HomeBinnenlandWanneer incompetentie competentie wordt.

Wanneer incompetentie competentie wordt.

Dom wordt evenwaardig aan slim. Leugens even waar als de waarheid.
Straks wordt u ook geopereerd door een chirurg zonder diploma’s.

Vliegt u rond in een vliegtuig, of rijdt u in een auto over een brug ontworpen door ingenieurs die er geen zijn. Krijgt u pilletjes of een lavement van een verpleegster die er geen is, zonder dat het nodig is, .enz….
Ik wil rechter zijn zonder rechtendiploma om die achterlijke bende die minister zijn maar er eigenlijk geen zijn, te veroordelen tot levenslange collocatie.(voor de Nederlandse vrienden: opname in een psychiatrische instelling.)
Alle Marokkanen, Syriërs, Afghanen, Afrikanen en papoea’s zitten straks in uw kantoor voor een sollicitatiegesprek, en u zult ze niet kunnen weigeren.
Zeg mij eens waarmee u uw kinderen nog zult kunnen motiveren om te studeren?Wat een achterlijke bende die zoiets beslist.
Filosoof, dat ben ik al zoals u kunt lezen. Een die steeds vaker groen lacht.

Kunnen wordt evenwaardig aan kennen

door rdc | Bron: BELGA http://www.standaard.be/cnt/dmf20180601_03540545
Kunnen wordt evenwaardig aan kennen
Foto: Joris Herregods

Wie competenties heeft verworven via zelfstudie of door ervaring op het werk, kan die volgend jaar laten erkennen in testcentra. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) en minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). De regering hoopt zo knelpuntvacatures sneller in te vullen en meer kansen te geven aan werkzoekenden.

De invulling van de duizenden knelpuntvacatures in België is een heet hangijzer. Premier Charles Michel wilde dat afgelopen week aanpakken in overleg met de regio’s, maar Vlaanderen reageerde ietwat gepikeerd dat het al heel wat onderneemt.

Het jongste initiatief is de erkenning van bestaande beroepskwalificaties. Dat is al langer mogelijk, maar door een gebrek aan coördinatie wordt er maar weinig gebruik van gemaakt. Vanaf volgend jaar zijn het de EVC-testcentra, zoals de centra voor volwassenenonderwijs, de VDAB of Syntra, die de erkenningen coördineren. Zij zullen zich baseren op vastgelegde beroepskwalificaties, een afgerond geheel van competenties waarmee een beroep kan worden uitgeoefend. Het werkveld staat zelf in voor de omschrijving van wat je moet kennen en kunnen om een job uit te oefenen.

Vier stappen

Wie een competentie wil laten erkennen, doorloopt vier stappen: het benoemen van de vaardigheden, het in kaart brengen, het beoordelen en het certificeren. Iedereen wordt hiermee gestimuleerd zijn loopbaan in handen te nemen en levenslang te leren, maken Muyters en Crevits zich sterk.

Elk beroepskwalificerend traject krijgt minstens om de zes jaar een kwaliteitstoezicht op basis van het gemeenschappelijke kwaliteitskader.

Post Scriptum

Maar voor jou beste Vlaming was/is die gelijkschakeling niet bedoeld, dat weet je toch? Nu krijgen nieuwkomers met nog minder competenties dan jij meer kansen. Je hebt er dus concurrenten bij die bovendien positief gediscrimineerd moeten worden. Natuurlijk hangt het af van beroep tot beroep. En voor sommige vakken kun je vandaag in de school minder leren dan in de praktijk. De uitrusting van de scholen is immers ondermaats en zeer verouderd. Zelfs voor het maken van vogelhuisjes bleek er deze week bij mijn kleinzoon op school geen hout te zijn

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Wanneer incompetentie competentie wordt. — 3 reacties

  1. Beste Griffon,
    De kanker wordt gezaaid door die achterlijke boeren in dat EU gedrocht en als morgen verkiezingen zijn zullen er weer Europeanen rondlopen die aan die zwijnen hun stem verkwanselen.
    Van mij krijgen ze zelfs nog geen blik want ik walg van dat zootje achterlijke levensgevaarlijke idioten die teren op dictatuur.

  2. Hoe het mogelijk is dat voor dergelijke volksverraders nog gestemd wordt is mij een raadsel. Als je ziet wat N-VA (in dit geval Muyters) allemaal uitvreet ten voordele van nieuwkomers of tweede en derde generatie die zich niet wil aanpassen toch maar kansen te blijven geven ziet iemand met een beetje gezond verstand dat dit mis gaat lopen. De gebakken lucht die dagelijks door N-VA’ers zoals Francken op Twitter en Facebook wordt verkocht kent geen grenzen. N-VA is een hype en iedereen wil er bij horen. De burger wil zich niet meer duidelijk informeren over het programma van een partij, of die partij dat wel degelijk uitvoert. Bij de winnaars horen is belangrijker. Ooit zullen ze het zich nog beklagen, maar dan zal het ook te laat zijn. Zoals ik al lang schrijf: er is een partij die hier al 30 jaar voor waarschuwt, maar het cordon is belangrijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *