HomeBinnenlandTsjeverij van topniveau. De makke schapen weer geschoren.

Tsjeverij van topniveau. De makke schapen weer geschoren.

Joke Schauvliege (CD&V) koopt met belastinggeld het Hallerbos in de buurt van Halle.

Door de kudde schapen wordt dit aanzien als een lovenswaardig initiatief.
Maar de realiteit is, dat alle schappen geschoren zijn, en de wol verdwenen.
(onderstaande zou kunnen herschreven worden als een fabel van Lafontaine of  Van den Vos Reinaard  )

Eigenlijk was het bos al van de overheid. Een andere instelling weliswaar. Maar toch overheid.
Het geld zal nu wel zeker en duidelijk verkwist worden aan OCMW klanten, die bijdragen aan de verdere verloedering, de islamisering, het geweld, de huisjesmelkerij, de immigratie, de bezetting…..
Want dat is waar uiteindelijk het geld naartoe zal gaan.
Wat had het Brusselse OCMW met het Hallerbos kunnen aanvangen? Niets, totaal niets !
Niet verkopen, niets bouwen, niet verplaatsen.
Joke had de natuurrichtlijnen rond en de bescherming van het betreffende bos nog strenger kunnen maken, als dat überhaupt nog nodig was geweest.
Nu lijkt ze applaus te krijgen door iets te kopen dat al de facto van ons, van Vlaanderen was, en eigenlijk 0 NUL Euro waard is.
We hadden het ook gewoon kunnen onteigenen , zoals zoveel particuliere Vlamingen de voorbije decennia overkwam. Vergoeding echter: 0 Euro.
Bovendien: BRUSSEL IS VAN VLAANDEREN ! Dat was zo, en zal het altijd blijven!
En dus is er gekocht met belastinggeld wat al van Vlaanderen was.
Had Joke nu eens 550 hectaren gekocht in Edingen, Waterloo, Geldenaken of Voeren….
Maar nee, zoiets durven alleen Brusselaars en Walen.
En de Vlamingen zijn blijkbaar zo dom om dit allemaal niet te zien, dat ze verdienen twee keer geschoren te worden, ja zelfs naakt in hun graf te worden gelegd tijdens een barre winter.
Kijk!!! :
Het is een manier om Brussel bijkomend zonder voorwaarden te financieren. Tsjeverij van topniveau.

Vlaanderen koopt belangrijke bossen over van OCMW Brussel

04/01/18  Bron: Belga http://www.knack.be/nieuws/planet-earth/vlaanderen-koopt-belangrijke-bossen-over-van-ocmw-brussel/article-normal-946557.html

Met de aankoop realiseert Vlaams natuurminister Joke Schauvliege (CD&V) een belangrijke stap in het behoud van groen in de Vlaamse rand.

landscape tree nature forest path grass plant field meadow sunlight flower trunk spring blue flora wildflower flowers bluebell cool image colors vegetation shrub groundcover deciduous grove woodland cool photo ecosystem nature reserve biome old growth forest hallerbos wild hyacinth grass family temperate broadleaf and mixed forest temperate coniferous forest english lavender spruce fir forest tropical and subtropical coniferous forests northern hardwood forest concept

Vlaams natuurminister Joke Schauvliege (CD&V) koopt enkele belangrijke bossen in de Vlaamse rand over van het OCMW van Brussel, in totaal 100 hectare. Dat schrijft De Morgen donderdag.

Het gaat om de Laarbeekvallei in Dilbeek, de Zennebeemden in Beersel en een stuk aan het Hallerbos, dat elk voorjaar duizenden wandelaars lokt met zijn paarse bloemenzee van wilde hyacinten.

Met de aankoop realiseert Vlaams natuurminister Joke Schauvliege (CD&V) een belangrijke stap in het behoud van groen in de Vlaamse rand. Tegen 2019 wil de regering daar 1.000 hectare extra toegankelijk groen creëren. ‘Met deze aankoop van ongeveer 100 hectare zitten we over de kaap van de 700’, zegt Schauvliege.

Bedoeling is om de opgekochte bossen aan elkaar te linken via groene corridors zoals bomenrijen en houtkanten. Daardoor ontstaat een netwerk waarin dieren zich makkelijker kunnen verplaatsen. De uitbreiding van het Hallerbos moet onder andere de boommarter terughalen, een beestje dat jaren geleden uit Halle verdween.

image_pdfimage_print
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *