Reacties

Vrijheid ! Onafhankelijkheid ! — 5 reacties

 1. En met de dappere houding van de NBA tov de Catalaanse onafhankelijkheid, zullen we nog een paar eeuwen moeten wachten vooraleer dat Vlaanderen onafhankelijk wordt.

 2. Het geweld tegen de Catalanen door de Guardia Civil uit Madrid, doet me denken aan die keer op 11 september 2007 toen een vreedzame betoging van het Vlaams Belang op het Schumanplein in Brussel werd neergeslagen door opgetrommelde enkel Frans sprekende oproerpolitie uit Luik. Toen reageerde niemand van de politici boos en afkeurend, verdedigde niemand hun democratische rechten,

  https://www.youtube.com/watch?v=V4t7kRjVKOc

 3. Het is de Spaanse paramilitaire “Guardia civil” die met rubberkogels schoot en insloeg op weerloze mensen. Niet de Catalaanse politie.
  Wikipedia beschrijft hen zo:
  De Guardia Civil, in Spanje ook Benemérita genoemd, is een Spaanse politie-eenheid met militaire en civiele functies, net als de Nederlandse Koninklijke Marechaussee en de vroegere Belgische Rijkswacht. In de Spaanse grondwet uit 1978 is vastgelegd dat de primaire missie van de eenheid het beschermen van het vaderland is. Hierbij werd het motto “Todo por la patria” (“Alles voor het vaderland”) aan de eenheid gegeven.

  De Guardia Civil maakt deel uit van twee ministeries; het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Ministerio del Interior) en het Ministerie van Defensie (Ministerio de Defensa).

  Wikipedia vervolgt: Om te vermijden dat de leden van de Guardia Civil de burgers bevoordelen, hebben ze weinig contact met de burgerij. Ze worden aangesteld in een andere streek dan waar ze oorspronkelijk wonen – ze kennen dus niemand in de omgeving van de standplaats. Ze wonen in kazernes. Als een lid van de Guardia Civil trouwt met iemand uit de omgeving, dan wordt hij overgeplaatst naar een andere streek.

  • Beste Jefferson Nimmitz,
   Het is dus zoals op de vroegere IJzerbedevaarten waar Waalse Rijkswachters werden ingezet om “de orde te handhaven”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *