chauffeur, maar is er een “ploeg” die dag en nacht, 7d. op 7d beschikbaar is, ook voor privé doeleinden. Hierbij dient men nog de aankoop en het onderhoud van de voertuigen te tellen. Bij dergelijke aankopen is het dan nog de gewoonte dat er iets onder tafel wordt geregeld. Een dergelijke chauffeur ziet en hoort bovendien heel wat, zodat het niet voor de hand ligt, aan een dergelijk systeem een einde te stellen. Zijn zwijgen dient dan afgekocht te worden, met een ander “plaatsje”. Het gaat hier dan ook om een gigantische “industrie”, met heel wat “mee-ëters”. Mr Van Gaever Uw analyse is dan ook volledig juist, maar om aan deze toestand iets te veranderen zitten we nog niet diep genoeg in de drek, op de mesthoop.

  2. Laten we dan héél snel beginnen met die nutteloze postjes die bakken geld kosten af te voeren naar het containerpark te beginnen met die totaal waardeloze provinciaalse clubjes mee-eters.
    Zonet stond die CD&v kakelkip uit het Antwerpse op de buis zich belachelijk maken, zij (ocharmen) heeft de inschrijvingsboete geschrapt!!!! zij en niemand anders….zou dat pijn doen achterlijk zijn?
    Ik had verwacht dat ze dat bedrag van 250 euro naar 2.500 euro gebracht zouden hebben en dat ze al bezig waren met alle illegalen op te sporen en die aan ’t verwijderen waren, dat ze die baardapen die momenteel bezig zijn met moorden in Syrië aan ’t zoeken waren want dat kan poepsimpel, gewoon aan elke deur bij die allochtonen aankloppen en vragen waar het zoontje of zoontjes zijn, indien niet present dan dadelijk elke vorm van kindergeld en/of werkloosheid schrappen en een briefje achterlaten waarop staat die die smeerlapjes nooit meer binnen mogen in Vlaanderen.
    Zoiets noemen we “beleid voeren” maar niet van dat achterlijk slap gedoe van die CD&V kip. Bespaar ons aub dergelijke ellende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *