Democratie op zijn Belgisch

In Aartselaar had men teneinde de goede werking van de gemeenteraad te bevorderen  4 gemeenteraadscommissies opgericht.

Het was de bedoeling van de N-VA, SP-A – Groen! meerderheid één van deze commissies te laten voorzitter door een vertegenwoordiger van de oppositie. Op het laatste nippertje zag men hiervan af en kreeg N-VA ook deze voorzittersplaats.

Toen er om uitleg werd gevraagd verklaarde de burgemeester het volgende: “Het was inderdaad onze bedoeling om ook op dit punt een andere koers te varen en de oppositie te erkennen door ze het voorzitterschap van een van deze vergaderingen aan te bieden. Groot was dan ook onze verbazing te zien dat jullie een kandidaat van het Vlaams Belang naar voor schuiven. Dit is niet minder dan een onbegrijpelijk, vuil politiek spelletje. Jullie bedoeling om ons het doorbreken van het cordon sanitaire in de schoenen te schuiven, zal echter niet lukken.”

De oppositie had bij stemming aan een Vlaams Belang vertegenwoordiger 11 stemmen gegeven. Dat betekende dat alle oppositiepartijen op haar stemden en zij hierdoor dus effectief het cordon sanitaire hebben doorbroken.

Uiteindelijk kreeg  N-VA 12  stemmen  en de verantwoordelijkheid om het voorzitterschap in deze raad op zich te nemen.

Oef, gelukkig dat er nog zoiets als democratie bestaat anders was het land weer in gevaar geweest.

image_pdfimage_print
Share

Reacties zijn gesloten.