HomeBinnenlandLiever linkse armoede dan rechtse welvaart

Liever linkse armoede dan rechtse welvaart

Wat is het recente typische socialistenvoorstel van Hans Bonte (SP-a), gepaard gaand met onteigening en smossen met belastinggeld?  ‘Maak van Uplace een recreatiebos!’
Ja, we kennen dat:
In de plaats van Uplace een recreatiebos voor illegalen, drugdealers, ‘jongeren’bendes, verkrachters en gelijkaardig tuig. Typisch een idee voor een socialistische burgemeester die een record aan Syriëgangers, salafisten en criminelen wist te verzamelen in zijn stad.
Geen verstandig mens zou er zich in wagen, en al helemaal niet bij schemer of nacht….
En allemaal met 0 aan werkgelegenheid, behalve voor sociale werkers, politie en veiligheidsdiensten.
Geef mij maar een modern Uplace want ik ben het beu bestolen te worden door de steden in vaak nog steeds ouderwetse winkels, en dat nog vooraleer ik er wat heb gekocht.
En dan mag men nog niet in een van de vele automobilistenvallen gereden zijn, of net te laat om de parkeertijd te verlengen.
Weerwraak?
We moeten ons in dit land ook afvragen of de beslissing van de Raad van State niet ingegeven is door de eerdere beslissing om geen Brussels stadion deels te bouwen op Vlaamse grond? Daartoe moeten we natuurlijk weten wie diegenen waren die in al deze dossiers actief en stemgerechtigd was.
Wie kan en wil dat eens uitzoeken?
Bescherming van andere (eigen) belangen?
Brussel en de zelfbediening der socialistische vrienden aldaar kennende; ligt het haast voor de hand dat de komst van Uplace andere belangen zou schaden. Het mag toch verbazen dat het winkelcentrum Docks Bruxsel er zo snel en zonder protest kwam op Tour&Taxis, want ook dit zou de middenstand van de binnenstad en het nabijgelegen Vilvoorde kunnen schaden. Er ligt immers een directe tramlijn naar Vilvoorde.
Ze hadden daar toch ook een groot recreatiebos op kunnen neerplanten???
Dat kon zelfs aansluiten aan het park van het kasteel van Laeken. Zo had koning Flup elke ochtend de verwondering zelf kunnen zien en meemaken.
Ook hier moeten we eens nagaan wie de belanghebbenden zijn, wie de beslissingen nam, en hoe de verwevenheid met de politici er uit ziet.
 
Een bijkomend ideetje voor ‘kameraad’ Hans Bonte?
In het recreatiepark dat hij propageert zou er voldoende ruimte zijn voor een modern multicultureel centrum, annex de grootste moskee van Europa. Met de demografische ontwikkeling in zijn en naburige gemeenten zouden hij en zijn partij daarmee goed scoren bij hun gedroomde achterban.
Liever armoede dan welvaart
Socialisme gedijt bij armoede, werkloosheid, miserie en sociaal conflict (wrede kapitalisten als de investeerders tegen de ‘onschuldige’ paupers) . Hoe meer mensen in die toestand hoe sterker hun boodschap werkt.
Uplace is met de grote werkgelegenheid dus een gevaar voor het socialisme.
En ja, ook al is Bart Somers een VLD-er, naar feiten en handelen gemeten is het een opportunistische vermomde islamofiele socialist die met iedereen in bed kruipt, zelfs met Calvo.
Of  Uplace er nu komt of niet, iets gaan kopen in een stad als Leuven of Mechelen of Vilvoorde doe ik nooit meer. Niet alleen voel ik mij daar precies in het buitenland en omsingeld; onderhand zou het voordeel dat ik bij aankoop in een stad ontvang al groter moeten zijn dan de waarde van mijn aankoop. Genoeg goede winkels waar ik voor de deur kan parkeren en waar het zelfs goedkoper is dan in elke stad. En de kans dat je er tuig en terroristen tegen het lijf loopt is veeeeel kleiner.
Ik blijf het originele project Uplace steunen.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20171228_03271886

‘Maak van Uplace een recreatiebos’

Het belevingscentrum is zo goed als dood na de vernietiging van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan.
De burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte, ziet nog maar één oplossing voor het Uplace-dossier: het belevingscentrum volledig afschaffen.

‘De enige nuttige bestemming voor de Uplace-site is een recreatiebos. Een speel- en sportbos is in deze dichtbevolkte regio het enige haalbare en wenselijke.’ Met die uitspraak geeft Hans Bonte (SP.A), de burgemeester van Vilvoorde, de aanzet voor de discussie over het post-Uplace-tijdperk.

De Vlaamse minister-president, Geert Bourgeois (N-VA), ­benadrukte vorige vrijdag nog dat hij in gesprek wil gaan met de ­burgemeesters van Vilvoorde en Machelen over de toekomst van de site. Het belevingscentrum van ceo Bart Verhaeghe is zo goed als dood, nadat de Raad van State het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor het project een tweede keer heeft vernietigd.

Duidelijkheid

Bonte is bereid te praten met Bourgeois ‘maar eerst wil ik duidelijkheid van de Vlaamse regering’. ‘Ze moet de daad bij het woord voegen en definitief duidelijk maken dat het winkelcomplex er niet komt’, zegt hij. ‘Want het zou mij niet verwonderen dat de regering straks toch opnieuw een poging doet om Uplace alsnog te realiseren.’

Een toekomst mét Uplace is voor Bonte hoe dan ook uitgesloten. Maar samen met het belevingscentrum zijn ook enkele ­andere projecten, waaronder een ziekenhuis en een cluster van baanwinkels, geblokkeerd. De SP.A-burgemeester is vragende partij om zelf aan de slag te gaan met de ruimtelijke plannen ‘maar voor winkelen en werken op de Uplace-site is er anno 2017 geen plaats meer’.

Die site beslaat een terrein van 11 hectare vlak naast het viaduct van Vilvoorde. Uplace wilde er driehonderd winkels, een fitnesscentrum, een bioscoop, kantoren en een internationaal hotel neerpoten. In plaats daarvan zou er volgens Bonte een groot bos met sportvelden en speelzones moeten komen.

‘Het laatste wat we willen, is nog meer fijn stof en nog meer stilstaan. Ook voor de verdere ­sanering van de bodem en de lucht zou een bos goed zijn. En als de Vlaamse regering écht geloofwaardig wil zijn met haar betonstop, is dit de beste manier om dat te tonen.’

Uplace onteigenen

Het voorstel klinkt misschien aantrekkelijk, maar in de praktijk heeft het veel voeten in de aarde. Om te beginnen zou de Vlaamse regering de grond moeten terugkopen van Uplace. ‘Vlaanderen moet de grond onteigenen in het algemeen belang. Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan vast, maar dat is een nuttige investering’, aldus Bonte.

Intussen dreigt Uplace nog altijd met schadeclaims tegen de ­regering. Enkele jaren geleden al saneerde het de vervuilde grond van de site, maar de Vlaamse regering komt de rest van de beloftes nu niet na.

Het derde grote probleem situeert zich in Bontes eigen politieke familie. De Uplace-site ligt op het grondgebied van de gemeente ­Machelen en daar houdt SP.A-burgemeester Jean-Pierre De Groef vast aan het winkelcentrum. ‘Ik kom goed overeen met mijn collega, al heeft hij blijkbaar een heel innige relatie met Uplace’, aldus Bonte. ‘Hij moet inzien dat er ook met Uplace light opnieuw procedureslagen zullen volgen.’

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Liever linkse armoede dan rechtse welvaart — 2 reacties

  1. Het lijkt er dus op dat de belastingbetaler uiteindelijk weer gaat opdraaien voor de stommiteiten van “beleidsmakers” als Hans-worst Bonte. Ook in Antwerpen heeft IKEA zich teruggetrokken om een vestiging te bouwen op de Noorderlaan (site oude kazerne). Dit na protest van de groene bakfietstrappers. De heraanleg van de Noorderlaan in Antwerpen met nieuwe tramlijn was volledig in functie van dit IKEA project aangelegd. +/- 350 arbeidsplaatsen gaan verloren. Linkse rakkers zijn maar in 2 dingen goed, het binnenhalen van “vluchtelingen” en geld van een ander uitgeven.

    • We mogen nog blij zijn dat ze nog goed zijn in twee dingen. Spijtig genoeg in 2 slechte dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *