Terugkerende Syriëgangers?

Nu het kalifaat lijkt af te brokkelen, groeit de vrees voor terugkerende Syriëgangers. En terecht, vindt oorlogscorrespondent Harald Doornbos die na een maand is teruggekeerd uit Raqqa. Hij vertelt hoe we volgens hem IS het beste kunnen aanpakken.

Doornbos benoemt de enorme discussie die hierover gaande is. Zelf gaat hij af op de mensen die hij is tegengekomen in het Midden-Oosten. „Die zeggen dus allemaal: ‘je moet ze keihard aanpakken’. Het gekke is dat niet-moslims en sommige politici zeggen: ‘wij weten het beter dan de moslims zelf.’”

Veel bijval voor Doornbos

„Als je kijkt wat ze daar allemaal hebben aangericht”, gaat Doornbos verder. “Dan komen ze hier naartoe en dan is het weer van ‘ja, ik wil doorgaan met mijn leven weer oppakken’. Dat gaat er dus bij heel veel mensen in het midden-oosten niet in en dat gaat er bij mij dus ook niet meer zo goed in.”

Moeten we de Belgische Syriëgangers terughalen of doodschieten?

Het antwoord is voor de hand liggend en eenvoudig. Deze oorlogsmisdadigers moeten zonder pardon met militair vliegtuig a.s.a.p. uitgeleverd worden aan de overheden van het land waar ze hun misdrijven pleegden om daar (in Syrië of Irak) een proces te krijgen in aanwezigheid van de overlevende ooggetuigen en familie van hun slachtoffers.

 

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Terugkerende Syriëgangers? — 1 reactie

  1. Op 1.57 zegt de interviewer “Dat zou nog 1 ding zijn als het waar moest zijn” Gaat hij er dan van uit dat Doornbos zit te liegen??? MSM op zijn “best”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *