Les geschiedenis

2004: Vlaams Belang als grootste Vlaamse partij verboden
2007: Leterme in een houdgreep, kiest finaal voor België.
2008: banken vallen om
2010: 45% voor V-partijen (LDD, VB, NVA), 541 dagen geen regering.
Het systeem blokkeerde totaal.
De Wever is de redder van dat Belgisch systeem gebleken. De Vlamingen beginnen zelfs van België te houden!

‘Vandaag zijn de Vlaams-nationalisten beleidsmakers die cruciale posities bekleden in de leiding van ons federale landje.
En ach, maak Michel Vandenbosch van Gaia morgen manager van het slachthuis van Anderlecht, en zelfs hij zal op den duur overtuigd raken dat een stukje vlees nu en dan geen kwaad kan.
Vandaag is de N-VA die huisvader die blijft dromen van de snelle, brullende sportwagen van de onafhankelijkheid, maar genoegen neemt met de degelijke minibus van het besturen. Zo’n busje waarin de kinderen comfortabel kunnen zitten en dat handig is voor als je met de caravan op reis gaat.

Tragisch. Maar nog tragischer zijn die superfans die geloven dat die man een briljante strategie heeft. Want dat heeft hij helemaal niet. België nemen? Goed bezig, aan de essentie verandert er niets, de Vlamingen mogen blijven werken en betalen voor de franstaligen. Alleen krijgen we daar nu minder kindergeld, langer werken, etc. voor terug.
De Wever heeft de Vlaamse beweging en de partijpolitieke vertaling decennia in de tijd teruggeslagen.
Een strategische nederlaag.
Omdat men nu aan de Vlamingen moet verkopen dat België wel werkt, terwijl de fundamentele strategie altijd geweest is om minder België en meer Vlaanderen te krijgen, omdat dat goed is voor de Vlamingen.

h/t Tom Vandendriessche

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Les geschiedenis — 7 reacties

  1. Beste Redactie,
    Europa heeft opgehouden te bestaan als een continent van Onafhankelijke landen met een eigen identiteit, nationaliteit en veiligheid en dat vanaf dag één dat het EU gedrocht werd opgericht een gedrocht volgepropt met volksverraders die dromen van DICTATUUR” en daar alles voor over hebben om dat te bereiken.

  2. Geachte redactie,
    Mag het nog 1 keer? “N-VA is een doordeweekse ordinaire Belgische regimepartij.” En dat schrijf ik (zoals jullie wel zullen weten) al jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *