Opstand tegen de elites

Dit boek moet je lezen. Het bevat een nauwkeurige analyse en een schitterend objectieve synthese over alle maatschappelijke problemen in Vlaanderen. Een verklarend, samenvattend, verhelderend, inspirerend en prachtig geschreven meesterwerk van iemand met enorm veel gezond verstand.

Opstand tegen de elites, maar niet zo maar een opstand en niet zo maar willekeurige elites.

Tom Van Grieken zet in dit boek als eerste begrijpelijk op papier waarom de patriottische, sociale rechterzijde de kracht van de toekomst is. Hij legt uit waarom democratie, welvaart en sociale rechtvaardigheid het best kunnen georganiseerd worden binnen het kader van de natiestaat. Hij verzet zich tegen de gedachte dat er niets kan gedaan worden aan de problemen als massa-immigratie en globalisering.

Het is tijd om onze toekomst terug in eigen handen te nemen.
Dit boek is een must voor ieder die beter wil begrijpen waar de politieke strijd van de komende twintig jaar over zal gaan. Het werd uitgegeven bij Van Praag is Amsterdam en ligt allicht daarom ook in de Standaard Boekhandel, maar is uiteraard ook bij uitgeverij Egmont te verkrijgen.

Toekomst in eigen handen : opstand tegen de elites

Er waren spoken door Europa – die van het zogenaamde populisme en de zogenaamde islamofobie. Overal komen de kiezers in opstand tegen het establishment. Ze hebben lak aan massa-immigratie, globalisering en politieke correctheid. Ze krijgen geen gehoor bij de politieke, sociaal-economische en culturele elites. De gewone man en vrouw werden door deze elites verraden. Vandaar de opgang van Geert Wilders in Nederland, Marine Le Pen in Frankrijk en Frauke Petry in Duitsland. In Vlaanderen wordt deze beweging zoals we allemaal in ons diepste binnenste weten tot bewijs van het tegendeel uitsluitend vertegenwoordigd door het Vlaams Belang.

De jonge voorzitter van het Vlaams Belang legt uit waarom democratie, welvaart en sociale rechtvaardigheid het best kunnen georganiseerd worden binnen het kader van de natiestaat. Hij verzet zich tegen de gedachte dat er niets te doen valt aan problemen als massa immigratie en globalisering. Tijd om de toekomst weer in eigen handen te nemen.

Sla als nageltjesfan het voorwoord van Jonathan Holslag maar over, want deze VUB-professor gelooft nog altijd dat vlucht MH17 uit Amsterdam boven Oost-Oekraïne door Rusland uit de lucht werd geschoten, en vindt dat de moeite waard om te vermelden in zijn voorwoord. Je kan dit voorwoord achteraf nog altijd lezen. Ga maar direct naar hoofdstuk 1 op pagina 19: “Opstand tegen de elites.”!

In dit meeslepende en formidabel goed geschreven hoofdstuk zet Van Grieken op verbijsterend heldere wijze de objectieve realiteit van vandaag uiteen en stelt als besluit dat het Volk weer aan de macht moet komen. Hij formuleert dit zo: “Het volk moet niet minder, maar meer macht krijgen, en de elites moeten zich daarnaar schikken.

Omdat we menen dat dit boek in geen enkele Vlaamse familie mag ontbreken, publiceren we hier geen verdere uittreksels maar wel een overzicht van de hoofdstuk-titels. Hiermee wordt duidelijk dat elke Vlaamse burger, over alle partijgrenzen heen, studerend, werkend, werkloos, rentenierend of gepensioneerd dit boek moet kunnen blijven raadplegen. Het raakt de kern van zijn of haar eigen belang en dat van hun gezinsleden, kennissen, vrienden en al hun nakomelingen!

1. Opstand tegen de elites

2. Het verraad van links

3. Globalisering: in wiens belang eigenlijk?

4. Sociaal beleid is nationaal of helemaal niet

5. Zullen er straks nog pensioenen zijn?

6. Geen besparingen in de zorg, maar duidelijke keuzes

7. Onze identiteit in de uitverkoop?

8. Van massa-immigratie naar nulimmigratie

9. Gedeelde waarden maken volwaardige Vlamingen

10. De tijdbom van de radicale islam ontmantelen

11. Politieke correctheid: het debat gesmoord

12. Mainstream media: informatie of manipulatie?

13. Gender: geen probleem, toch geproblematiseerd

14. De Brexit: een les in democratie

15. Van Belgische particratie naar Vlaamse democratie

16. Einde cordon sanitaire: begin van Vlaamse lente?

17. Minder politici, krachtigere besturen

18. Amb(etan)tenaren?

19. Belgische fiscaliteit: hel voor brave burgers, paradijs voor fraudeurs.

20. Veiligheid: een einde aan de laksheid

21. Vlaanderen: ‘Zwitserland aan de Noordzee

22. Ons leger: geen hulptroepen, maar beschermer van nationale belangen

23. Vrijheid en democratie in tijden van digitalisering

24. Gelijke kansen in het onderwijs in plaats van gelijke resultaten

25. Hoger onderwijs: pleidooi voor ingangsexamens en basisinkomens

26. Zelfzeker Vlaams-nationalisme

27. Transfers: welvaartsdiefstal in tijden van besparingen

28. Leg de banken aan banden!

29. De euro is geen oplossing maar een probleem

30. Naar een nieuw Europa

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Opstand tegen de elites — 1 reactie

  1. Ik heb het boek bijna uitgelezen (nog +/- 20 blz.). Ik kan aan jullie recensie (als ik het zo mag noemen) niet veel toevoegen. Enkel dat dit een politiek boek is dat leest als een trein. Dit heeft nog niemand in Vlaanderen Tom Van Grieken voor gedaan. En het is inderdaad een absolute aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *