Cliëntelisme op EU niveau !

Is dit dan geen verkiezingsvervalsing? En dat zonder enige Russische inmenging of medewerking van Zuckerberg of Cambridge Analytica ?
 
Veel mensen zagen de frontpagina van ‘De Metro’ dinsdag 12/6
Deed het geen belletje rinkelen dat het weldra Europese verkiezingen zijn, en dat er nieuw pro EUSSR kiesvee moet worden gevonden/gemaakt, euh …. gekocht ?!
Natuurlijk vinden ze dat kiesvee niet meer bij de het bestaande ontevreden, morrende volk maar bij diegenen die straks voor het eerst zullen mogen stemmen . Bij fragiele jongeren die al door de onderwijsinstellingen werden voorgekneed.
Laakbare EUSSR-propaganda vind ik dit, misbruik van belastinggeld, en van een niveau vergelijkbaar met dat van wijlen Oost Duitsland waar Angela Merkel uit voortkomt.
 
Laten wij dit toe? Of stemmen we die bende naar de verdoemenis? (Als het nog maar mogelijk is)
 
“Cliëntelisme is het verlenen van diensten aan (potentiële) kiezers door een politicus tijdens diens politiek mandaat. Het komt veelvuldig voor in instabiele democratieën en in kringen die meer om autoriteit dan om het algemeen belang geven, al dan niet op grond van hun eigen achterstandssituatie.”

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Cliëntelisme op EU niveau ! — 2 reacties

  1. Deze centen had men beter gebruikt voor onze hulpbehoevende bejaarden. Natuurlijk naar investering in de toekomst voor politici hun eigen belang niet interessant genoeg. Jonge mensen moeten zich bewijzen, wat is er mis met een vakantiejob om uw eigen treinticket te verdienen? Weeral “klantenbinding” door regerende politici op kap van de belastingbetaler.

  2. Gratis is een volstrekte onmogelijkheid. Niets kan gratis zijn, behalve in een dictatuur. En daar zitten wij met z’n allen tegen de democratische wil van al de Europese burgers nu al tot over onze nek in.

    De EU-dictators tasten de grenzen van hun mogelijkheden af. Vandaag 18jarigen, morgen alle bezitters van een rode, groene, blauwe of tjeefse partijkaart?

    De fantasie en lef van dictators kent geen grenzen eens ze de wellust van de macht geproefd hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *