Amerikaanse raketten op Syrië

Trump mag dan wel militaire opperbevelhebber zijn, hij heeft beslist ook slechte raadgevers. Trump did not drain the swamp soon enough. Dat hij een militaire beslissing baseerde op “fake news” gefabriceerd door de MSM die hem nog openlijk saboteerden tijdens zijn verkiezingscampagne, is uitermate verwonderlijk en uiterst betreurenswaardig. De misdadigers van Islamitische Staat lachen nu ongetwijfeld in het vuistje.

Ofwel is Trump niet opgewassen tegen enkele generaals in het Pentagon die dansen naar de pijpen van bepaalde lobbyisten. Ofwel trekt hij openlijk de kaart van de Amerikaanse olie-industrie die Syrië en Zuid Koerdistan wil destabiliseren om de aanleg van de Iraans-chinees-russische pipeline van Iran naar de middellandse zee te saboteren.

In september van 2014 schreef lucky9 hierover voor Nageltjes al een artikel  gevolgd door een tweede in december.

Vermoedelijk zal Donald Trump zich, eens er meer klaarheid is omtrent de echte oorspronkelijke bezitters van gifgas-granaten, wel excuseren maar inmiddels is het kwaad wel geschied. In ieder geval weten we nu iets beter wat “Amerika first” betekent. Dat Trump met zijn tomahawks al de tegenstanders van Amerika schrik heeft aangejaagd is ook al duidelijk.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Amerikaanse raketten op Syrië — 4 reacties

 1. De “positieve” reactie op de tussenkomst met Amerikaanse raketten vanwege “Abdul Fatah al-Sisi” huidige president van Egypte, spreekt boekdelen. Hij wil uiteraard vooral kost wat kost de opbrengst van olietransporten via het Suez-kanaal veilig stellen.

  Als de pijplijn van Kazachstan via Irak en Syrië tot aan de middellandse zee operationeel zou worden, is het gedaan met de grootste inkomstenbron van Egypte.

  Het verschil tussen de klasse scheepsruim Suezmax van 200.000 ton en de 550.000 ton van de klasse ULCC-tanker is sinds 2014 nog altijd dezelfde en dus veel te groot voor Exxon, Gulf, Texaco, BP en Shell. Deze pijplijn zou de Russische en Iraanse olie stukken goedkoper maken dan de Arabische én de Amerikaanse.

  • Beste Roger,
   Je bent zeker niet de enige, president Trump zijn imago heeft ook bij mij een ferme deuk opgelopen.

 2. Vandaag heb ik een commentaar gelezen op Twitter die er van uit gaat dat president Trump op deze manier de druk die ontstaan is om een afzetting in gang te zetten (door de democraten) weg te nemen. Een andere ging er van uit dat hij zich heeft laten vangen door de MSM zoals ook u vermeld. Zeker is dat we spannende tijden tegemoet gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *