Het corrupte smoelenboek !

We kunnen dus wel stellen dat Facebook een organisatie is waar je simpelweg niet meer mag zeggen wat je wilt. Je hoeft niet eens schofferende, vulgaire of beledigende teksten te plaatsen. Facebook filtert gewoon alles weg wat ze niet bevalt. In eerdere postings op de tijdlijn is hetzelfde effect opgetreden. Facebook bepaalt gewoon wat ze wel of niet doorlaten. En bij zo’n organisatie laat je dan al je privacy schenden?

Lees eens de privacyvoorwaarden op de nieuwe social media website www.bravenewbook.com; die bestaat slechts uit 1 regel! Als je de enorme waslijst aan privacyvoorwaarden (lees: privacyschendingen) van Facebook écht zou lezen zou je je rot schrikken! Dat zijn hele waslijsten! En bij elke app die je installeert moet je even akkoord geven op die privacyvoorwaarden. Dan teken je voor keiharde fulltime afluisterpraktijken. En dat gebeurt ook echt! En al die big data die dat oplevert, wordt gebruikt om je psyche te analyseren en allerlei modellen op jou en je gehele sociale omgeving los te laten. En zo bepaalt Facebook niet alleen wat je wel of niet te zien krijgt (zie bewijs hierboven), maar gaat het echt onder je huid zitten. Ze weten alles van je! Wil je nog steeds bij zo’n bedrijf je foto’s en filmpjes plaatsen en delen wat je vandaag aan het doen bent? Je hoeft het niet eens te delen: Facebook weet het al via je microfoon, je camera en je tijdlijn. Ja, die camera en microfoon tappen ze fulltime af met diezelfde AI bots.

Zoals de tekst in het plaatje dus al stelt: ik wil Facebook zo snel mogelijk de rug toe keren en vraag al mijn Facebook volgers om te verhuizen naar Bravenewbook. Daar wordt je data niet verkocht als big data aan overheden en wordt het niet door AI geanalyseerd. Natuurlijk zullen de sleepwet-achtige aftappraktijken van overheden hun best doen om alles alsnog af te vangen, maar in ieder geval gebeurt het niet rechtstreeks en moet er moeite voor worden gedaan. Bravenewbook houdt de gegevens voor zich. Met 1 druk op de knop nodig je al je Facebook vrienden uit, dus ik zeg: doen en wegwezen bij Facebook! Je nodigt een aanrander van je vriendin toch ook niet iedere dag opnieuw weer in je huis uit? Waarom de aanrander van je privacy dan wel? Tijd om over te stappen naar dit nieuw social media platform!
http://www.martinvrijland.nl/…/facebook-censuur-geblurde-…/…

to counter Facebook
bravenewbook.com
image_pdfimage_print
Share

Reacties

Het corrupte smoelenboek ! — 2 reacties

  1. Zelf ben ik niet actief op Facebook, maar wel op twitter, en heb daar bijna dagelijks geblokkeerde accounts van volgers die “verdachte handelingen” zouden gedaan hebben. De laatste maanden spreek ik over zo +/- 70 accounts. Toch heb ik jullie bericht nog vlug op twitter gezwierd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *