De paashaas heeft zijn eieren gelegd.

Kukelureluu!!! kakelde de paashaas en hij legde zijn ei! Een ei met verschillende kleuren om de snoepers ervan blij te maken en op te fleuren. Ook de diversiteit in smaakstoffen werd niet vergeten. In de wetstraat werden met vreugde roereieren aan de gelovigen opgediend na intens gekluts en geklots.

Men slaagde er ei zo na in een kruisiging te voorkomen. Herodes (lees: Elio) liet Barabas nog wat in zijn kot zitten alvorens hij later in het jaar toch gelost zal worden. Herodes heeft struikrover Barabas hard nodig om zijn steeds weer leeglopende geldbeurs te vullen en alzo het keizersduo Barosso-Van Rompuy èn al hun senatoren te kunnen behagen om zelf niet met een met zand gevulde kalebas de woestijn ingestuurd te worden als straf. Herodes en zijn trawanten hebben naar eigen zeggen in hun zoektocht naar zilverlingen zowel de kool als de geit gespaard en de cijns nergens verhoogd om de horigen en slaven te ontzien. Voorwaar een zeer christelijke beslissing, volledig in de geest van het paasgebeuren. Waar ze de broodnodige zilverlingen zijn gaan zoeken blijkt een allegaartje te zijn waar poezeminneke de huiskattin haar pas geboren kittens niet direkt in zou terugvinden. Het is een kluwen van ditjes en datjes waarbij zoals gewoonlijk de liefhebbers van de waterpijp en pruimtabak dieper in de portemonee gaan moeten tasten om aan hun geliefd tijdverdrijf te kunnen geraken.

De echte ‘structurele” afspraken om aan de keizerlijke behoeften te voldoen worden later met mondjesmaat kenbaar gemaakt om het gepeupel niet ineens te bruskeren. Als aandachtig toehoorder van het spektakel onthou ik in deze de pas verkondigde uitspraak van keizer Herman die stelde dat het land Belgica bijlange nog niet “echt” bespaard heeft en dat er nog vele “structurele” maatregelen voor het grijpen liggen. Wij mogen ons dus bij de volgende begrotingscontrole (die geheid negatief zal zijn!) aan de rest van de voorlopig in de kast gelaten eieren verwachten…en deze zullen hardgekookt zijn..mij gedacht. De chocolatiers van de 16 zijn nu aan rust toe en verdwijnen voorlopig uit het decor, de ene gaat fietsen (valt wegens het voorbije slaapgebrek op zijn smoel) en andere kiezen de zon voor hun eieren en vertrekken naar Barbados of Zanzibar (sommige zelfs naar homobar) Ook op het martelaren plein waren ze dringend aan “bezinning” toe want daar begon zich een begin van kannibalisme af te tekenen. Men was het constant gegooi met eieren zowat beu en eisten straffere kost. Gelukkig kon Jan Peumans de Jan Boel in toom houden en gebood hij messen en vorken in hun etui te laten om het paasgebeuren niet te onteren.

Ook buiten de interne keuken van de diverse praatbarakken was er enige paasactiviteit merkbaar. Zo verklaarde de goevernante van Antwerpen, in de beste tsjeven traditie, de inschrijvingstaks van 250 zilverlingen voor vreemde paasgasten als onwettelijk en onchristelijk. Een Romeinse wet uit 1968 n.c. verbood dergelijke deelname in de kost door de aanvragers.  De tsjeven goevernante zat in deze op schoot bij de linkse farizeeërs die, alhoewel zelf in het verleden deze maatregel genegen waren, haar besluit uit volle Almaçi borst toejuichte. Huichelarij en hypocrisie zijn bij dit soort volk nooit ver weg. Uiteraard ontving de goevernante voor haar “welwillendheid” een pracht van een met allerlei lekkers gevulde paashaas waaronder een permanente parkeerplaats voor haar privé woning dewelke ze reeds lang betrachte. Uiteraard weet een zelfs een minder begaafd individu dat het de goevernante eerder te doen was om de opperhaas op ’t schoon verdiep een keutel in zijn strot te draaien.

Een samenzweringske met de linkse loeders zoals in de goede oude Herodes tijd. Verder zien we dat zoals verwacht kon worden de nabestaanden van de omgelegde islamitische brave moordenaar tijdens zijn arrestatie door een groep gladiatoren, klacht gaan neerleggen tegen deze laatste. Volgens de broer en de zus van de omgekomen handelaar in strijdwapens zijn er teveel tegenstrijdigheden en verdachte omstandigheden waarin dit alles gebeurde. Klacht in deze werd al ingediend bij de groot moefti van Nancy die dit eitje met veel plezier zal pellen. Volgens ingewijden zou hij de belangen van de brave moordenaar in Belgica willen laten verdedigen door de alom gekende en in deze zaken doorwinterde strafpleiter Sven Mary. Dit wordt voor deze lepe sluwerd weer een goed betaald eitje om te verorberen.

Straks wordt in Rome de traditionele urbi et orbi kreet geslagen door de nieuwe schapenherder en die door een massa hazen en konijnen zal bejubeld worden. De paasklokken zullen dan uitbundig hun klepels laten luiden. Hopelijk hangen deze nog goed op hun plaats en dondert er geen van zijn sokkel in al zijn vreugde. Wie zo een bronzen ei op zijn koppeke krijgt….krijgt gegarandeerd “vleugeltjes”.

image_pdfimage_print
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *