Pasen in Neumûnster

Dit is geen aprilgrap!

Door een nieuwe activering van het internationaal aanhoudingsmandaat tegen de rebellerende verkozen Catalaanse leiders, werd een deel van hen opnieuw gearresteerd en achter de tralies gezet.

Deze keer ook Puigdemont himself, zij het dan in Duitsland waar hij, na een voordracht gegeven te hebben aan de universiteit van Helsinki, op doortocht was en waar het evenmin als bij ons evident zal zijn hem zomaar uit te leveren aan de Spaanse Inquisitie die een internationaal aanhoudingsmandaat misbruikt voor politieke doeleinden.

Ik weet niet in hoeverre zijn Vlaamse advocaat Paul Bekaert zich in Duitsland kan laten gelden, maar hopelijk heeft de man ook daar genoeg relaties om de totalitaire Spaanse democratie van antwoord te dienen. Voor de gelegenheid heeft de Duitse politiek zich ook nog eens van haar slechtste kant laten zien en de verantwoordelijkheid voor de zaak doorgeschoven naar het Gerecht.

Op deze Paasdag zou men het kunnen vergelijken met Pilatus, maar hetzelfde gebeurde ook in dit land en hopelijk laten ze hem in Duitsland dan straks ook gaan. De drie Catalaanse ministers die nog in België zijn, worden voorlopig althans niet lastig gevallen. De beslissing over ‘Pokémon’ zal echter pas na Pasen vallen, zodat hij die feestdagen – die in Spanje vier dagen duren (!) – in zijn Duitse cel in Neumûnster zal mogen ‘vieren’.

Waar het ook oorverdovend stil blijft over de Catalaanse zaak, is in Europa. Daar heeft meer dan de helft van de E.U.-landen wel de tijd om zich (misschien terecht) boos te maken over de vergiftigingszaak in het Britse Salisbury en Rusland daarvoor aansprakelijk te stellen, maar voor Catalonië doet men niets, nada de nada. Men wil er zelfs niet eens over praten. Vlaanderen is nu al verwittigd: op Europa zal het nooit moeten rekenen

h/t guido van alphen 

N.v.d.r.: Het is duidelijk dat van het Europees aanhoudingsmandaat misbruik wordt gemaakt om louter politieke doeleinden. De machthebbers in Madrid zijn echte fascisten pur sang. Ze schenden door hun acties ook en op het schandalige manier het Europees verdrag voor de rechten van de mens. De machthebbers in Madrid zijn misdadigers.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Pasen in Neumûnster — 5 reacties

  1. “Den Duits” heeft weer eens zijn ware aard laten zien. WOI en WOII zijn nog maar kort voorbij, alhoewel voorbij(?), maar de mentaliteit van arresteren en vervolgen en nu op een andere manier vernietigen van bevolkingsgroepen (door immigratie) zit er nog altijd in. De eu en de euro waren hitlers natte droom, merkel bouwt rustig verder aan zijn droom. Het zijn trouwens de duitsers die, mede onder druk van de turken (die zelfs niet tot de eu behoren), het europees aanhoudingsbevel sterk ondersteunden. Ze kunnen het niet laten, als ze ooit eens vriendelijk zijn moet je dit aanzien als de “vriendelijkheid” van een muzelman, echt misleiding. Ik heb ze nooit vertrouwd en zal ze nooit vertrouwen, eens een nationaal-SOCIALIST altijd een socialist. Het zit in hun genen gebakken.

  2. Dat Vlaanderen niet op Europa moet rekenen wisten we al langer. Zij die Vlaanderen niet onafhankelijk willen zien worden zijn de grootste aanhangers van Europa. Om er maar 1 te noemen (maar de lijst is uiteraard veel langer) ene zekere Vrhfsdt. Klinkers naar eigen wens in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *