Islam moet als concept worden verslagen.

Veel intellectuelen en journalisten zoeken excuses als het over de islam gaat.
Ze beweren dat terroristen arme mensen zijn die slecht werden behandeld. Die lijden onder discriminatie. Het is de schuld van het Westen dat ze zich zo gedragen. Het is het gevolg van de teloorgang van westerse waarden. Sommigen beweren dat de échte slachtoffers van de terroristen niet de mensen zijn die vermoord zijn en hun nabestaanden. Noch de gemeenschap die voor de gezondheid, het inkomen en de scholing van de moordenaars instond en nu bijkomend reusachtige bedragen moet spenderen. Maar dat het echte slachtoffer de islamitische gemeenschap is die tegen nog meer vooroordelen moet opboksen.

Het probleem met al die excuses is dat geen enkele religie of ideologie in deze tijden meer agressie uitdraagt dan de islam en dat dat ook het geval is waar de islam de godsdienst is van de meerderheid, de staatsgodsdienst zelfs. Net zoals in vroegchristelijke tijden wordt oorlog gevoerd over de interpretatie van de goddelijke revelaties over vrede.

Zowel de joodse als de christelijke godsdienst heeft, wanneer ze over politieke macht beschikte, enkele van de meest vreselijke taferelen in de geschiedenis van de mensheid voortgebracht. Ik denk niet dat je het huidige verschil alleen kan toeschrijven aan bijvoorbeeld het gebrek aan bekeringsdrang van de joden of aan het concept van naastenliefde van de christenen.
Ik ben ervan overtuigd dat beide godsdiensten ‘normaal’ zijn geworden omdat ze ‘verslagen’ werden als regelgever. 1.900 jaar geleden voor de joden en 200 jaar geleden voor de christenen.

Mijn conclusie is dan ook niet zeer verheugend: de islam moet als concept worden ‘verslagen’. We moeten het aandurven leugens te bestrijden, ook als die op televisie, op het internet of in de Koran staan.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Islam moet als concept worden verslagen. — 1 reactie

  1. Beste Stradi, mijn conclusie is islam is IS, IS is barbaarse moordaanslagen én verkrachtingen én verminkingen en gigantisch geweld, islam MOET bestreden, verboden en verdreven worden uit Europa zo niet is Europa verloren.
    Wij moeten die EU misdaadorganisatie die deze misdaad importeert eveneens bestrijden, verbieden én verdrijven en de verantwoordelijke misdadigers via snelrecht veroordelen tot de strop “zonder pardon”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *